Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Τα 11+1 Highlights του Συλλαλητηρίου για την Μακεδονία (μας!)

Γράφει ο Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς *
1. Το πιο σπουδαίο και πρώτο απ' όλα! Ο κόσμος δεν έχει βαρεθεί, δεν έχει αποσυρθεί, δεν το έχει ξεχάσει. Χθες υπήρχε παλμός, ένταση, ορμή, κουράγιο και πάθος.
2. Ακραίοι; Ναι βεβαία, υπήρχαν. 2-3.000 ''περίεργοι'' μαυροφορεμένοι με... επαγγελματικό εξοπλισμό. Γραφικοί; Φυσικά! Το πολύ άλλοι τόσοι όσο οι προηγούμενοι. Αλλά η τεράστια, η συντριπτική πλειοψηφία ήταν απλοί πατριώτες, δημοκράτες. 



Κουρασμένοι και ταλαιπωρημένοι άνθρωποι που έδειξαν ότι αγαπάνε το τόπο τους και την ιστορία τους. Δεν ξέρω τελικά πόσοι ήμασταν, μα θα αναφέρω ότι, για να κάνω την απόσταση από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία μέχρι την εξέδρα των ομιλητών μου πήρε πάνω από μισή ώρα με τόσο πλήθος κόσμου.

3. Μέλη, στελέχη, βουλευτές και αρχηγοί κομμάτων από το όλο το φάσμα της αντιπολίτευσης ήταν εκεί. Δεκάδες νεολαίοι της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., πάρα πολλοί βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ., ο κος Αντ. Σαμαράς, ο κος Γ. Πατούλης, ο κος. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο κα. Έλενα Ράπτη, η κα. Άννα Καραμανλή κλπ. Όλη η Ένωση Κεντρώων με τον κο. Βασίλη Λεβέντη. Κεντρικά πρόσωπα και ενεργά στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ. (ΠΑ.ΣΟ.Κ.), όπως οι κ.κ. ευρωβουλευτές Εύα Καϊλή και Νίκος Ανδρουλάκης. Στελέχη και βουλευτές από τους ΑΝ.ΕΛ., την Χ.Α.. Η κα. Ζωή Κωνσταντοπούλου με 20-25 νεολαίους της. Ο κος. Δ. Καμμενος... και πολλές/πολλοί ακόμη...

4. Είχε πάρα-μα πάρα πολλοί νεολαιόκοσμο. Από ηλικία 13-14 ετών μέχρι 33-34. Δεκάδες εκατοντάδες νέα παιδιά της ηλικίας μου. Παρέες, ζευγάρια, κλίκες. Οι νεαρές ηλικίες, η νέα γενιά ήταν εκεί.

5. Σύλλογοι και σωμάτια κάθε λογής και προέλευσης μπορούσε να συναντήσει κάποιος. Από σκληροπυρηνικές παραθρησκευτικές οργανώσεις μέχρι φιλοζωικοί σύλλογοι και σωματεία κυνηγών.

6. Το δυναμικό παρών έδωσε και η ελληνική ορθόδοξη χριστιανική εκκλησιά με πάνω από 30 μητροπολίτες και πατέρες από όλη την Ελλάδα. Και ας λένε ορισμένοι ότι θέλουν...

7. Το Κιλκίς και η Παιονία ήταν εκεί. Αν δεν κάνω λάθος 6 λεωφορεία από τον τόπο μας κατέβηκαν Αθήνα. Πολλά δεν είναι, μα είναι σημαντικό ποσοστό. Μπράβο σε όλους. Είδαμε εκεί τον Βουλευτή Κιλκίς της Ν.Δ. κο. Γ. Γεωργαντά παρέα με γαλάζιους βουλευτές από την Θεσσαλονίκη και την Β. Ελλάδα, αντιδημάρχους από το Κιλκίς και την Παιονία, στελέχη από τους 2 δήμους, την περιφέρεια, πολιτευτές και υποψηφίους. 


Όπως επίσης αποστράτους και έφεδρους, πολλές οικογένειες και άτομα άνω των 70 με τσαγανό και κότσια ακόμη. Εύγε σε όλες και όλους ξεχωριστά! Κυρίως σε εκείνους που δεν θυμήθηκαν να γίνουν ''Μακεδονομάχοι'' πριν 5 μέρες... λέω εγώ τώρα... Ευτυχώς ο κόσμος του Κιλκίς θυμάται!


8. Φοβερά θετική εντύπωση έκανε η κεντρική πεντάδα των ομιλητών, μα πάνω από όλα το πάθος και η ορμή της συνθέτριας και τραγουδίστριας κα. Μάνου Αφροδίτης. Ο πατριωτικός αγώνας και το δημοκρατικό καθήκον παίρνουν άλλη όψη όταν βλέπεις άτομα από τον χώρο της ορθής αριστεράς και του προοδευτικού χώρου να είναι παρόντες και να βγαίνουν μπροστά. 

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιατρός και Υποψ. Περιφερειάρχης Αττικής, κος. Γ. Πατούλης βέβαια ''έκλεψε την παράσταση'' και φυσικά η δυναμική παρέμβαση επί του βήματος, του σεβαστού, κου. πρώην Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Φράγκου Φραγκούλη.

9. Υπήρχε καλή οργάνωση σε επίπεδο ήχου, ροής και εθελοντών από την Οργάνωση του Συλλαλητηρίου για την Μακεδονία και εύγε σε όλη την ομάδα. Μέσα σε 8-9 μέρες έκαναν κάτι ιδιαίτερα σπουδαίο.

10. Θα αδικούσαμε όλους τους ελληνοαμερικάνους και Έλληνες του εξωτερικού αν δεν αναφέραμε ότι ανέλαβαν σχεδόν όλα τα έξοδα για την προώθηση και οργάνωση τους κυριακάτικου γεγονότος. Άτομα όπως τον κο. Κρις Σπύρου πρέπει να τιμηθούν κάποια στιγμή για την συνολική προσφορά τους προς την Πατρίδα ανά τα χρόνια.

11. Υπήρχε κόσμος από κάθε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Το παρατηρούσε κάνεις αν έβλεπε προσεκτικά και επεξεργαζόταν τους διπλανούς του ή αν άπλα έπιανε κουβέντα μαζί τους.

12. Τέλος. Λυπούμαστε πολύ για τις κυρίες Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, Γεροβασίλη και Παπακώστα. Κρίμα γιατί θεωρούσαμε ότι ως γυναίκες και μάλιστα μάνες θα δείξουν μια κάποια άλλη ευαισθησία. Η εικόνα γερόντων και μικρών παιδιών να κλαίνε και να βήχουν από τα χημικά θα μας μείνει για πάντα στο νου...

* ο Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς είναι Επικοινωνιολόγος, Blogger, Μεταπτυχιακός Φοιτητής Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Αστικής Μεταρρύθμισης και Στέλεχος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.