Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Από το Κιλκίς: Ξεκίνησε το ταξίδι ο πρώτος δίσκος του Στέλιου Κοτίδη (Video)



Μετά από τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε με την μπάντα του στη νεανική σκηνή του RIVER PARTY στο Νεστόριο Καστοριάς τις δύο τελευταίες χρονιές, ο 20χρονος Κιλκισιώτης Στέλιος Κοτίδης κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «διαλέγεις δεν παίρνεις».




Ο δίσκος παρουσιάστηκε στο Κιλκίς το Σάββατο 15/10 στο «Clubaki μου» (Εθνικής Αντιστάσεως 18).

Ο δίσκος περιέχει 5 κομμάτια. Όλα τα τραγούδια είναι σε δική του μελοποίηση, ενώ έχει γράψει τους στίχους για τα 4 από αυτά. Μαζί του οι: Κωστας Κωσταδήμας (κιθάρα). Σταύρος Γιαβρής (λαούτο). Ντίνος Χρήστου (κλαρίνο). Ευθύμης Σφαιρόπουλος (μπάσο). Ηλίας Αράπογλου (τύμπανα). Πάνος Παπακώστας (ηχοληψία).

Ο τίτλος του δίσκου “διαλέγεις δεν παίρνεις”, θέλει να οδηγήσει τον αναγνώστη να διερωτηθεί «γιατί ενώ πολλές φορές μας δίνεται η δυνατότητα να διαλέξουμε ανάμεσα σε κάποια πράγματα στη ζωή μας, δεν αποκτάμε πάντα αυτό που μας κάνει ευτυχισμένους;»

Στη χειμερινή σεζόν 2016-2017 ο δίσκος θα ταξιδέψει ανά την Ελλάδα σε διάφορα σημεία.

ΒιογραφικόΟ Στέλιος Κοτίδης γεννημένος το 1996 στη Θεσσαλονίκη και μεγαλωμένος στο Κιλκίς ασχολήθηκε από μικρός με τη μουσική. Ξεκίνησε μουσική προπαιδεία, ενώ το πρώτο μουσικό όργανο που έπιασε ήταν το μπουζούκι στα 7 του χρόνια. Συνέχισε τα μαθήματα μπουζουκιού και μουσικής θεωρίας ως τα 15 του, όπου άρχισε να τον ενδιαφέρει να γράφει και να τραγουδάει δικά του τραγούδια. Στο σημείο αυτό ξεκινάει μαθήματα κιθάρας.

Ύστερα από μια συναυλία του τμήματος κιθάρας το καλοκαίρι του ΄12, του έγινε πρόταση για μια ζωντανή εμφάνιση σε καφετέρια του Κιλκίς. Έτσι, συγκέντρωσε 4 φίλους του μουσικούς (ντραμς, πλήκτρα, φλάουτο, μπάσο) και ξεκίνησαν τις πρόβες σε ένα πρόγραμμα ανάμεικτο, το οποίο όμως ήταν ξεκάθαρα επηρεασμένο από την έντεχνη, λαϊκή και ροκ ελληνική σκηνή. Το πρώτο live δεν άργησε να έρθει… Έπειτα από ένα χρόνο κάποιοι τράβηξαν διαφορετική πορεία, ενώ ο Στέλιος κάλεσε νέα άτομα για να χτίσει ένα καινούριο σχήμα.

Το 2014 ξεκινάει σπουδές στα Γιάννενα. Εκεί γνώρισε πολλούς, οι οποίοι πίστεψαν σ' αυτόν και θέλησαν να τον βοηθήσουν. Ο Στέλιος συνέχισε να δουλεύει και να παρακολουθεί μαθήματα φωνητικής ώσπου, το καλοκαίρι του '15 άνοιξε τη συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη σε φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Ιωάννινα, ενώ αργότερα και των Χαϊνηδων στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς, του Γιώργου Μαργαρίτη σε φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη και του Λάκη Χαλκιά στα Γιάννενα, ενώ συμμετείχε με δύο τραγούδια του στην μεγάλη συναυλία που πραγματοποιήθηκε για τους πρόσφυγες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του '15. Παράλληλα συνέχιζε τη εμφανίσεις με την μπάντα του σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Γιάννενα αλλά και ως μονάδα σε μουσική σκηνή στην τελευταία πόλη.

Τη διετία 2015-16 και μετά από σχετικό διαγωνισμό, στον οποίο ο ίδιος και η μπάντα του αναδείχθηκαν πρώτοι και τις δύο φορές μετά από ψηφοφορία, εμφανίστηκε στη νεανική σκηνή του RIVER PARTY στο Νεστόριο Καστοριάς

Αν και πολύ μικρός και άπειρος, ο Στέλιος έχοντας στα χέρια του 5 μελοποιημένα τραγούδια του, τα οποία είχε γράψει κατά καιρούς, τον Απρίλη του '16 παίρνει την απόφαση να τα ηχογραφήσει μπαίνοντας στη δισκογραφία με ένα EP.

Η ηχογράφηση έγινε στη Νoisyland Recordings του Πάνου Παπακώστα στα Γιάννενα. Έτσι, σε συνεργασία μαζί του και με τη συμβολή εξαίρετων μουσικών και φίλων από τα Γιάννενα και το Κιλκίς παίρνει πνοή ο πρώτος του δίσκος με τίτλο ''διαλέγεις δεν παίρνεις'', κάνοντας λογοπαίγνιο με την λαϊκή έκφραση “ διαλέγεις και παίρνεις”, αφού μέσα από ένα τραγούδι του, που ονομάζεται “της μοίρας” -το οποίο είναι και το πρώτο του δίσκου- μας φανερώνει την πίστη του στη μοίρα και στο πως για τον καθένα μας είναι ήδη γραφτό τι του μέλλει να ζήσει ή και.... να μη ζήσει!

Πληροφορίες για ημερομηνίες και τοποθεσίες παρουσίασης του δίσκου αναγράφονται στη σελίδα της Noisyland (Noisyland Recordings) και στο προφίλ του Στέλιου Κοτίδη (Stelios Kotidis) στο Facebook.

* ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΝΩΜΗΣ
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Facebook
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Twitter
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Pinterest
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Google+
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Dailymotion
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Youtube


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.