Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

"Περί «της αδιοριστίας» ο λόγος..."

Δελτίο τύπου Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών (ΠΕΚ)
Η «σιδερένια πυγμή» των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων τους αλλά και η μελλοντική - μακροχρόνια - για αρκετές δεκαετίες μνημονιακή πολιτική με τις δεσμεύσεις που επέβαλε η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. με τα μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα της εθνικής οικονομίας, έχουν διαμορφώσει και διαμορφώνουν μια γκρίζα εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Σήμερα τα σχολεία μας και η δημόσια εκπαίδευση μετρούν πληγές ακόμα και στη στοιχειώδη λειτουργία τους. Το περιεχόμενο και η ποιότητα της παιδείας έχουν μειωθεί και η παρεχόμενη εκπαίδευση των μαθητών μας υπολείπεται των αναγκών και των απαιτήσεων των γνωσιοκεντρικών καιρών μας. Κάνουμε άλματα προς τα πίσω…

Οι εκπαιδευτικοί – όπως και όλοι οι εργαζόμενοι – ζουν έναν εργασιακό μεσαίωνα και η σημερινή συνεχιζόμενη αντιεκπαιδευτική πολιτική επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση εξαθλίωσης. Και όχι μόνο αυτό αλλά αντιμετωπίζουν έναν συνεχή εμπαιγμό από το Υπουργείο Παιδείας. Τα τρία χρόνια αυτής της διακυβέρνησης ήταν γεμάτα λόγια και υποσχέσεις για χιλιάδες διορισμούς, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ένα απόλυτο μηδενικό.

Σήμερα, οι κυβερνώντες επιχειρώντας να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι δήθεν κατάργησαν το δικό τους μνημόνιο – ενώ πρόκειται για τυπική/χρονική λήξη της δανειακής σύμβασης και όχι για κατάργηση -, ετοιμάζουν και πάλι φρούδες υποσχέσεις για μόνιμους διορισμούς στη ΔΕΘ.

Αν πράγματι η κυβέρνηση πιστεύει ότι έχει καταργήσει τα μνημόνια, να κάνει το Υπουργείο Παιδείας «εδώ και τώρα» τους διορισμούς που υποσχόταν ταπροηγούμενα χρόνια – ενώ ήξερε ότι δεν θα κάνει.

Ζητάμε να σταματήσει η συνειδητή και επαναλαμβανόμενη εξαπάτηση των δίκαιων αιτημάτων και των ελπίδων δεκάδων χιλιάδων αδιόριστων εκπαιδευτικών.

Οι διορισμοί των αναπληρωτών που έχουν γίνει καλύπτουν κάποια κενά, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν χιλιάδες ακόμη. Είναι προφανής ο σκοπός της κυβέρνησης για άλλη μια σχολική χρονιά να κρατήσει «ομήρους» όλους αυτούς τους συναδέλφους ενόψει μάλιστα και της προεκλογικής περιόδου που έχει ήδη αρχίσει. 

Τα πραγματικά κενά φυσικά είναι πολύ περισσότερα καθώς οι «μεταρρυθμίσεις» των τελευταίων ετών μείωσαν τις θέσεις κατά 10000 εκπαιδευτικούς τόσο από την αύξηση του ωραρίου, όσο και από τη μείωση του ωρολογίου προγράμματος στα γυμνάσια. Και σαν να μην έφτανε αυτό οι αλλαγές στις υποστηρικτικές δομές και οι αλλαγές στο λύκειο θα μειώσουν ακόμη περισσότερο τις θέσεις εργασίας με στόχο την υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης που είναι αγαθό για τα λαϊκά στρώματα.

Η ΠΕΚ αγωνίζεται και διεκδικεί μόνιμους διορισμούς με στόχο να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά των σχολείων από τη φετινή σχολική χρονιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.