Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Επιστολή Αγαθοπούλου προς Γεωργαντά και Παραστατίδη : "Να πούμε μαζί ένα ηχηρό «ΟΧΙ» στα νέα μέτρα "

"Αγαπητοί συνάδελφοι, 
εμείς οι τρεις βουλευτές του Κιλκίς, πρόσφατα διακριθήκαμε για κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα στον χώρο της πολιτικής : για το γεγονός ότι σε σημαντικά θέματα της περιφέρειάς μας αποφασίσαμε να δρούμε από κοινού, πάντα με γνώμονα το κοινό συμφέρον. Με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη συμπόρευσή μας με το κοινό αίσθημα των συμπολιτών μας στο θέμα της μεταλλευτικής εκμετάλλευσης των Κρουσσίων, κάτι που η κοινωνία του Κιλκίς το επικρότησε δεόντως.


Αυτή τη χρονική στιγμή όμως ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα άλλο πολύ σοβαρό ζήτημα, που αυτή τη φορά δεν αφορά μόνο τον κόσμο της εκλογικής μας περιφέρειας, αλλά όλον τον ελληνικό λαό. Καλούμαστε σε λίγες μέρες να ψηφίσουμε τα νέα «μέτρα» για περικοπές 11,5 δις ευρώ. Και ήδη γνωρίζουμε ότι οι συγκεκριμένες περικοπές θα γίνουν και πάλι από τον εύκολο στόχο. Τα χρήματα θα παρθούν από τη γνωστή πηγή. Από μισθωτούς, συνταξιούχους, μικροεπαγγελματίες, ανέργους και άλλες ήδη εξουθενωμένες ομάδες του πληθυσμού. Μια τακτική που ξεκίνησε να εφαρμόζεται συστηματικά με το 1ο Μνημόνιο και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, στο όνομα της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και της αποπληρωμής του χρέους της χώρας, χωρίς όμως κανένα πραγματικό αποτέλεσμα. Το μόνο αποτέλεσμα που είχαμε μέχρι σήμερα ήταν, το χρέος να μεγαλώσει, να εκτοξευθεί η ανεργία στο 30% και ειδικότερα στους νέους στο 45%, να περικοπούν βίαια μισθοί και συντάξεις, να έχουμε από τα υψηλότερα ποσοστά ανθρώπων κάτω από το όριο της φτώχειας στην Ε.Ε και γενικά να εξαντλήσουμε στο έπακρο την ελληνική κοινωνία και να την οδηγήσουμε στην απόγνωση.
Ο ελληνικός λαός όμως δε μας ψήφισε γι’ αυτό. Μας ψήφισε, γιατί προεκλογικά ο καθένας από εμάς δεσμεύτηκε ότι δε θα συνυπογράψει νέα μέτρα εξαθλίωσης για μια κοινωνία ήδη εξαθλιωμένη. Μας ψήφισε για να είμαστε η δική του φωνή μέσα στο Κοινοβούλιο και όχι για να παίρνουμε πρωτοβουλίες σε θέματα που αφορούν τις ζωές των συνανθρώπων μας, πολλώ δε αν είναι τέτοιες που να τις επιδεινώνουν. Δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα. Όπως επίσης, δεν αναγνωρίζουμε σε κανέναν, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου, το δικαίωμα να εμφανίζεται ως μεσσίας που αναλαμβάνει να «σώσει» την Κοινωνία. Σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, οι βουλευτές είναι οι εκπρόσωποι του λαού στη Βουλή και όχι οι εν λευκώ αντιπρόσωποί του εκεί. Ας ακούσουμε λοιπόν την κοινωνία και ας κάνουμε για άλλη μια φορά αυτό που ο λαός θεωρεί καλύτερο για την επιβίωσή του.
Ο κόσμος, κύριοι συνάδελφοι, δεν αντέχει άλλη εξαθλίωση και δεν μας τιμά να είμαστε εμείς αυτοί που θα του την επιβάλλουν. Γι’ αυτό, με την επιστολή αυτή, σας καλώ να αναλάβουμε και πάλι από κοινού και χωρίς προσχήματα τις ευθύνες μας απέναντι στους πολίτες της περιφέρειας του Κιλκίς, αλλά και όλης της Ελλάδας. Να σταθούμε άξιοι της ψήφου των συμπολιτών μας. Να καταψηφίσουμε τα νέα απάνθρωπα μέτρα που απαίτησαν η τρόικα, η κ. Μέρκελ και οι έχοντες σ’ αυτήν τη χώρα, ξεκινώντας από την άρνηση ψήφου στα «Μέτρα Εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου πλαισίου 2012-2015» και το ξεπούλημα του Δημοσίου πλούτου, που έχουν έρθει ήδη προς ψήφιση στη Βουλή και ψηφίζονται την ερχόμενη Τρίτη.
Ο ρόλος μας είναι να υπακούμε στη βούληση του ελληνικού λαού και όχι στους δανειστές και τα συμφέροντα. Να πούμε μαζί ένα ηχηρό «ΟΧΙ» στα νέα μέτρα περικοπών της Κυβέρνησης."

9 σχόλια:

  1. koριτσι μου ο παραστατιδης θα το πει το οχι.η αλλη η νυφιτσα που πανω απολα βαζει το πρωσοπικο συμφερον σιγα μην πει οχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολο επιστολές στέλνει αυτό το κορίτσι νέα μόδα πάλι αυτή,πότε θα ξυπνήσουμε σ'αυτή τη χώρα επιτέλους,έχουμε γεμίσει τρελλοκουλτουριάρηδες παντού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε #2 ρίξε κάνα επιχείρημα όχι μόνο ακροδεξιές κουράδες σε γραπτό λόγο. Άιντε μόγγολε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακροδεξιό είναι το μυαλό σου γιατί όλοι εσείς οι ψευτοαριστεροί είστε και θα παραμείνετε κουλτουριάρηδες,κι ότι είναι αντίθετο είναι και ακροδεξιό για εσάς.Δυστηχώς για εσένα δεν είμαι ακροδεξιός αλλά το αντίθετο και βλέπω ότι δεν αλλάζεται μυαλά...

      Διαγραφή
    2. πολύ σωστό σε βρίσκω ανώνυμε 29 Οκτωβρίου 2012 2:01 μ.μ.

      Διαγραφή
  4. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ,ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ.Ο ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ ΠΗΡΕ ΘΕΣΗ ΕΣΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ? ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ?
    ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να πάτε και οι τρις να φωνάξετε να πέσει η τιμή του πετρελαίου εδώ και τώρα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. o γιωργαντας για το ονομα γιωργαντας γεωργιος που βρισκεται στη θεση 1325 της λιστα λαγκαρντ τι εχει να μας πει? γιατι δεν διαψευδει με δελτιο τυπου μια που το συνηθιζει? βρωμαει κατι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ένα νούμερο να ήταν σωστό και στο κείμενο..Τα μέτρα είναι 13,5 δις , η ανεργία 25% και στους νέους 55%, ενώ θα ψηφίσετε για το Μεσοπρόθεσμο 2013-2016. Καλά αντιμνημόνια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.