Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Περιοδεία του Γιάννη Ζιώγα υποψήφιου Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης
"Τα οξυμένα προβλήματα του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας που σπουδάζει βρέθηκαν στο επίκεντρο της περιοδείας που πραγματοποίησε στην αντιπεριφέρεια του Κιλκίς, κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Γιάννη Ζιώγα, υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, την Παρασκευή 4 Απρίλη.
Στην περιοδεία, η οποία πραγματοποιήθηκε στους εργαζόμενους της Περιφέρειας και του Δήμου Κιλκίς, καθώς και στα ΤΕΙ Κιλκίς, συμμετείχαν επίσης ο Κώστας Χαλίτσιος, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, ο Γιάννης Φαχουρίδης, υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς και ο Τάσος Βασιλακάκης, υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας.

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πραγματοποίησαν, ακόμα, εξόρμηση στους εργάτες της «ΑΛΟΥΜΙΛ» στη ΒΙΠΕ του Κιλκίς, που τα τελευταία χρόνια έχουν δεχθεί την εργοδοτική επίθεση που εκφράστηκε με απολύσεις, μειώσεις μισθών.

Ο Γιάννης Ζιώγας σημείωσε ότι: «Με την παρουσία μας εδώ θέλουμε να δηλώσουμε τη στήριξη μας, προς τους εργαζόμενους της "ΑΛΟΥΜΙΛ" και γενικότερα της εργατικής τάξης του Κιλκίς, σε μια περίοδο γενικευμένης επίθεσης στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Η ανεργία τσακίζει κόκαλα και μαζί με την ένταση του φαινόμενου της απλήρωτης εργασίας έχει φέρει σε αδιέξοδο τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Καλούμε την εργατική τάξη να αξιοποιήσει την πείρα που έχει συσσωρεύσει το προηγούμενο διάστημα. Να βγάλει τα αναγκαία συμπεράσματα για το ρόλο της ΕΕ, και να απομονώσει τους θιασώτες του ευρωμονόδρομου, οποιασδήποτε απόχρωσης.

Άλλωστε οι εργαζόμενοι στην Κεντρική Μακεδονία και στο νομό Κιλκίς έχουν νιώσει στο πετσί τους για το τι πάει να πει "ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίου", με τη μεταφορά χιλιάδων επιχειρήσεων πέρα από τα σύνορα στο κυνήγι του χαμηλού μεροκάματου για το γιγάντωμα της κερδοφορίας.

Η απεργία στις 9 Απρίλη πρέπει να δώσει απάντηση προς την εργοδοσία και προς τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό ότι η εργατική τάξη δεν χειραγωγείτε.

Απευθύνουμε κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ παντού σε δήμους, στην περιφέρεια, στις ευρωεκλογές, για να ορθωθεί μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση που θα βάλει φραγμό στην αντιλαϊκή λαίλαπα και να ανοίξει δρόμο για γενικότερες αλλαγές σε επίπεδο εξουσίας και οικονομίας»."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.