Κυριακή, 6 Απριλίου 2014

Το ΕΠΑ.Λ. Αξιούπολης συμμετέχει σε πρόγραμμα θαλάσσιας ρομποτικής του Ιδρύματος Ευγενίδου

Το ΕΠΑ.Λ. Αξιούπολης συμμετέχει τη φετινή σχολική χρονιά στο πρόγραμμα θαλάσσιας ρομποτικής Hydrobot του Ιδρύματος Ευγενίδου. Στην πρώτη φάση του προγράμματος που έχει ήδη ολοκληρωθεί οι μαθητές της Β' τάξης Πληροφορικής με την επίβλεψη του καθηγητή Πληροφορικής κ. Δελησταύρου Κωνσταντίνου κατασκεύασαν ένα υποβρύχιο τηλεχειριζόμενο όχημα τύπου ROV (Remotely Operated Vehicle).
Το όχημα θα χρησιμοποιηθεί για μετρήσεις ποιοτικών χαρακτηριστικών των νερών του ποταμού Αξιού, καθώς και άλλων υγροτόπων της περιοχής. Για το σκοπό αυτό ολοκληρώθηκε και η συναρμολόγηση μικροελεγκτή που περιλαμβάνει αισθητήρες και σύστημα καταγραφής δεδομένων. 

Οι μετρήσεις θα αποτελέσουν συνεισφορά για την ενημέρωση της σχετικής βάσης δεδομένων που διατηρεί το ίδρυμα στα πλαίσια του προγράμματος. Το πρόγραμμα προσφέρει τη δυνατότητα στους μαθητές να μάθουν δημιουργικά, ασχολούμενοι με μια καινοτόμο εφαρμογή, αλλά και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τις κοινωνικές τους δεξιότητες, μέσα από την ομαδική εργασία. 

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα Hydrobot έχει τη μορφή προγράμματος αγωγής σταδιοδρομίας στο οποίο συνδράμει και η καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Παπαδοπούλου Ευγενία.

Το πακέτο των υλικών και οι σχετικές οδηγίες παρέχονται από το Ίδρυμα Ευγενίδου στα πλαίσια των προγραμμάτων Hydrobot και Hydrobot Sensor. Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα υπάρχουν στη διεύθυνση: http://www.hydrobots.gr, ενώ για τη συμμετοχή του σχολείου στη διεύθυνση του ΕΠΑ.Λ. Αξιούπολης: http://1epal-axioup.kil.sch.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου