Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Δεν υπάρχει καπνός χωρίς ευρώ!

Μέχρι κι απ` τον καπνό των τσιγάρων πάνε να βγάλουν λεφτά! Και δεν μιλάμε για τους υπέρογκους φόρους, με τους οποίους έχουν φορτώσει τα τσιγάρα. Μιλάμε για άρση των ίδιων των αποφάσεων που πήραν γι` απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Αποφάσεις, που βέβαια δεν εφαρμόστηκαν ποτέ, παρ` όλο που πάρθηκαν ...πολλές φορές. Σκέφτηκαν, λοιπόν, ότι αφού έτσι κι αλλιώς όλοι καπνίζουν, δεν βγάζουμε και κα`να φράγκο παραπάνω! Και ούτω πως, η αντικαπνιστική εκστρατεία πέθανε, ζήτω το κάπνισμα ...επί πληρωμή, στα καζίνα και στα μεγάλα κέντρα διασκέδασης άνω των 300 τετραγωνικών!

Πράγματι, σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Υγείας, οι ιδιοκτήτες των καζίνων και των μεγάλων κέντρων διασκέδασης μπορούν να δημιουργήσουν χώρο καπνιζόντων έως και στο μισό του συνολικού εμβαδού της επιχείρησής τους. Για τον χώρο αυτό θα πληρώνουν, όμως, ετήσιο τέλος 200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Δηλαδή, ένα μαγαζί με 300 τ.μ. θα πληρώνει 60.000 ευρώ τον χρόνο! Κι άντε καλά τα καζίνα, αλλά τα μαγαζιά; 
Να σημειώσουμε ότι για φέτος, το τέλος θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 30 Νοεμβρίου, ενώ για τα επόμενα έτη θα πληρώνεται έως την 31η Μαΐου.
Παφ (για τον πελάτη) και τάλιρο (για τον επιχειρηματία), δηλαδή!

2 σχόλια:

  1. Μιλάμε για μεγάααλη ανωμαλία αυτή η φορολαγνεία των υπουργών της κυβέρνησης. Ξυπνάνε το πρωί και φαντασιώνονται ποιόν καινούργιο φόρο θα επιβάλουν για να ικανοποιήσουν το αρρωστημένο πάθος τους. Αντί να στίψουν το μυαλό τους για να προωθήσουν την ανάπτυξη, τέτοια σκαρφίζονται.
    Αν τούς πάρουμε με τις πέτρες θά'χουμε άδικο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.