Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Η συμμορία των κληρονόμων

Γράφει η Μέμα Τεμεκενίδου
Το 2012 έχει ανακηρυχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή , Έτος για την Ενεργό Γήρανση και την Αλληλεγγύη μεταξύ των Γενεών.
«Η ενεργός γήρανση μπορεί να δώσει στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας την ευκαιρία να εξακολουθούν να εργάζονται και να μοιράζονται την πείρα τους, να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία, να ζουν υγιείς και να ικανοποιούν τις επιθυμίες τους. Η ενεργός γήρανση αποτελεί επίσης βασικό παράγοντα για τη διατήρηση της αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών»


Τι θέλει να πει ο ποιητής δε μπορώ να σας πω με βεβαιότητα, αντιλαμβάνομαι όμως, ότι είναι αυτό που μας συνέβη παρά τη θέληση μας! Αφού δε θέλαμε να το κάνουμε σ εθελοντική βάση, ήρθε το Ελληνικό Κοινοβούλιο (και όχι η τρόικα ή το ΔΝΤ) και μας υποχρέωσε να κακογερνάμε στη δουλειά!


Εμείς να κάνουμε πως θέλουμε και δουλεύουμε για να μοιραζόμαστε την πείρα μας και γι αυτό μας αρκεί ένα μικρό επίδομα, και οι νέοι να κάνουν ότι ενδιαφέρονται να τη μοιραστούν μαζί μας και γι αυτό τους αρκεί ένα μικρό χαρτζιλίκι , προκειμένου να έχουν τη χαρά να συνυπάρχουν με τα μωρμολίκια.

Το μόνο που δεν έχει διασφαλιστεί (μικρή λεπτομέρεια ), είναι ότι στο μέλλον, θα υπάρχουν εργοδότες που θα θέλουν να μας έχουν στη δούλεψη τους στα 70 μας και παράλληλα θα υπάρχουν και νέοι σ αυτή τη χώρα, που θα είναι εν δυνάμει εργαζόμενοι και εν δυνάμει ζώντες!

Έχω όμως μια μικρή απορία. Αφού είναι τόσο καλό πράγμα να γερνάς δουλεύοντας , γιατί οι βουλευτές μας δεν ξαναγυρνάνε στο επάγγελμα τους (αφού στα βιογραφικά τους, όλοι πετυχημένοι επαγγελματίες ήταν ), μετά από μια – δυο θητείες, αλλά μπαστακώνονται και βγάζουν ρίζες και περικοκλάδες στη Βουλή; και όταν τους ξωπετάξει έξω το σύστημα, κοιτάνε να χώσουν μέσα, το γιο την κόρη, το ανηψούδι, την αγαπητικιά;


Αυτή τη Βουλή μια χαρά μπορείς να την πεις και συμμορία των κληρονόμων. Που αφού οι προηγούμενοι μας έσωσαν μια – δυο φορές, ανέθεσαν στους νεότερους κλώνους τους να είναι σταντ μπάϊ , για να μας ξανασώσουν αν παραστεί ανάγκη κι αν δεν παραστεί…. να τη δημιουργήσουν.
Σατανικό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου