Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018

Τι λέει η ΚΝΕ για τις μαθητικές κινητοποιήσεις της Δευτέρας 29 Οκτώβρη

Ανακοίνωση Συμβουλίου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ
Το Συμβούλιο Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες μαθητές που κατέβηκαν στις 29 Οκτώβρη μαζικά στους δρόμους των πόλεων της Κεντρικής Μακεδονίας, υψώνοντας τη φωνή τους ενάντια στα προβλήματα που ταλανίζουν αυτούς και τις οικογένειές τους. Ενάντια στο νέο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση και κάνει το σχολείο ακόμη χειρότερο, πιο σφιχτό εξεταστικό κέντρο.

Η κινητοποίηση των μαθητών έδειξε ότι η «κανονικότητα» που προσπαθεί να πλασάρει η κυβέρνηση, βρίσκεται μόνο στις συναντήσεις της με τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες. Με τους δολοφόνους των λαών και τα τσιράκια τους.

Καταδικάζουμε την τρομοκρατία και την τραμπούκικη συμπεριφορά μεμονωμένων και στο τέλος απομονωμένων διευθυντάδων και άλλων μηχανισμών, που προσπάθησαν να αποτρέψουν τη μαζική προσέλευση των μαθητών στις κινητοποιήσεις.

Ο αγώνας έχει αποτελέσματα όταν αυτοί που οργανώνουν τον αγώνα, ενώνουν τη δύναμή τους, ξέρουν τον αντίπαλό τους και παλεύουν εναντίων του. Μόνο αυτός ο αγώνας μαζί με τον εργαζόμενο λαό μπορεί να φέρει εις πέρας το σύνθημα που βροντοφώναξαν χιλιάδες μαθητές. «Στο σάπιο σύστημά τους σάπια και η παιδεία, εμείς ονειρευόμαστε μια άλλη κοινωνία.»

«Ο άδικος κόσμος τους δε διορθώνεται!

Τον άδικο κόσμο τους μπορούμε να τον ανατρέψουμε!

Αυτόν το δρόμο έχουμε επιλέξει να βαδίσουμε εμείς, τα μέλη της ΚΝΕ.

Σε αυτόν το δρόμο καλούμε κι εσένα!

Έλα μαζί μας να παλέψουμε για το σχολείο που ανταποκρίνεται στις πραγματικές μας ανάγκες!

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου