Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Πετυχημένο το 1ο Μακεδονικό Φεστιβάλ Μαχητικών Αθλημάτων

Δελτίο τύπου Α.Σ. "ΗΡΑΚΛΗΣ" Πολυκάστρου
Το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 20:00 διεξήχθη μια μεγάλη και πρωτοφανής  για το νομό διοργάνωση αγώνων μαχητικών αθλημάτων στην κεντρική πλατεία Πολυκάστρου.

Τη διοργάνωση ανέλαβε ο Α.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ με υπεύθυνο τον προπονητή Δημήτρη Παρίδη, ο οποίος είχε και την εξαιρετική ιδέα να στηθεί ριγκ στο κέντρο της πλατείας σε κοινή θέα.

Έναυσμα αυτής της πρωτοβουλίας ήταν το Μακεδονικό θέμα που απασχολεί σοβαρά τους Έλληνες πολίτες ως προς την Ελληνικότητα, όπου ο Ελληνικός αθλητισμός και μέσα από συλλόγους και Ομοσπονδίες είναι φυσικό να μεταφέρει μηνύματα της πραγματικής μας ιστορίας. Μη ξεχνάμε ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς αγώνες που σήμερα αποτελεί τον σπουδαιότερο αθλητικό θεσμό παγκοσμίως.

Εμείς ως γνήσιοι Μακεδόνες νοιώθουμε και είμαστε υπερήφανοι για τη  γενέτειρα μας όπου αυτή την περηφάνια, μας τη διατηρεί ο Αθλητισμός. Πρότυπα μας, οι αρχαίοι υμών πρόγονοι μας και οι νεώτεροι της σύγχρονης ιστορίας που μάτωσαν για να αισθανόμαστε σήμερα δέος και περηφάνια.

Το ελάχιστο τίμημα λοιπόν που μπορούμε να προσφέρουμε στους προγόνους μας είναι να μη τους ξεχνάμε και να οργανώνουμε συχνά εκδηλώσεις μνήμης προς τιμήν τους. Ο σύλλογος μας έκανε πράξη αυτό που όλοι οι Έλληνες αισθανόμαστε για τη Μακεδονία θεσμοθετώντας τη διοργάνωση και αρχίζοντας με το 1ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ. 

 Οι αγώνες πλαισιώθηκαν με μουσική και τραγούδια Μακεδονικά και προβολή αυτών σε προτζέκτορα. Στην έναρξη των αγώνων ακούστηκαν , ο Εθνικός μας ύμνος και ο Μακεδονικός ύμνος. Εκατοντάδες κόσμος με πάρα πολλά παιδιά κατέκλυσαν τη πλατεία με το θεόρατο εντυπωσιακό σιντριβάνι να μεταφέρει ζωντάνια και δροσιά στο καυτό εκείνο βράδυ. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιδείξεις και αγώνες μικρών αθλητών του τοπικού Α.Σ. ΗΡΑΚΛΗ όπου εντυπωσίασαν με τις τεχνικές αυτάμυνας JIU – JITSU . Στη διάρκεια των αγώνων ο κόσμος είχε τη μοναδική ευκαιρία να

να απολαύσει αθλητές επίλεκτους στο χώρο των μαχητικών τεχνών από συλλόγους της Μακεδονίας που πραγματικά μάγεψαν το κοινό με τις ικανότητές τους. Εξαιρετικοί ήταν

οι δύο αθλητές του συλλόγου μας Πετρίδης Βασίλης και Σπυρίδης Ονούφριος στον μεταξύ τους αγώνα που διασταύρωναν τα χτυπήματα τους χωρίς να ανοίξει μύτη μεταφέροντας στο κοινό την αίσθηση αρχαίων Ελλήνων μονομάχων. Πριν τη λήξη, ο τελευταίος αγώνας έγινε μεταξύ του Σπυρίδη του ΗΡΑΚΛΗ και του Γ. Γκιόλτα από τον Α.Σ. Κινέζος που έληξε με 3-0 υπέρ του Σπυρίδη.

Τα χειροκροτήματα και ο ενθουσιασμός ήταν απερίγραπτα έντονα δίνοντας μας την αισιοδοξία να το επαναλάβουμε μιας και πλέον έχει καταστεί θεσμός αυτή η διοργάνωση.

Την διοργάνωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο Δήμαρχος του δήμου Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης, ο αντιδήμαρχος κ. Φράγκος Γιώργος, ο αντιπρόεδρος του εμπορικού επιμελητηρίου κ. Κ. Σιωνίδης και ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού αγώνα Ελλάδος –Αυστραλίας κ. Μιχάλης Χρυσανθόπουλος ο οποίος και αποτέλεσε την έκπληξη των επισήμων που ήρθε από Θεσσαλονίκη ειδικά για αυτή την εκδήλωση.

Συγκινημένος και περήφανος στην ομιλία του για τον χαρακτήρα και το χρώμα Μακεδονίας που δώσαμε ως διοργανωτές εκείνη τη βραδιά. Με δήλωσή του ανέφερε πως θα βρίσκεται κοντά στις προσπάθειες του συλλόγου μας και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα γιαυτό.

Ο Α.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ ευχαριστεί όλους αυτούς που συνέβαλαν με κάθε μέσο και τρόπο να στηθεί αυτό το τεράστιο και μοναδικό αθλητικό γεγονός τιμώντας τους και εμείς με τη προβολή τους επάνω στο ρίγκ αφήνοντας το αποτύπωμα τους στην ιστορία των αθλητικών δραστηριοτήτων του συλλόγου μας.

Στους αγώνες συμμετείχαν οι Αθλητικοί σύλλογοι και προπονητές: 1) Α.Σ.ΜΥΓΔΟΝΙΑ-Θωμάς Σμιάρης. 2) Α.Σ.ΚΙΝΕΖΟΣ-Εβρυβιαδης Κ. 3) Α.Σ.ΚΑΒΑΣΙΛΑ ΗΜΑΘΙΑΣ –Πιστικός Γρ. 4) Α.Σ.ΤΙΤΑΝΕΣ ΕΥΟΣΜΟΥ-Μπουρατσίδης Δ. 5)Α.Σ.ΓΟΥΣΟΥ ΜΑΣΤΕΡΣ-Σαββίδης Γρ. 6)Α.Σ.ΓΟΥΣΟΥ- Σμιάρης 7)Α.Σ.Ν.ΦΛΟΓΑ ΠΟΛΙΧΝΗΣ-Καπετανίδης Θεόφιλος 8)Α.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ-Παρίδης Δημήτρης.

Διαιτητές ήταν οι: Καζαντζίδης Αλέξανδρος- Αριστείδης Γκάνης- Μπαχάς Γιάννης- Ορφανίδης Κώστας- και Πασχαλέρης Κώστας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και την ομάδα διάσωσης εθελοντών από τη Χαλκιδόνα που πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες που όπως απεδείχθη ήταν αχρείαστοι.

Υπεύθυνοι διοργάνωσης ο Α.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ (ΕΟΠΤ) και συνδιοργανωτής ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.