Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Στη μοναξιά της κορυφής η ΚουΠα Κιλκίς

Του Γιάννη Σιταρίδη
Μεγάλη εμφάνιση που συνοδεύτηκε από νίκη με το εμφατικό 73 - 58 επί του μέχρι πριν μια αγωνιστική συν-πρωτοπόρου Βαφύρα Δίου. Η ΚουΠα Κιλκίς απολαμβάνει πλέον τη μοναξιά της κορυφής, στο βαθμολογικό πίνακα της ΕΚΑΣΚΕΜ Β'.

Όταν μάλιστα η νίκη αυτή συνοδεύεται και από μια διαφορά (+15), δυο πόντους μεγαλύτερη από την ήττα της ομάδας στον πρώτο αγώνα του Δίου, τότε η αξία της νίκης αυτής πολλαπλασιάζεται σημαντικά.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν αρκετά σφιγμένα το παιχνίδι. Για του λόγου το αληθές, το πρώτο καλάθι μπήκε δύο λεπτά μετά την έναρξη, από την ομάδα του Δίου. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 2 – 5 στο ξεκίνημα. Ήταν φανερό πως η γηπεδούχος δεν είχε βρει ακόμα ρυθμό στο παιχνίδι, ειδικά στο επιθετικό του μέρος. 

Το βασικότερο όπλο της ομάδας όμως σταδιακά άρχισε να λειτουργεί καλύτερα. Ποιο είναι αυτό το όπλο; Μα φυσικά η προσήλωση στην άμυνα. Η προσαρμοσμένη άμυνα πάνω στα επιθετικά ατού της αντιπάλου προκάλεσε ένα μικρό 9 – 0 και η ΚουΠα ηγήθηκε στο σκορ κοντά στη μέση του δεκαλέπτου. Το προβάδισμα αυτό δεν χάθηκε ποτέ μέχρι και το τέλος του αγώνα.

Σκορ περιόδου 15 – 12.

Critical Point A περιόδου:
Η άμυνα. Τρεις τάπες (δύο από τον επανεμφανιζόμενο Υφαντίδη και μια από τον Ιωαννίδη), η μια θεαματικότερη από την άλλη, δυο κλεψίματα (ένα από το μαχητικό Τσουλφαϊδη και άλλο ένα από τον Χοτουμανίδη 2τρ.
), φανέρωσαν την αμυντική διάθεση της ομάδας αλλά και το τι θα επακολουθούσε.

Το κυριότερο όμως ήταν πως οι φιλοξενούμενοι προβληματίστηκαν όταν αντιλήφθηκαν πως θα έπρεπε να υπερβάλουν εαυτόν για να ελπίζουν σε κάτι καλό.

Η δεύτερη περίοδος αποτέλεσε συνέχεια της πρώτης. Τα δύο τρίποντα που μπήκαν στο πρώτο δεκάλεπτο, άνοιξαν ουσιαστικά την άμυνα του Βαφύρα. Αυτό ήταν και το ζητούμενο. Insight game με συνεχόμενα αναπάντητα καλάθια από τον Αραμπατζή αλλά και από τους υπόλοιπους, πολλά κερδισμένα φάουλ που έστελναν την ομάδα στη γραμμή της φιλανθρωπίας και λάβωναν περισσότερο τους αντιπάλους, άλλο ένα σερί 9 – 0 και το σκορ από 23 – 18 εκτοξεύθηκε στο 32 – 18. Άν έμπαιναν και οι βολές (5/12 σε αυτό το δεκάλεπτο), το παιχνίδι δεν θα είχε επιστροφή για το Βαφύρα. 

Η επιστροφή όμως ήρθε εν μέρει. Η αντίδραση δεν άργησε να έρθει έστω και ημιτελώς από τους φιλοξενούμενους, που μείωσαν σε 32 – 24 στο τέλος του ημιχρόνου.

Σκορ ημιχρόνου: 32 – 24

Critical Point Β περιόδου:
Τα ριμπάουντς. Η γηπεδούχος κυριάρχησε σε αυτόν τον τομέα του παιχνιδιού. Εννιά αμυντικά και πέντε επιθετικά. Τα πέντε αυτά σκουπίδια ανανέωσαν πέντε φορές ουσιαστικά τις επιθέσεις της ΚουΠα, δίνοντας πόντους δεύτερης ευκαιρίας ή φθείροντας τους αντιπάλους περισσότερο. Ο Μουστάκας ειδικά δεν αντιμετωπιζόταν χωρίς φάουλ, για αυτό άλλωστε στήθηκε στη γραμμή των βολών 10 φορές.

Το παιχνίδι κύλησε κάπως έτσι και στην τρίτη περίοδο, με το Βαφύρα να δείχνει διάθεση να μαζέψει τη διαφορά αλλά να μην ξέρει τον τρόπο να το πετύχει και με την ΚουΠα με σοβαρότητα και εμμονική προσήλωση στο στόχο της να διαχειρίζεται το σκορ ψύχραιμα. 

Παρά το γεγονός πως κάποια τρίποντα της απελπισίας βρήκαν στόχο (ένα δυο σουτ από τα 8 μέτρα με ταμπλό) δεν αποσυντόνισαν τους γηπεδούχους. Όποτε λοιπόν κάποιες υποψίες μείωσης του σκορ δημιουργούσαν προσδοκίες στους φιλοξενούμενους, (δυο φορές μείωσαν στους 7 πόντους , 46 – 39 και 49 - 42), την επόμενη στιγμή εξανεμίζονταν. Ειδικά η τρίποντη βόμβα του Ποζίδη στο τέλος του δεκαλέπτου και η επαναφορά της διαφοράς στους 10, τους απέτρεψε από οποιαδήποτε σκέψη επιστροφής στο παιχνίδι.

Σκορ περιόδου: 52 - 42

Critical Point Γ περιόδου:
Η ψυχραιμία στις επιλογές και η έξυπνη διαχείριση του roster από τον coach. Η ομάδα σε αυτό το σημείο του αγώνα έκανε κάποια λάθη μαζεμένα, που ουδόλως όμως επηρέασαν την έκβαση του. Η διαφορά των 15 πόντων που επιτεύχθηκε στις αρχές της περιόδου (39 -24) πιθανόν να προκάλεσε ίλιγγο στους παίκτες. Κάπως έτσι μειώθηκε και το σκορ δυο φορές στους 7. Σωστές αλλαγές παικτών, λήψη time out σε σωστό χρόνο και η εξέλιξη του παιχνιδιού δεν θα άλλαζε τροπή.

Στην τέταρτη περίοδο πλέον φαινόταν πως οι δυο ομάδες είχαν αποδεχτεί το αποτέλεσμα, όχι όμως και την τελική διαφορά. Ο αριθμός 13 ήταν το σημείο αναφοράς. Ο Βαφύρας πάλευε να διατηρήσει τουλάχιστον τη διαφορά του πρώτου αγώνα όπου και επικράτησε με 13 πόντους.

Μέχρι και το τέλος η αγωνία συνέχισε να επικρατεί στους πάγκους των δύο ομάδων που προπορευόντουσαν μέχρι χθες στο βαθμολογικό πίνακα άλλωστε. Η μέχρι εκείνη τη στιγμή εμφάνιση της ομάδας όμως δεν έδειχνε πως θα χανόταν και ο τελευταίος στόχος που δεν ήταν άλλος από τη νίκη με περισσότερους από δεκατρείς πόντους. 

Με ωριμότητα ψυχραιμία και απαράμιλλη ευστοχία μέσα στη ρακέτα (8/11) οι παίκτες της ΚουΠα έφτασαν το ματς μέχρι το τέλος με τη διαφορά κοντά στους 13. Ένα στιγμιαίο λάθος του Υφαντίδη μετά από παλικαρίσιο ριμπάουντ του ίδιου στα τελευταία δευτερόλεπτα έφερε το σκορ στο 69 – 56, προκαλώντας ανησυχία.

Με 3,5 δευτερόλεπτα να απομένουν και με τη μπάλα να καίει, ο Πάρης Χοτουμανίδης μπήκε μέσα στην αντίπαλη ρακέτα και με αριστοκρατικό τρόπο την άφησε με ταμπλό στο αντίπαλο καλάθι, χαρίζοντας τη νίκη με 15 πόντους στην ομάδα, σκορπίζοντας παράλληλα χαρά και ενθουσιασμό στον κόσμο που παρακολούθησε το παιχνίδι.

Critical Point Δ περιόδου:
Τα απανωτά καλάθια του καυτού Ποζίδη και η ολύμπια ψυχραιμία του Χοτουμανίδη με το buzzer bitter δίποντο.

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Έχει καταντήσει κλισέ αλλά για ακόμα μια φορά δεν υστέρησε κανείς από την ομάδα. Πάθος, ένταση, αμυντικός προσανατολισμός, σοβαρότητα, ωριμότητα στις δύσκολες στιγμές και ο στόχος επετεύχθη. Μεταξύ πρώτων όμως ξεχώρισαν δύο.

Θόδωρος Ποζίδης
Αν και έπαιζε από νωρίς με 4 φάουλ μπήκε τη σωστή στιγμή 3 λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου και δεν ξαναβγήκε μέχρι το τέλος μεταδίδοντας την ψυχραιμία και το πάθος του, στους υπόλοιπους. Το τρίποντο στο τέλος της τρίτης περιόδου, έκοψε τα πόδια των αντιπάλων. Τα συνεχόμενα δίποντα τη στιγμή που ομάδα κόλλησε στο σκορ κατά την τέταρτη περίοδο, κράτησαν την ομάδα κοντά στο στόχο μέχρι να έρθει η στιγμή του καυτού Χοτουμανίδη.

Πάρης ΧοτουμανίδηςΤι να πει κανείς για αυτόν τον παίκτη. Έβγαλε όλο το παιχνίδι. Σαράντα ολόκληρα λεπτά. Κέρδισε αμέτρητα φάουλ (9), μοίρασε τη μπάλα, κράτησε το ρυθμό, σκόραρε όποτε και όσο χρειαζόταν και την κατάλληλη στιγμή όταν η μπάλα έκαιγε...τρίποντο στο ένα λεπτό πριν το τέλος και δίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο!!!

21 πόντοι και αμέτρητη συνεισφορά σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού από τον πολυτιμότερο παίκτη του αγώνα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Ακόμα μια νίκη επί ενός διεκδικητή του πρωταθλήματος. Η ΚουΠα Κιλκίς κάνει μικρά αλλά σταθερά βήματα εξέλιξης. Το όνομά της ακούγεται συχνότερα στους μπασκετικούς κύκλους της περιφέρειας. Οι μικροί στόχοι σταδιακά κατακτούνται ένας ένας, αλλά ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς.

Επόμενος αντίπαλος εκτός έδρας η ΑΚΕ Πιερίας. Τα πιτσιρίκια του Ραίσεβιτς περιμένουν να απαντήσουν με νίκη, την ήττα του πρώτου γύρου. Και η πρώτη ομάδα στο βαθμολογικό πίνακα της Β ΕΚΑΣΚΕΜ με περίσσεια ψυχραιμία και συγκρατημένη αυτοπεποίθηση αποδέχεται με χαρά τη νέα πρόκληση.

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ: (Τσάτσης)

Υφαντίδης 8, Παπαδόπουλος, Ποζίδης 12(2τρ), Σκάλε 2, Ψωμιάδης 2, Δαλαλέλης, Χοτουμανίδης 21(2ασ. 4ριμπ. - 9κερδ.Φάουλ), Τσουλφαϊδης 2, Αραμπατζής 6, Μουστάκας 16(1 τρ.- 7ριμπ.- 6 κερδ. Φάουλ), Ιωαννίδης 2(9ριμπ.), Κώττης 2.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ: 15- 12 / 32 - 24 / 52 - 42 / 73 - 58


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.