Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Μεταλλαγμένα: εγκρίθηκε το πρότυπο AGRO 7 για τα ζωικά προϊόντα

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, σε ότι αφορά στις προδιαγραφές που απαιτούνται για την παραγωγή προϊόντων από ζώα που δεν εκτρέφονται με γενετικά τροποποιημένες ζωοτροφές, έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Πρωταρχικός στόχος της πολιτικής μας στο τομέα των αγροτικών προϊόντων και των τροφίμων είναι η στήριξη της παραγωγής ποιοτικών προϊόντων και η ασφαλής και ολοκληρωμένη πληροφόρηση των καταναλωτών σχετικά με τα χαρακτηριστικά τους και τις μεθόδους παραγωγής τους.
Η επίτευξη αυτού του στόχου δημιουργεί ένα νέο πλαίσιο απαιτήσεων και προτεραιοτήτων για την επισήμανση των τροφίμων και στην κατεύθυνση αυτή η σύγχρονη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή οφείλει να στοχεύει στην παραγωγή προϊόντων πιστοποιημένης ποιότητας.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναγνωρίζοντας τις νέες συνθήκες που δημιουργούνται από την εμφάνιση και την εξάπλωση της γενετικής τροποποίησης ανέλαβε την πρωτοβουλία της σύνταξης και έκδοσης προδιαγραφών για την επισήμανση των Ελληνικών προϊόντων ζωικής προέλευσης ως προϊόντων από ζώα που δεν εκτρέφονται με Γενετικά Τροποποιημένες Ζωοτροφές.
Με απόφαση του νεοσύστατου «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ – ΔΗΜΗΤΡΑ» αρμόδιου για την έκδοση προδιαγραφών ποιότητας για τα αγροτικά προϊόντα, εγκρίθηκε το πρότυπο AGRO 7 «Προδιαγραφή για την παραγωγή προϊόντων από ζώα που δεν εκτρέφονται με Γενετικά Τροποποιημένες Ζωοτροφές».
Το πρότυπο AGRO 7 αποτελεί ένα ακόμα βήμα στήριξης της απόφασης του καταναλωτή να επιλέγει ελεύθερα την ποιότητα της διατροφής του αλλά και του Έλληνα παραγωγού να αποδεικνύει την αξία της ποιοτικής ανωτερότητας των προϊόντων που παράγει, αυξάνοντας την προστιθέμενη αξία τους και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά τους».
Ακολουθεί το πρότυπο AGRO 7 (απαιτήσεις, προδιαγραφές, διαδικασίες)
Το πρότυπο AGRO 7 (pdf)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.