Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Μαύρες σημαίες σηκώνει το Μέτωπο κατά των Μεταλλείων

Σε εντατικοποίηση του αγώνα του προχωρά το Μέτωπο κατά των Μεταλλείων με αφορμή την ημερομηνία διεξαγωγής του διεθνούς διαγωνισμού που πλησιάζει οσονούπω, ήτοι στις 14 Μαρτίου 2012. Αυτό τονίστηκε στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο από τον εκπρόσωπο του Μετώπου Άγγελο Αραμπατζή, κατά τη συζήτηση για τα μεταλλεία που διεξήχθη πριν τη συζήτηση των θεμάτων ημερησίας διάταξης. Όπως δήλωσε ο κ. Αραμπατζής το Μέτωπο ετοιμάζει πληθώρα μορφών διαμαρτυρίας για τις 14 Μαρτίου. Όπως είπε χαρακτηριστικά θα κυκλοφορήσουν μαύρες σημαίες και πανό και θα μοιραστούν χιλιάδες αντιτύπων κατά των μεταλλείων, καθώς και - αν και όπως πρόσθεσε δεν είναι σίγουρο- θα ηχήσουν πένθιμα και οι καμπάνες ...

5 σχόλια:

  1. Τι έγινε ρε παιδιά ετοιμάζετε την κηδεία του Κιλκίς με τόσους άνεργους που έχει, με τα εργοστάσια που κλείνουν, με τα εργοστάσια που απολύουν κόσμο, με τα μαγαζιά που κλείνουν, με τους νέους ανθρώπους που φεύγουν μετανάστες για τα σκλαβοπάζαρα κλπ ?
    Πάρτε σα σύμβουλο και τον Εμπορικό Σύλλογο Κιλκίς που έχει εμπειρία από αρνητικές αντιδράσεις. Ετσι σθεναρά αντέδρασαν οι έμποροι του κέντρου του Κιλκίς όταν επί Δημαρχίας Αμανατίδη στο Κιλκίς σχεδιάσθηκε η πεζοδρόμηση της 21ης Ιουνίου και των κάθετων παράδρομων. Το μόνο όπλο που είχαν πέρα από τη δυναμική τους μέχρι παρεκτροπής παρουσία στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς ήταν η ψήφος τους στις επόμενες Δημοτικές εκλογές. Πράγματι καταψήφισαν όλοι εκείνοι την παράταξη Αμανατίδη με συνέπεια να εκλεγεί ένας άχρηστος Δήμαρχος ο Τερζίδης και να τον έχει το Κιλκίς στο σβέρκο του για 12 χρόνια και κυρίως να μη γίνει η πεζοδρόμηση του κέντρου του Κιλκίς. Τότε όλοι αυτοί πανηγύριζαν, αλλά σήμερα χτυπάνε το κεφάλι τους για την πεζοδρόμηση που δεν έγινε και το Κιλκίς έχασε 13 - 14 χρόνια ανάπτυξης. Η ιστορία με τα μεταλλεία κάτι παρόμοιο θυμίζει. Θα χτυπάτε το κεφάλι σας, αλλά τότε θα είναι πολύ αργά για τον τόπο και τις ευκαιρίες που έχασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρομερό επιχείρημα. Γνωρίζεις πόσοι από τους μαγαζάτορες του πεζόδρομου που έφερε την αργοπορημένη ανάπτυξη, όπως λες, πληρώνουν το ΤΕΒΕ. ; Πόσοι τα νοίκια τους; Εάν γνωρίζεις θα ήθελα να μάθω και εγώ γιατί κάποιοι μου είπαν πως είναι ελάχιστοι που πληρώνουν.
      Ολόκληρη η Ελλάδα να γίνει μεταλλείο δεν θα γίνει τίποτα. Άλλα πρέπει να αλλάξουν και φυσικά πρώτα εμείς.

      Ένας απογοητευμένος νέος.

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου πραγματικά δεν κατάλαβα τι εννοείς!
      Πού υπάρχει πεζόδρομος και δεν το ξέρουμε ?
      Εννοείς την 25η Μαρτίου ?
      Μα η 25η Μαρτίου ήταν στο σχέδιο ένας από τους κάθετους δρόμους !
      Εδώ μιλάμε για την 21η Ιουνίου από φανάρι σε φανάρι που δεν έγινε ποτέ!
      Κάτι προφανώς δεν κατάλαβες καλά.
      Σε κάθε περίπτωση εγώ το έφερα ως παράδειγμα για το τι μπορούν να στερήσουν από τον τόπο στείρες αρνήσεις, δογματισμοί, όχι ανοιχτά μυαλά, φανατισμοί κλπ.
      Συμφωνώ οτι πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι.
      Να είσαι βέβαιος οτι σήμερα όλοι είμαστε απογοητευμένοι από την κατάσταση, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας εμποδίζει να βλέπουμε μπροστά με ανοιχτό μυαλό.
      Αν τότε που ο Δήμαρχος Αμανατίδης σχεδίαζε να γίνει η πεζοδρόμηση πράγματι γινόταν σήμερα το Κιλκίς θα είζε ένα πολύ καλύτερο κέντρο με πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής και επιχειρηματικότητα και θα είχε ένα σημείο αναφοράς σαν πόλη κάτι που σήμερα το στερείται.

      Διαγραφή
    3. Έχεις δίκαιο, τα έγραψα μπερδεμένα. Εννοώ αν πάρουμε ως μικρογραφία την 25η Μαρτίου, το ίδιο θα γινόταν και αν ήταν όπως λες η 21η Ιουνίου. Εννοώ πως και σε άλλες πόλεις που έχουν κάνει παρόμοια έργα με αυτά που αναφέρεις πάλι πρόβλημα υπάρχει. Όταν ο άλλος δεν έχει ούτε ένα ευρώ στην τσέπη πως θα καταναλώσει?
      Το απογοητευμένος το λέω γιατί σε αντίθεση μ ‘εσένα εγώ δεν πιστεύω πως θ’ αλλάξουν τα πράγματα άμεσα. Και φυσικά μέσα στις λύσεις που θα μπορούσα να σκεφτώ, κυνηγώντας την αλλαγή προς το καλύτερο, τα μεταλλεία δεν είναι ούτε στην 15η θέση. Ίσως κάποια άλλη στιγμή με κάποιο ‘’άλλο’’ κράτος που θα του είχαμε εμπιστοσύνη και να ήταν σε διαφορετική κατάσταση, να έλεγα και εγώ ναι.

      Διαγραφή
    4. Αν το δείς με τα σημερινά δεδομένα ίσως να έχεις δίκιο, αλλά πριν 15 χρόνια έδιναν μάχη οι επαγγελματίες σε όλες τις ελληνικές πόλεις να γίνουν πεζόδρομοι και μπροστά από τα μαγαζιά τους. Φαίνεται να είσαι αρκετά νέος και δε γνωρίζεις.
      Δηλαδή θα ήταν άσχημα το κέντρο του Κιλκίς να μην έχει αυτοκίνητα, να βγαίνει ο κόσμος άνετα να περπατάει με τα παιδιά του κλπ κλπ?

      Διαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.