Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018

8ος Ημιμαραθώνιος Πάικου, στις 4 Νοεμβρίου 2018Περισσότεροι από 450 αθλητές απ όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό αναμένεται να τρέξουν στον 8ο Ημιμαραθώνιου Πάικου και στον αγώνα 5 χιλιομέτρων με την ονομασία «Καστανόδασος Πάικου» που θα διεξαχθούν την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στην Καστανερή. 

Για άλλη μια χρονιά ο αγώνας συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της δρομικής κοινότητας ενώ με τον αγώνα 5 χιλιομέτρων που διεξάγεται για πρώτη χρονιά δίνεται η ευκαιρία σε περισσότερους αθλητές και αθλούμενους να γνωρίσουν από κοντά το όμορφο Πάικο. 

Φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά καθώς η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου θα αποτελεί πλέον εθνικό μονοπάτι αφού ολοκληρώνεται η διαδικασία ένταξης του και θα είναι προσπελάσιμο όλο το χρόνο καθώς θα υπάρχει μόνιμη σήμανση.

Για ακόμη μια χρονιά ο αγώνας είναι αφιερωμένος στην προστασία των νερών του Πάικου και στους αγώνες των κατοίκων εναντία στην προοπτική δημιουργίας δεκάδων υδροηλεκτρικών φραγμάτων. στην περιοχή.

Ξεχωριστή νότα θα δώσει το κυνήγι του χαμένου θησαυρού που θα διοργανωθεί από τον «Θίασο των ονείρων» για τους μικρούς επισκέπτες.

Οι εγγραφές έχουν κλείσει καθώς υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, θα υπάρχει ωστόσο η δυνατότητα περιορισμένων εγγραφών την ημέρα του αγώνα με σειρά προτεραιότητας. Η εκκίνηση των 21 χιλιομέτρων θα δοθεί στις 10:30 ενώ των 5 χιλιομέτρων στις 10:45.

Ο ΟΣΠΕΓ θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους αθλητές που στηρίζουν τον αγώνα όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα τους εθελοντές χωρίς την συνδρομή των οποίων η διεξαγωγή του αγώνα θα ήταν αδύνατη.

Σας περιμένουμε όλους στη μεγάλη αυτή γιορτή του Πάικου.

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ
Ημιμαραθώνιος 10:30 π.μ.
5km 10:45 π.μ

ΛΗΞΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΩΝ
Ημιμαραθώνιος 14.30μ.μ.
5km 11:45π.μ.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ: 12:30μμ (Ημιμαραθώνιος)
Τα χρονικά όρια τερματισμού και κλεισίματος κεντρικού σταθμού, ενδέχεται να αυξηθούν αν οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν και η κατάσταση των μονοπατιών το απαιτούν.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ Ημιμαραθώνιος 14.30 μ.μ.
5km 12:00 π.μ.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ:
Προφήτης Ηλίας Καστανερής.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
Ημιμαραθώνιος: Ο αγώνας είναι ορεινός δρόμος απόστασης 20 περίπου χιλιομέτρων σε μονοπάτια (15km) και δασικούς δρόμους (5 km) και το υψόμετρο που θα κινηθεί ο αγώνας θα είναι από 900μ εως 1350μ. H συνολική υψομετρική κάλυψη είναι 1100μ. 

Η διαδρομή έχει σημαντικές απαιτήσεις αντοχής και εμπειρίας κίνησης σε ορεινό πεδίο και σε ορισμένα σημεία απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή καθώς τα μονοπάτια είναι ορειβατικά και κινούνται σε απότομες πλαγιές. Στη διαδρομή θα υπάρχει λάσπη, νερό και ενδεχομένως χιόνι. Σημαντικά χρήσιμη θα ήταν η προηγούμενη εμπειρία σε ορεινούς αγώνες.

Ο αγώνας κινείται σε χάραξη νέου μονοπατιού, οπότε περνάει μέσα από παρθένα κομμάτια του βουνού, τα οποία δεν έχουν μέχρι σήμερα δεχτεί ανθρώπινη παρέμβαση. Θα πρέπει οι αθλούμενοι να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό. Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει από τον αγώνα αθλητή που δεν σεβάστηκε το Πάικο.

5Km: O αγώνας ξεκινάει από τον προφήτη Ηλία και κατηφορίζει προς την Καστανερή. Αφού διανύσει 500 μέτρα στην άσφαλτο μπαίνει αριστερά σε χωματόδρομο και κατηφορίζει περνώντας μέσα από το φημισμένο καστανόδασος της περιοχής μέχρι να συναντήσει ξανά την άσφαλτο. Περνάει απέναντι και ανεβαίνει μέσα από το χωριό μέχρι να φτάσει λίγο πριν το εκκλησάκι του πρ. Ηλία όπου και βγαίνει στην άσφαλτο για τα τελευταία μέτρα προς τον τερματισμό.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 

Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Και στους δύο αγώνες για την συμμετοχή ανηλίκων απαιτείται η ενυπόγραφη συγκατάθεση γονέα και η συνοδεία του ανήλικου από ενήλικα αθλητή κατά την διάρκεια του αγώνα.

Για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών που θα δεχθεί η διοργάνωση θα είναι 250 αθλητές στον ημιμαραθώνιο και 200 αθλητές στα 5Km

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
Ημιμαραθώνιος: Θα υπάρχουν τρείς κατηγορίες ανδρών και τρεις γυναικών

1η 18-30

2η 31-50

3η 51+

Θα βραβευθούν επίσης ο μικρότερος και ο μεγαλύτερος σε ηλικία συμμετέχοντες

5Κm : Δύο κατηγορίες

Γενική ανδρών

Γενική Γυναικών

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ:

Οι αθλητές συμμετέχουν με δική τους πρωτοβουλία και ευθύνη και θα πρέπει να έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις. Μετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη, για το οποίο θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέσω του website www.ospeg.gr από την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018. Θα υπάρχει σύστημα ηλεκτρονικής χρονομέτρησης ενώ την ημέρα του αγώνα θα υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής για περιορισμένο αριθμό αθλητών

Η δηλώσεις θα πρέπει να περιλαμβάνουν απαραίτητα τα παρακάτω στοιχεία:
Ονοματεπώνυμο, Όνομα Πατρός, Φύλο, Χρονολογία γέννησης, Τηλέφωνα επικοινωνίας, Email επικοινωνίας, Σύλλογο (αν υπάρχει) και μέγεθος μπλούζας

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 

Το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές/τριες είναι

Ημιμαραθώνιος : 20 ευρώ.

5Km: 5 ευρώ

και θα καταβάλλεται στην Alpha Bank (πρώην Εμπορική Τράπεζα) στον αριθμό λογαριασμού 66350975(ΙΒΑΝ:GR97 0120 5190 0000 0006 6350 975) ως δικαιούχος ορίζεται ο Ορειβατικός Σύλλογος Περιηγητών Γουμένισσας. Στην κατάθεση πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του καταθέτη για να καταχωρείται το όνομα του στη λίστα συμμετεχόντων.

Σε περίπτωση κατάθεσης για περισσότερους από έναν αθλητές παρακαλούμε να αποστέλλεται email με τα ονόματα τα οποία αφορά στο ospegoumenissas@gmail.com για ενημέρωση της λίστας συμμετεχόντων. Σημειώνουμε ότι κατά την μεταφορά των χρημάτων από άλλη τράπεζα (έμβασμα) υπάρχουν έξοδα τα οποία θα πρέπει να καλυφθούν από τον καταθέτη. Αν υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα επικοινωνήστε με την διοργάνωση.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

Ημιμαραθώνιος :
Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, τεχνικό T shirt του αγώνα, τροφοδοσία και υποστήριξη, αναμνηστικά (μετάλλιο, δενδράκι για μεταφύτευση), και φαγητό στον τερματισμό (φασολάδα-τραχανάς- τσάι).

5km: υδροδοσία κατά την διάρκεια του αγώνα, μετάλλιο για όλους τους τερματίσαντες, σούπες-τσάι στον τερματισμό.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΡΙΘΜΩΝ:
Την ημέρα του αγώνα Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2015, 08:00 - 10:15 από την γραμματεία του αγώνα στο χώρο της εκκίνησης.

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ:
Οι αθλητές και οι αθλήτριες συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη και η ασφάλιση επιβαρύνει τους ίδιους.

ΕΠΑΘΛΑ:
Μετάλλιο για όλους τους αθλητές, δώρα για τους τρεις πρώτους άντρες κάθε κατηγορίας και τις τρεις πρώτες γυναίκες, τιμητική διάκριση για τον μεγαλύτερο και μικρότερο σε ηλικία αθλητή ή αθλήτρια στον ημιμαραθώνιο.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ:
Ημιμαραθώνιος:

Οι σταθμοί τροφοδοσίας θα είναι τρείς και θα βρίσκονται περίπου ανά πέντε χιλιόμετρα. Επιπλέον η διαδρομή περνάει από ρεματιές και πηγές, προτείνεται όμως οι αθλητές να χρησιμοποιήσουν το νερό των σταθμών.

Σταθμός 1 (KM 6,7) «Κ.Πεντέλας» : Νερό και Ισοτονικό

Σταθμός 2 (KM 11) «Στραβοπόταμος» : Νερό, Ισοτονικό, αναψυκτικά, φρούτα και σνακ

Σταθμός 3 (KM 16) «Παλαιοχώρι» : Νερό

5Κm:

Ένας σταθμός υδροδοσίας στη μέση περίπου της διαδρομής.

ΣΗΜΑΝΣΗ

Η διαδρομή θα σημανθεί σε όλες τις διασταυρώσεις και θα υπάρχουν δείκτες στα δύσκολα σημεία.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ:

Ερχόμενοι από Εγνατία, (Ανατολική Μακεδονία και Θράκη): ακολουθείτε την ταμπέλα Έδεσσα στο ύψος του Τιτάνα, στη συνέχει ακολουθείτε ταμπέλα για Έδεσσα και Γιαννιτσά, στη συνέχεια στον Αγιο Αθανάσιο ακολουθείτε ταμπέλες για Εύζωνους/Πολύκαστρο. Μεσω Πολυκάστρου ταμπέλες για Γουμένισσα στη συνέχεια Γρίβα και Καστανερή. Περνάμε στα αριστερά μας τη Καστανερής και ένα χιλιόμετρο μετά φτάνουμε στην τοποθεσία Προφήτης Ηλίας Καστανερή όπου και θα είναι η έναρξη και ο τερματισμός του αγώνα.

Ερχόμενοι από τον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης : ακολουθείτε την κατεύθυνση Έδεσσα, στη συνέχεια στον Αγιο Αθανάσιο ακολουθείτε ταμπέλες για Εύζωνους/Πολύκαστρο. Μεσω Πολυκάστρου ταμπέλες για Γουμένισσα στη συνέχεια Γρίβα και Καστανερή. Περνάμε στα αριστερά μας τη Καστανερής και ένα χιλιόμετρο μετά φτάνουμε στην τοποθεσία Προφήτης Ηλίας Καστανερή όπου και θα είναι η έναρξη και ο τερματισμός του αγώνα.

Ερχόμενοι από Οδό Μοναστηρίου της Θεσσαλονίκης : στον Αγιο Αθανάσιο ακολουθείτε ταμπέλες για Εύζωνους/Πολύκαστρο. Μεσω Πολυκάστρου ταμπέλες για Γουμένισσα στη συνέχεια Γρίβα και Καστανερή. Περνάμε στα αριστερά μας τη Καστανερή και ένα χιλιόμετρο μετά φτάνουμε στην τοποθεσία Προφήτης Ηλίας Καστανερής όπου και θα είναι η έναρξη και ο τερματισμός του αγώνα.

Ερχόμενοι από Νότια Ελλάδα: Μετά το σταθμό των διοδίων Μαλγάρων, ακολουθούμε αριστερή έξοδο για Ευζώνους. Μετά από 40χλμ περίπου δεξιά έξοδος Πολυκάστρου. Μεσω Πολυκάστρου ταμπέλες για Γουμένισσα στη συνέχεια Γρίβα και Καστανερή. Περνάμε στα αριστερά μας τη Καστανερή και ένα χιλιόμετρο μετά φτάνουμε στην τοποθεσία Προφήτης Ηλίας Καστανερής όπου και θα είναι η έναρξη και ο τερματισμός του αγώνα.

Ερχόμενοι από Δυτική Ελλάδα: μέσω Εγνατίας, έξοδος στον κόμβο της Αλεξάνδριας, ακολουθείτε ταμπέλες για Γιαννιτσά, ταμπέλα για Νοσοκομείο Γιαννιτσών και στη συνέχεια ταμπέλες για Γουμένισσα.Μέσα από τη Γουμένισσα, ακολουθούμε ταμπέλες προς Γρίβα, Καστανερή. Περνάμε στα αριστερά μας τη Καστανερή και ένα χιλιόμετρο μετά φτάνουμε στην τοποθεσία Προφήτης Ηλίας Καστανερής όπου και θα είναι η έναρξη και ο τερματισμός του αγώνα.

Διοργάνωση:  Ορειβατικός Σύλλογος Περιηγητών Γουμένισσας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου