Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

«Αιτήσεις για εγγραφή Ατόμων με Αναπηρία στο «ΒηματίΖΩ» Κιλκίς»

Ο Σύλλογος Γονέων Και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» ενεργώντας ως ανάδοχος της πράξης «ΚΔΗΦ – Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» προσκαλεί Άτομα με να υποβάλουν αίτηση για την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας και διημέρευσης στο Κέντρο Αποθεραπείας -Αποκατάστασης, Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας του Συλλόγου Γονέων Και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ».

Το Κέντρο Αποθεραπείας-Αποκατάστασης, Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή, σε δύο (2) οχτάωρες βάρδιες (07:00-15:00 και 13:00-21:00) και παρέχει ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες όπως:

- Πρώιμη παρέμβαση: Δεδομένου ότι στα πρώτα χρόνια της ζωής προκαθορίζεται η εξέλιξη κάθε ατόμου, η έγκαιρη αντιμετώπιση και παροχή κατάλληλων υπηρεσιών κρίνεται καταλυτική.


- Πρόγραμμα πράξεως ειδικής αγωγής-θεραπείες, όπως εργοθεραπεία, φυσιοθεραπεία, λογοθεραπεία, ειδική φυσική αγωγή, υδροθεραπεία, θεραπευτική ιππασία, ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων, συμβουλευτική γονέων και μουσικοκινητική.

- Μεταφορά από τις οικίες των ωφελουμένων προς το Κέντρο και αντίστροφα, με ειδικά διαμορφωμένα λεωφορεία, για την μεταφορά Ατόμων σε αναπηρικά αμαξίδια

- Διατροφή προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε ωφελούμενου, όπως αυτές προκύπτουν από το ιατρικό του ιστορικό

- Οχτάωρη ελάχιστη παραμονή των ωφελουμένων με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής και της λειτουργικότητας κάθε ωφελούμενου, μέσα από την ιατρική παρακολούθηση και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών εκπαίδευσης, δημιουργικής απασχόλησης, φροντίδας, υποστήριξης, ψυχαγωγίας, άθλησης, απασχόληση στο εργαστήρι φυτικής παραγωγής, δράσεις δικτύωσης και κοινωνικοποίησης, ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές εξόδους και δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινότητας.

- Εκπαίδευση στην αυτόνομη διαβίωση και υποστήριξη στην πορεία των ωφελουμένων προς την αυτονομία και την ισότιμη συμμετοχή στην εκπαίδευση και γενικά στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή στην κοινότητα.

Η διάρκεια παροχής των ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσιών στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης υλοποίησης της Πράξης ορίζεται σε τριάντα έξι (36) μήνες από 01/11/2016 έως 30/10/2019.

Οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να υποβάλλουν αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως την Δευτέρα 20/10/2016, και ώρα 14:00, στα γραφεία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κα Βουμβουράκη Καλλιόπη στα τηλ.:23410 76549, e-mail:info@vimatizo.gr, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10:00-14:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.