Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

Προσκληση για το 6ο Διεθνές Θερινό Σχολείο στις «Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες, τα Οργανικά Ηλεκτρονικά και ΝανοΙατρική»

Ο Πρόεδρος και η Οργανωτική Επιτροπή του NANOTEXNOLOGY 2012 σας ενημερώνουν σχετικά με το 6ο Διεθνές Θερινό Σχολείο στις «Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες, τα Οργανικά Ηλεκτρονικά και ΝανοΙατρική», (6th International Summer School in Nanosciences and Nanotechnologies, Organic Electronics and Nanomedicine – ISSON12) που θα λάβει χώρα στις 30 Ιουνιου - 7 Ιουλίου 2012 στο Συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης (http://nnconf.physics.auth.gr).
Το Θερινό Σχολείο αποτελεί ένα από τα πολλαπλά γεγονότα και τις εκδηλώσεις που θα τρέχουν παράλληλα στα πλαίσια της ΝΑΝΟΤΕΧNOLOGY 2012, ένα πολυγεγονός διεθνών επιστημονικών, τεχνολογικών και επιχειρηματικών εκδηλώσεων (Διεθνής Έκθεση, Διεθνή Συνέδρια & Σχολεία στις Νανοτεχνολογίες & Οργανικά Ηλεκτρονικά, Εκδήλωση Μεταφοράς Τεχνολογίας) και. με την υποστήριξη ελληνικών και ξένων οργανισμών, τον Ιούλιο του 2012 στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη.
Η Τελετή Έναρξης του Θερινού Σχολείου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Ιουνίου. Το ΝΝ12 και το Θερινό Σχολείο διοργανώνονται από το
Διατμηματικό- Διεπιστημονικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Νανοεπιστήμες & Νανοτεχνολογίες” του Α.Π.Θ.
και υποστηρίζονται από το Θεματικό Δίκτυο ΝΑΝΟΝΕΤ και το Εργαστήριο Λεπτών Υμενίων – Νανοσυστημάτων & Νανομετρολογίας.
Κύριος στόχος του Θερινού Σχολείου ISSON12 είναι να προσφέρει έναν λεπτομερή παρουσίαση των τελευταίων επιτευγμάτων στις Νανοεπιστήμες, στα Οργανικά Ηλεκτρονικά και στη Νανοιατρική σε μια ευρεία ποικιλία τομέων, και τις προοπτικές για τη μετατροπή τους σε εφαρμογές αιχμής. Ο απώτερος σκοπός του ISSON12 είναι η κατάρτιση των ερευνητών της νέας γενιάς στους διεπιστημονικούς τομείς της Nανοτεχνολογίας.
Το Θερινό Σχολείο ISSON12 μπορούν να το παρακολουθήσουν προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, μεταδιδάκτορες, ερευνητές και οποιοσδήποτε άλλος επιθυμεί να αποκτήσει γνώσεις πάνω στην περιοχή των Νανοεπιστημών & Νανοτεχνολογιών (ΝΝ). Οι διαλέξεις θα γίνουν από διακεκριμένους επιστήμονες στις σύγχρονες τάσεις σε NN και τις state-of-the-are μεθόδους και τεχνικές, καθώς επίσης και την πειραματική επίδειξη στις εργαστηριακές εγκαταστάσεις. To ISSON12 θα απαρτίζεται από τρεις διαφορετικές αλλά και παράλληλες ενότητες/σχολεία:
Σχολείο 1. Nanosciences and Nanotechnologies (ΝανοΥλικά, Χαρακτηρισμός υλικών & συστημάτων στην Νανοκλίμακα, Πρόσφατες Εφαρμογές)
Σχολείο 2. Organic Electronics (Διατάξεις, Υλικά, Παραγωγή, Εφαρμογές)
Σχολείο 3. Nanomedicine (ΝανοΒιοτεχνολογία, ΝανοΙατρική, Μέθοδοι, Εφαρμογές)
Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στην Αγγλική Γλώσσα. Αναμένουμε ότι το ISSON12 θα είναι η βάση για τις καινοτόμες ιδέες υψηλής τεχνολογίας από
ενθουσιώδεις νέους ή και μελλοντικούς ερευνητές.
Περισσότερες Πληροφορίες σχετικά με το NANOTEXNOLOGY 2012 και το ISSON12 μπορείτε να βρείτε στην Ιστοσελίδα http://www.nanotexnology.com/, όπως και το προκαταρκτικό Πρόγραμμα του ISSON12 θερινού Σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου