Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

H Eυρώπη ξεσηκώνεται - Ημέρα πανευρωπαϊκής απεργίας - Στην Αυστρία "είμαστε όλοι Έλληνες"

- Έλληνες, Ισπανοί, Πορτογάλοι, Ιταλοί, Βρετανοί, Γάλλοι, Αυστριακοί, Φινλανδοί, Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Γερμανοί κατεβαίνουν στους δρόμους κατά της λιτότητας
- Η αυστριακή συνομοσπονδία έχει εκδώσει καρτ-ποστάλ με τίτλο «Είμαστε όλοι Έλληνες»!
- Στην Ισπανία που πλήττεται από απίστευτη κρίση έχουν παραλύσει τα πάντα σήμερα
- 42 συλλήψεις, 13 τραυματίες τις πρώτες ώρες της απεργίας
- Εκατομμύρια αναμένεται να βγουν στους δρόμους

Η Ευρώπη ολόκληρη είναι σήμερα "στο πόδι". Σήμερα κηρύχθηκε Ημέρα Πανευρωπαϊκής Απεργίας και ίσως στο εξωτερικό να την έχουν πάρει λίγο πιο πολύ στα σοβαρά απ' ότι εμείς εδώ.

Οι κινητοποιήσεις οργανώνονται μετά από απόφαση της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων.
Στην Ισπανία, οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν σε γενική απεργία για δεύτερη φορά μέσα στη χρονιά.

Στην Πορτογαλία έχει εξαγγελθεί επίσης 24ωρη γενική απεργία, ενώ στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ιταλία, η GGIL διοργανώνει τετράωρη στάση εργασίας και διαδηλώσεις.

Στη Γαλλία οι CGT, CFDT και FO έχουν προγραμματίσει 25 διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Η DGB Γερμανίας θα πραγματοποιήσει, το μεσημέρι, συλλαλητήριο στο Βερολίνο, ενώ έχει αναρτήσει και σημαίες της ΓΣΕΕ στα κεντρικά γραφεία της γερμανικής συνομοσπονδίας. Ανάλογες δράσεις θα γίνουν και στη Βρετανία, την Ολλανδία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία.

Στην Αυστρία, η αυστριακή συνομοσπονδία έχει εκδώσει καρτ-ποστάλ με τίτλο «Είμαστε όλοι Έλληνες», οι οποίες θα διανεμηθούν στους πολίτες, ενώ έχει αναρτήσει και στο διαδίκτυο διακήρυξη συμπαράστασης για τους Έλληνες, Ισπανούς και Ιταλούς εργαζόμενους.

«Όσοι σπέρνουν λιτότητα θα θερίσουν ύφεση» τονίζει, σε δήλωσή της, η γενική γραμματέας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, Μπερναντέτ Σεγκόλ και προσθέτει ότι «οι ηγέτες της Ευρώπης πρέπει να ακούσουν την οργή των ανθρώπων που βγαίνουν στους δρόμους».

http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.