Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Κιλκίς: Εκδήλωση με θέμα «Το ισχύον Ασφαλιστικό και Συνταξιοδοτικό σύστημα»

Το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Κιλκίς, το Επιμελητήριο Κιλκίς, τον Εμπορικό Σύλλογο Κιλκίς, το Δικηγορικό Σύλλογο Κιλκίς και την Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Κιλκίς (ΕΦΕΕ ν. Κιλκίς) διοργανώνουν τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 18:00, εκδήλωση νομικής πληροφόρησης, με θέμα: «Το ισχύον Ασφαλιστικό και Συνταξιοδοτικό σύστημα», (αίθουσα γενικών συνελεύσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου νομού Κιλκίς, Βυζαντίου 1, Κιλκίς). 

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

18:00 – 18:10 Προσέλευση – Εγγραφές

18:10 – 18:30
Εισαγωγική Παρέμβαση, κ. Ιωαννίδης Γιώργος, Πρόεδρος Εργατoϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Κιλκίς «Εξ αποστάσεως και δια ζώσης υπηρεσίες πληροφόρησης και συμβουλευτικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης εργαζομένων και ανέργων» κα. Μπαρμπαρούση Στέλλα, Επιστημονικός Συνεργάτης ΙΝΕ ΓΣΕΕ 

18:30 – 18:50
«Γενική θεώρηση του νέου θεσμικού πλαισίου – Ενοποίηση Ταμείων (ΕΦΚΑ – ΕΤΕΑΕΠ) – Βασικά σημεία»,κα Σταμάτη Άντα «Ασφαλιστικές Εισφορές μισθωτών και ελευθέρων επαγγελματιών από 1/1/2017», κ. Θανασουλόπουλος Χρήστος 

18:50 – 19:10
«Υπολογισμός Συντάξεων – Προσωρινή σύνταξη – Πλαφόν. Ειδικότερα θέματα (παράλληλη ασφάλιση, απασχόληση συνταξιούχων, συντάξεις θανάτου)», κα Σταμάτη Άντα

19:10 – 19:30
«Προϋποθέσεις συνταξιοδότησης πρώην ΙΚΑ», κ. Θανασουλόπουλος Χρήστος «Πλασματικά έτη ασφάλισης», κα. Σταμάτη Άντα

19:30 – 20:00 Ερωτήσεις & Συζήτηση – Κλείσιμο εργασιών

Στον ίδιο χώρο (Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Κιλκίς) από τις 12:00 π.μ., οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να θέτουν ερωτήματα και προβληματισμούς που αφορούν είτε το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα (θεμελίωση και κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, συντάξεις χηρείας, συντάξεις αναπηρίας, πλήρεις και μειωμένες συντάξεις, απασχόληση συνταξιούχων κλπ) είτε εργασιακά δικαιώματα (συμβάσεις, αποδοχές, άδειες κλπ) στους συμβούλους της Μονάδας. Παράλληλα, σύμβουλος απασχόλησης θα επεξεργάζεται αιτήματα εργαζομένων και ανέργων, σε ζητήματα απασχόλησης και επαγγελματικής ανάπτυξης & σταδιοδρομίας.

Επιπλέον την ίδια ημέρα και στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί ομαδικό εργαστήριο επαγγελματικής πληροφόρησης με θέμα: «Ορθή συμπλήρωση ηλεκτρονικών αιτήσεων για εργασία.

Η περίπτωση της πλατφόρμας ΑΣΕΠ» Στο πλαίσιο του εργαστηρίου πρόκειται να παρουσιαστεί η διαδικασία υποβολής αίτησης, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΑΣΕΠ (ώρα 12:00 π.μ.).

Η εκδήλωση είναι ανοικτή προς το κοινό και όλες οι υπηρεσίες παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και διέπονται από τον «Κώδικα Δεοντολογίας στην παροχή υπηρεσιών Δια Βίου Συμβουλευτικής, Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σταδιοδρομίας», καθώς και τις διατάξεις που αφορούν στη διαχείριση προσωπικών δεδομένων. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Περιφερειακό ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Κ. Μακεδονίας, Σ. Πέτρουλα 5, Τ.Κ. 59132, Βέροια, τηλ.: 23310 75673 & 23310 24424, e-mail: centralmacedonia@reg.inegsee.gr &

inekmak@otenet.gr, Site: www.inegsee.gr, πρόσωπα επικοινωνίας: Δημητριάδου Θωμαή, Μπαρμπαρούση Στέλλα, Φουτσιτζόγλου Κορνηλία.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.