Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

"Η ψήφος της 17ης Ιουνίου και η σημασία της για την επόμενη ημέρα"

Γράφει ο Αθανάσιος Τζούρτζος
Υποψήφιος βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κιλκίς

Την Κυριακή 17 Ιούνη ο λαός καλείται για μια ακόμη φορά να επιλέξει με την ψήφο του και να καθορίσει το πλαίσιο και τις πολιτικές που θα μας οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση. Μια κρίση που είναι πολύπλευρη και αφορά την οικονομία, το πολιτικό μας σύστημα, την κοινωνική συνοχή και την ηθική διάσταση της δημόσιας ζωής της χώρας.
Τα μηνύματα της 6ης Μαΐου που έστειλαν οι πολίτες ήταν σαφή και ηχηρά. Με απόλυτο αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ιστορία του αλλά και στη χώρα, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αποδέχτηκε τα λάθη του και τις οδυνηρές και δύσκολες αποφάσεις για την κοινωνία, που την έβαλαν απέναντι του.


Παράλληλα όμως φρόντισε να προσδιορίσει τις ασφυκτικές συνθήκες κάτω από τις οποίες η κυβέρνηση ήταν αναγκασμένη να λειτουργήσει και να πάρει αυτές τις αποφάσεις.
Σήμερα όπου η χώρα έχει εξασφαλίσει τη διεθνή στήριξη για να ξεπεράσει την κρίση προωθώντας θεσμικές και οργανωτικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος, η πολιτική σταθερότητα αποτελεί τη βάση για μια θετική πορεία.
Αυτή την πορεία, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο πρόεδρος του μπορούν να την εγγυηθούν και το κάνουμε πράξη, μέσα από την πρόταση για τη δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης όπου όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας θα καθορίσουν ένα πλαίσιο συγκεκριμένων θέσεων τις οποίες θα διαπραγματευτούν και θα εφαρμόσουν για να μπει η χώρα και η κοινωνία σε μια πορεία ανασυγκρότησης και ανάπτυξης.
Πλέον δεν μπορεί κανείς να παίξει με μέλλον της χώρας. Γνωρίζουμε καλά ότι βαδίζουμε στην κόψη του ξυραφιού και λανθασμένες επιλογές μπορεί να αποβούν μοιραίες.
Ο λαός πρέπει να γυρίσει την πλάτη στις εύκολες υποσχέσεις και στις ανέξοδες παροχές χωρίς αντίκρισμα. Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια στα υπαρκτά προβλήματα και στην ανάγκη για αλλαγές. Εμείς στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. μιλάμε στον κόσμο κοιτάζοντας τον στα μάτια, λέγοντας του αλήθειες, χωρίς κρυφή αντζέντα και χωρίς υπεκφυγές.
Στο δρόμο για την κάλπη όλοι μας πρέπει να επιλέξουμε με κριτήρια για το μέλλον και όχι για το παρελθόν. Πρέπει να αφήσουμε την οργή και την απογοήτευση και να ψηφίσουμε με αισιοδοξία και ευθύνη για το μέλλον.
Πρέπει να παραμερίσουμε τα εκβιαστικά διλλήματα και να συνθέσουμε απόψεις και πολιτικές. Οι διχασμοί και διαχωριστικές γραμμές που τίθενται για εκλογική εκμετάλλευση δεν βοηθούν τον τόπο και αποπροσανατολίζουν τους πολίτες από την πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.
Υπάρχουν δημιουργικές δυνάμεις στη χώρα, νέοι με όνειρα και αναζητήσεις, και παραγωγικό δυναμικό που αν εργαστούν με ένα συγκεκριμένο σχέδιο, με κανόνες και ανταποδοτικότητα, μπορούν να αλλάξουν τη χώρα.
Αυτή την αλλαγή επιζητούμε όλοι και για αυτήν θα προσπαθήσουμε την επομένη των εκλογών με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο ρόλο της εγγυήτριας πολιτικής δύναμης.
Και όσο μεγαλύτερη είναι η δύναμή του τόσο περισσότερες θα είναι οι πιθανότητες να πετύχουμε.
Συνεπώς στις εκλογές της 17ης Ιούνη ψηφίζουμε ΠΑ.ΣΟ.Κ. για μια αυτοδύναμη Ελλάδα με έναν κυρίαρχο λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.