Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Δήλωση Γκουντενούδη για τις απολύσεις στο Δημόσιο

"Η εξυγίανση των οικονομικών της χώρας είναι ανάγκη αδιαμφισβήτητη και αποδεκτή από το σύνολο των πολιτών. Στη διαδικασία αυτή ασφαλώς θα πρέπει να έχει το δικό του μερίδιο και ο Δημόσιος Τομέας. Από το σημείο αυτό όμως μέχρι τις άκριτες και αναιτιολόγητες απολύσεις στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, η απόσταση είναι τεράστια. Το πρόσφατο τελεσίγραφο του αρμόδιου Υπουργείου για την άμεση απόλυση της κατηγορίας των υπαλλήλων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ), αποτελεί κυριολεκτικά τυφλό χτύπημα κατά της στοιχειώδους λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης. Ο μικρός αριθμός των υπαλλήλων αυτών δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση άλλοθι για να περάσει το μέτρο χωρίς αντίδραση. Οι εργαζόμενοι αυτοί αποτελούν βασικά στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, αφού πολλοί απ’ αυτούς βρίσκονται σε καίριες θέσεις, καλύπτοντας εδώ και δεκαετίες πάγιες, διαρκείς και, προ πάντων, σοβαρές ανάγκες της λειτουργίας του Δημόσιου Τομέα. 

Εννοείται πως δεν θα είχαμε, και ούτε έχουμε την παραμικρή αντίρρηση για την παραδειγματική τιμωρία και την απόλυσή υπαλλήλων που ελέγχονται για βαριές παραβατικές πράξεις. Όχι όμως ο πέλεκυς επί δικαίων και αδίκων.

Καλούμε το Υπουργείο να αναθεωρήσει την απόφασή του, να εξορθολογήσει το μέτρο με αντισταθμιστική χωροθέτηση των υπαλλήλων μεταξύ των Υπηρεσιών, και σε κάθε περίπτωση εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας προς τους πληττόμενους υπαλλήλους από το άδικο μέτρο.

Παράλληλα δηλώνουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να προβούμε σε νέες υποχωρήσεις και εκπτώσεις. Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση βρίσκεται εδώ και καιρό κυριολεκτικά με την πλάτη στον τοίχο. Ο πολλά υποσχόμενος «Καλλικράτης» ακολούθησε και μάλιστα με πιο οδυνηρό τρόπο την τύχη του «Καποδίστρια».

Η μη επαρκής χρηματοδότηση, οι συνεχείς περικοπές πόρων, η μη παραχώρηση αρμοδιοτήτων, έχουν καταντήσει το θεσμό εντελώς διακοσμητικό και τις διακηρύξεις της Πολιτείας γράμμα κενό.

Είμαστε αποφασισμένοι ως αιρετοί, να υπερασπισθούμε τόσο την αξιοπρέπειά μας, όσο και τις προσδοκίες των συμπολιτών μας που στήριξαν πολλές ελπίδες στο νέο θεσμό.

Οι αντιδράσεις μας θα είναι διαρκείς και ανυποχώρητες, ώστε να μπει ένα τέλος στην κατηφόρα που ακολουθείται. Να μπει επιτέλους ένας φραγμός στη λαίλαπα που προκρίνει την «ευημερία» των αριθμών και όχι των ανθρώπων.

Ο συνεχής και ανυποχώρητος αγώνας μας, ελπίζουμε να βρει «ευήκοα τα ώτα» των αρμοδίων.

Διαφορετικά η τελική κατάληξη δεν αποκλείεται να είναι η παράδοση των κλειδιών της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Ευχόμαστε να μη φθάσουμε μέχρις εκεί."

Χρήστος Γκουντενούδης
Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Κιλκίς

1 σχόλιο:

  1. αυτά πες τα και στο Γεωργαντα που όπου σταθεί και όπου βρεθεί λέει ότι τον συγχαίρουν στο Κιλκίς για τα μέτρα που ψήφισε....ή μήπως δεν ήξερε τι ψήφιζε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.