Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Συνεδρίαση του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Στην Αθήνα και στη πρώτη συνεδρίαση του τομέα αγροτικής ανάπτυξης παρουσία της προέδρου Ντόρας Μπακογιάννη, του γραμματέα της Κ.Ε. Γιάννη Οικονόμου και της τομεάρχου βρέθηκε ο υπεύθυνος του τομέα αγροτικού Τ.Ο. Κιλκίς Μανώλης Παπατριανταφύλλου καταθέτοντας προτάσεις και τονίζοντας τα προβλήματα του νομού.
Συζητήθηκαν αναλυτικά: η δομή και η οργανωτική λειτουργία του τομέα, το προεκλογικό πρόγραμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας για τον πρωτογενή τομέα, επίκαιρα προβλήματα του Έλληνα αγρότη παραγωγού, προτάσεις για διέξοδο από την κρίση που κατόπιν διαβούλευσης μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα της Συμμαχίας, προτάσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω πρωτογενούς παραγωγής, το φορολογικό νομοσχέδιο για τους αγρότες που επίκειται από το υπουργείο Οικονομικών, καθώς και το νομοσχέδιο για τη νέα Κ.Α.Π
Οι προτάσεις του τομέα αγροτικού Τ.Ο Κιλκίς είναι οι εξής:
Να σταματήσει η αλόγιστη εισαγωγή αγροτικών – κτηνοτροφικών - κηπευτικών προϊόντων από τρίτε χώρες αμφιβόλου ποιότητας.
Να δοθούν κίνητρα στους βιοκαλλιεργητές – βιοκτηνοτρόφους όπως στα άλλα κράτη της Ε.Ε.
Να δοθούν άδειες στους παραγωγούς και στους κτηνοτρόφους για την χρησιμοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να προστατευτεί το περιβάλλον.
Να δοθούν κίνητρα για να γίνουν ομάδες παραγωγών για κάθε προϊόν με καθετοποίηση στην παραγωγή – τυποποίηση – εμπορία. Όχι, άλλους συνεταιρισμούς και ενώσεις.
Να δοθεί περισσότερη ουσία και σημασία στις νέες καλλιέργειες από επιστήμονες και ιδρύματα με τεχνικές – περιβαλλοντικές μελέτες, χαμηλού κόστους.
Να γίνει Απόσυρση Αγροτικών μηχανημάτων.\
Τέλος, προγραμματίστηκαν επισκέψεις του τομέα στις κατά τόπους αγροτικές περιοχές ανά την Ελλάδα, για να διαπιστώσουμε τα προβλήματα και να μιλήσουμε απευθείας με τον Έλληνα παραγωγό και να του εκθέσουμε αναλυτικά προτάσεις και το πρόγραμμά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.