Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Άστεγοι έρωτες

Γράφει η Μέμα Τεμεκενίδου
Περπατώντας στο αεροδρόμιο, συχνά – πυκνά πέφτω πάνω σε διάφορα αντικείμενα που δε θα΄πρεπε να βρίσκονται εκεί. Άλλοτε σακούλες με αποφάγια, χαρτιά, μπουκάλια μπύρας, ρετσίνας, ντενεκεδάκια αναψυκτικών, πλαστικά μπουκάλια νερού………..

Όλα αυτά κάποια στιγμή τα μαζεύει ο Χρήστος που έχει αυτοαναγορευτεί προστάτης του αεροδρομίου ! ευτυχώς για μας !

Είναι ενοχλητικό να ξέρεις ότι υπάρχουν συμπολίτες σου που την αμορφωσιά της ψυχής τους τη σκορπάνε ολόγυρα, γιατί έτσι αισθάνονται μάγκες. Και δεν είναι κάποιοι προβληματικοί μόνο. Είναι άνθρωποι εργαζόμενοι ή πρώην εργαζόμενοι, επαγγελματίες, νέα παιδιά που ο μπαμπάς τους πήρε αυτοκίνητο ή μηχανή, ή που τα έχουν αποκτήσει μόνοι. 


Γι αυτό άλλωστε μπορούν να φτάσουν μέχρι το αεροδρόμιο με την παρέα τους , να φάνε το σάντουιτς, να πιούνε τα ποτά τους και ν αφήσουν τα απορρίμματα τους όπου να ΄ναι ! τώρα γιατί αφού φρόντισαν να πάρουν όσα χρειάζονταν για να γευματίσουν, μέσα σε σακούλες, δε χρησιμοποιούν τις ίδιες για να μεταφέρουν αποφάγια και απορρίμματα σε κάποιο κάδο παρά τα αμολάνε τριγύρω; Κύριος είδε!

Το ίδιο χάλι έχει και πάνω στον Αϊ Γιώργη όπου πηγαίνουμε να χαρούμε το ηλιοβασίλεμα. Και φυσικά δεν είναι μόνο τα σκουπίδια αυτού του είδους. Μπουκάλια σπασμένα, κομμάτια από τα ντενεκεδάκια σαν ξυράφια, σωματικά απορρίμματα (ναι, ναι !) με το χαρτομάντιλο επάνω… ότι μπορεί να βάλε ο νους του ανθρώπου.

Τελευταία, θ αναφερθώ σε συμπεριφορές που προσβάλουν με τη χυδαιότητα τους. Εδώ και αρκετές βδομάδες, βοηθούσης της ανοίξεως, όλο και συχνότερα βλέπουμε πεταμένα στις άκρες του ασφαλτοτάπητα και όχι μόνο , προφυλακτικά, τις συσκευασίες τους, χαρτιά υγείας, αποκόμματα εφημερίδων με σωματικά υγρά κτλ, κτλ.

Ωραία μύρισε άνοιξη και οι άστεγοι έρωτες αμολήθηκαν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του κορμιού και της ψυχής τους! Ανθρώπινο και κατανοητό! Είναι και η κρίση που έχει μαζέψει ένα σωρό κόσμο στο ίδιο σπίτι…. Που να πας άφραγκος σε ξενοδοχείο; 

Ο Αϊ Γιώργης, το αεροδρόμιο, ο Προφήτης Ηλίας, προσφέρονται να στεγάσουν άστεγους και παράνομους(!!!!) έρωτες. Γιατί όμως δεν μπορούν οι ευαίσθητοι άνθρωποι, που μέσα στη μιζέρια τολμούν και αγαπούν, να μαζεύουν μετά τα σχετικά και να τα πετάνε στον πρώτο κάδο που θα βρουν;

Πως μπορείτε παιδιά ν απαξιώνετε πρώτοι εσείς με τη συμπεριφορά σας τα αισθήματα και την ευλογία της συνεύρεσης σας;; και μη μου πείτε ότι δεν σκεφτήκατε να πάρετε σακουλίτσα μαζί σας! Γιατί εν τω μεταξύ έχετε πάρει χαρτί υγείας, προφυλακτικά (ευτυχώς), φαγώσιμα, ποτά……. 

Πέρα από το αισθητικό σκέλος, υπάρχει και θέμα υγείας για απρόσεκτους και παιδιά. Προχθές ήταν 5 τα αμολημένα προφυλακτικά, στο αεροδρόμιο, την προηγούμενη Τετάρτη 9!!

ΑΑ! Να μην ξεχάσω να ενημερώσω την κοπελιά που έχει χάσει ένα μπλε ελεκτρίκ εσώρουχο, ότι κρέμεται στα σύρματα της περίφραξης του αεροδρομίου, από την ημέρα της εθνικής μας γιορτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.