Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Πυροβολισμοί και τραυματίες. Ένοπλος κρατά ομήρους σε εργοστάσιο στην Κομοτηνή

Ένοπλος εισέβαλε σε εργοστάσιο κατασκευής κάδων στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής και κρατά δύο εργαζόμενους ομήρους, ενώ τραυμάτισε άλλα δύο άτομα. Οι δύο τραυματίες που νοσηλεύονται, εκτός κινδύνου στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, είναι ο μεγαλομέτοχος της επιχείρησης που χτυπήθηκε στο στήθος και ένας αλλοδαπός εργάτης που έχει τραύμα στο δεξιό μηρό.Ο άντρας που εργάζονταν στην επιχείρηση και απολύθηκε πριν από οκτώ μήνες, μπήκε στο εργοστάσιο λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι και άρχισε να πυροβολεί με καραμπίνα αδιακρίτως, ζητώντας να επαναπροσληφθεί στην εταιρεία.
Επί τόπου έχουν σπεύσει αστυνομικοί και ειδικοί διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. Οι διαπραγματευτές βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τον δράστη μέσω κινητού τηλεφώνου, προκειμένου να τον πείσουν να απελευθερώσει τους δύο ομήρους και να παραδοθεί.
Βασικό αίτημα του δράστη είναι η επαναπρόσληψή του στο εργοστάσιο.
Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρει:
«Σήμερα περί ώραν 13:00 ο Μανίκας Δημήτριος, ετών 52, εισέβαλλε ένοπλος με κυνηγετική καραμπίνα, στο εργοστάσιο της εταιρείας Helesi ΑΕ στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής. Εισήλθε στο γραφείο του Διευθύνοντα Συμβούλου, Αθανασίου Ανδριανόπουλου, ετών 51 και πυροβόλησε τραυματίζοντας τον υπάλληλο Εμίλ Ιλεν Μαρίνοβ, ετών 30, στα πόδια και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, στο λαιμό στο χέρι και στα πλευρά. Αιμόφυρτος ο δεύτερος προσπάθησε να διαφύγει, ο δράστης τον καταδίωξε, αλλά η παρέμβαση άλλων εργαζομένων επέτρεψε την σωτήρια διαφυγή του υπαλλήλου αλλά και του καταδιωκόμενου. Στη συνέχεια ο δράστης με την απειλή του όπλου έθεσε σε ομηρία δύο άλλους εργαζομένους και 'οχυρώθηκε' στο γραφείο της διοίκησης. Η κατάσταση της ομηρίας ευρίσκεται σε εξέλιξη. Επί τόπου επιχειρούν ειδικοί διαπραγματευτές και αστυνομικές δυνάμεις για την απελευθέρωση των ομήρων.
»Οι τραυματισθέντες νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής εκτός κινδύνου, ενώ όμηροι παραμένουν οι εργαζόμενοι Γκριτσέλης Δημήτριος, ετών 64 και Διγγάρης Θεοφάνης, ετών 51.
Ο δράστης, εργαζόταν ως υπάλληλος γραφείου στις εγκαταστάσεις της Κομοτηνής από 20.07.2000 έως την απόλυση του, την 31.08.2011, καθόσον επί μακρόν επεδείκνυε ασταθή ανάρμοστη και παραβατική συμπεριφορά στο χώρο εργασίας» καταλήγει η ανακοίνωση.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.