Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Πετυχημένο το «2ο Φεστιβάλ Χορών στο νησί της Μαστίχας»



Ο Σύλλογος Διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς «Χίοι εν Χορώ» με τη συνεργασία και την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και την αιγίδα του Δήμου Χίου, διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία το «2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο νησί της Μαστίχας».



Διοργανωτές, εθελοντές καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συνεργάστηκαν άψογα για να υποδεχθούν θερμά τους συμμετέχοντες του φεστιβάλ και να τους φιλοξενήσουν με τον καλύτερο τρόπο, όπως άλλωστε επιβάλει και η χιώτικη φιλοξενία.

Την έναρξη του Φεστιβάλ σηματοδότησε η «Μεγάλη Χορευτική Παρέλαση» όπου περισσότεροι απόδιακόσιοι πενήντα χορευτές πιαστήκαν σε ένα μεγάλο κυκλωτικό χορό γύρω από το λιμάνι της Χίου. Οι παρευρισκόμενοι, τουρίστες και ντόπιοι, εντυπωσιάστηκαν με το θέαμα και δεν σταμάτησαν να χειροκροτούν και να βγάζουν φωτογραφίες. Τα χορευτικά και οι διοργανωτές κατέληξαν στο κατάμεστο Θέατρο Καστρομηνά «Μίκης Θεοδωράκης» όπου 7 & 8 Σεπτέμβρη έδωσαν εξαιρετικές παραστάσεις τιμώντας την παράδοση και τον χορό.

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησαν οι συμμετέχοντες από όλα τα μέρης της Ελλάδας και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 3ο Φεστιβάλ Χορών στο Νησί της Μαστίχας. Ραντεβού για το οποίο οι διοργανωτές με συνέπεια, πείρα και έμπνευση έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες.

Συμμετείχαν οι: Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρίου «Άγιος Μηνάς Χίου», Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιλοχίας, Μορφωτικός Σύλλογος Βαρβασίου Χίου, Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης, Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης «Οι Φίλοι της Παράδοσης», Σύλλογος Γυναικών Δωρίου Μεσσηνίας «Οι Δωριείς», Λαογραφικός Όμιλος Χίου «Λέων – Αλάτιος» και Σύλλογος Διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς Χίοι εν Χορώ.

Για την διεξαγωγή των παράλληλων δραστηριοτήτων του φεστιβάλ συνεργάστηκαν οι σύλλογοι:Πολιτιστικός Σύλλογος Κιβωτός του Γένους , Εκπολιτιστικό Σωματείο Καλλιμασιάς ‘’Η πρόοδος’’, Μορφωτικός Σύλλογος Πυργίου «Γ. Θεοτοκά», Πολιτιστικός Σύλλογος Μεστών, Πολιτιστικός Σύλλογος Βολισσού ‘’Ομηρος’’, Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Συκούση, Πολιτιστικός Σύλλογος Συκιάδας, Σύλλογος Ποδηλατών Χίου, Αθλητικός Όμιλος Αιγαίου, Ναυτικός Όμιλος Χίου, Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Χίου

Χορηγοί: Hellenic Seaways, Blue Star Ferries
Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ και η Alithia Media Group
Βίντεο: Παραγωγή Πλέγμα, σκηνοθέτης Μιχάλης Γιγιντής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.