Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Προτάσεις Ον. Τσαβδαρίδη προς Ευ. Βενιζέλο!

Ιδού ένα πολιτικό πρόσωπο του νομού, που παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια δεν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πολιτικής δραστηριότητας, έστειλε προσωπική επιστολή στον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο! Ο λόγος για τον Ονούφριο Τσαβδαρίδη, που στο παρελθόν υπήρξε υποψήφιος νομάρχης και βουλευτής με την στήριξη της ΝΔ.
Με την επιστολή του, ο κ. Τσαβδαρίδης κάνει προτάσεις όπως:
- Παρακράτηση φόρου κάθε μήνα, από κάθε υπάλληλο η συνταξιούχο.
- Κάθε τουρίστας που χρησιμοποιεί ελληνικούς δρόμους να πληρώνει 10 ευρώ.
- Κάθε ιδιώτης να πληρώνει 3 ευρώ σε κάθε τραπεζική συναλλαγή, υπέρ της ανασυγκρότησης της χώρας.
Η επιστολή του κ. Τσαβδαρίδη (λέτε να την πάρει υπόψη του, ο υπουργός;) έχει ως εξής:
"Κύριε Υπουργέ , οι γνώσεις μου για την οικονομία είναι μηδενικές , ωστόσο θα σας αναφέρω κάποιες σκέψεις που μπορεί να έχουν κάποια αξία , γιατί πιστεύω τουλάχιστον ότι δεν θα ξεσηκώσουν τους ήδη αγανακτισμένους πολίτες .
1) Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα να παρακρατείται ο φόρος κάθε μήνα, από κάθε υπάλληλο η συνταξιούχο του δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα ,ανάλογα με το μισθό που παίρνει. Παράδειγμα, εάν ένας δημόσιος ή ιδιωτικός υπάλληλος έχει να παίρνει μισθό έως 1000 Ε τον μήνα , να του παρακρατείται το 5%. Μισθοί από 1000-2000 Ε να έχουν μια παρακράτηση του 10%. Μισθοί πάνω από 2000 Ε να τους παρακρατείται φόρος 15%. Έτσι θεωρώ ότι αποφεύγονται και οι απολύσεις .
2) Όποιος τουρίστας μπαίνει στην Ελλάδα και χρησιμοποιεί τους Ελληνικούς δρόμους θα πληρώνει 10 Ε . Έτσι γίνεται και στην γειτονική μας χώρα Βουλγαρία .
3) Σε κάθε αγοραπωλησία διαμερίσματος , οικοπέδου , αγροτεμαχίου κ.λ.π ( έρχονται στην Ελλάδα πολλοί ξένοι και αγοράζουν ) εκτός των άλλων φόρων μπορεί να θεσπιστεί και ένας επιπλέον φόρος ανασυγκρότησης της χώρας, που και αυτός μπορεί να είναι κλιμακωτός . Για παράδειγμα εάν ένας πολίτης πληρώσει για να αγοράσει ένα διαμέρισμα 100000 Ε, πιστεύω ότι μπορεί να δώσει επιπλέον 1% φόρο ,δηλαδή 1000 Ε. Οι δε δικηγόροι και ο συμβολαιογράφος που συντάσσει το συμβόλαιο θα πρέπει να καταθέτουν τον φόρο τους άμεσα. Πιστεύω ότι καμία συναλλαγή δεν πρέπει να πραγματοποιείται εάν ΑΜΕΣΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΦΟΡΟΣ .
4) Θεωρώ επίσης σωστό ότι σε κάθε τραπεζική συναλλαγή που πραγματοποιείται με τον οποιοδήποτε ιδιώτη να πληρώνεται υπέρ της ανασυγκρότησης της χώρας 3 ευρώ ως την ημέρα που θα βγούμε από την κρίση .
Τελειώνοντας για να μην σας κουράσω ,προσωπική μου άποψη είναι , ότι κάθε συναλλαγή που πραγματοποιείται για οτιδήποτε θα πρέπει ο άμεσος η ο έμμεσος φόρος να αποδίδεται άμεσα στο κράτος . Εν στο τέλος της χρονιάς έχει να παίρνει πίσω ο φορολογούμενος, να του επιστρέφεται αυτό που πρέπει .
Βέβαια θα ήταν παράλειψη μου να μην αναφέρω ότι χωρίς ανάπτυξη δεν υπάρχει μέλλον στην χώρα . Έχω επίσης άποψη για τον τρόπο ανάπτυξη της χώρας ,ωστόσο σταματώ εδώ για να μην σας κουράσω περαιτέρω . Ευχαριστώ που με διαβάσατε . 

Με εκτίμηση
Τσαβδαρίδης Ονούφριος
τηλ. 2341028411."

10 σχόλια:

  1. Ε, όχι βρε Ονούφριε και βασιλικώτερος του βασιλέος!! Τί ιδέες τους βάζεις τώρα;
    Κι' άλλους φόρους ρε αγόρι μου;
    Ελεος πιά, νισάφι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την πρόταση για την ανάπτυξη θέλουμε να την διαβάσουμε και αυτήν έπρεπε να προτείνεις αντί για φόρους.
    Αν όμως είναι τόσο "ευρηματική", όσο και η άλλη που έκανες... άσ'το καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πουθενά δεν αναφέρει να δώσουν οι πολιτικοί πίσω τα κλεμμένα και να πιάσουν τους φοροφυγάδες...Γιατί;
    Φαίνεται ο κύριος αυτός έχει να πληρώσει και για άλλους φόρους και για αυτό τους προτείνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΠΕ ΚΑΤΙ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ........ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ .
    ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Ο ΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΑΜΕΣΑ .
    ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ;;;;; ΚΟΜΠΙΝΕΣ ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χοντροκέφαλε κάτι σαν και σένα που τρέχανε πίσω απο βουλευτές μας φέρανε σε αυτήν την κατάσταση. Τώρα φωνάζης γιατί δεν βολεύτικες και ακόμη γλύφεις.
    Μπορείς εσύ ρε έξυπνε να κάνης την πρόταση σου!!!!!! Μίλα εσύ και πες μας τι προτείνεις για να σωθεί η χώρα.
    Μάλλον ρώτα καλύτερα ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΟΥ αυτός θα σου πει τι πρέπει να κάνης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο Ονούφριε το έπιασες το θέμα, συμφωνώ μαζί σου . Οταν επιδιώκης μείωση δημοσίων δαπανών στηριζόμενος στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων σε περίοδο ύφεσης ,τότε θύματα θα είναι και πάλι οι εργαζόμενοι. Αυτήν την φορά οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα . (ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ). Οταν εξαφανίζεις ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ , εξαφανίζεις ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.
    Σίγουρα χρειάζονται δημοσιονομικά μέτρα ( μικρές αλλά σημαντικές κινήσεις ). Επιβάλλεται όπως υποστηρίζεις η ανάπτυξη . Θα ήθελα να γράψεις την άποψη σου για την ανάπτυξη . Ενας φίλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τί έκανε λέει; Επιασε το θέμα; Απο πού;
    Ακου λοιπόν, για να μην βλέπεις μέσα απο τον παραμορφωτικό φακό της Ελληνικής κρατικής παράνοιας ή επειδή έτσι σε συμφέρει προσωπικά.
    Ο ιδιωτικός τομέας λοιπόν, κάλλιστα μπορεί να υπάρχει χωρίς το σαράκι του δημόσιου τομέα. Η οικονομία του κόσμου όλου έτσι ξεκίνησε. Χωρίς τεχνίτες,χωρίς αγροτική παραγωγή,χωρίς μεταποίηση, χωρίς εμπόριο κλπ,κλπ, τι ρόλο έχουν να παίξουν οι δημόσιοι υπάλληλοι; ΚΑΝΕΝΑΝ. Μόνο να παίρνουν τους φόρους απο αυτούς που πραγματικά παράγουν, για να πληρώνονται αυτοί επειδή συμπληρώνουν τιποτε γραφειοκρατικά παλιόχαρτα.
    Αν τώρα στην Ελλάδα οι πολιτικοί με τα ρουσφέτια, έχτισαν ένα κράτος με 1εκατομύριο δημ. υπαλλήλους, δηλαδή ένα κράτος ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ, δεν κατάλαβα γιατί θα πρέπει να την πληρώσει και ο ιδιωτικός τομέας; Θα στο πώ πιό απλά. Εγώ που παράγω αγροτικά προ'ι'ιόντα θα τα πουλήσω στον τεχνίτη, τον κτηνοτρόφο στον οποιονδήποτε παράγει κι'αυτός κάτι και με τα λεφτά που θα μαζέψω θα καλύψω τις ανάγκες μου. Το ίδιο θα κάνουν και οι άλλοι. Βλέπεις σ'αυτόν τον οικονομικό κύκλο πουθενά κανέναν δημόσιο υπάλληλο να επιρρεάζει κάτι;ΤΙΠΟΤΕ! Άρα μια κοινωνία όταν είναι παραγωγική δεν εξαφανίζεται, όπως λές. Απλά έχεις αυτήν την εντύπωση, επειδή έτσι σ'έμαθαν αυτοί που είχαν συμφέρον, οτι όλα δηλαδή περιστρέφονται γύρω απο τους δημ.υπαλλήλους. ΜΕΓΑ ΨΕΥΔΟΣ. Αν καταρρεύσουν όλα, αυτοί που θα επιβιώσουν θα είναι παραπάνω ιδιώτες, για τους λόγους που είπα πριν. Ολοι αυτοί που δεν παράγουν τίποτε, αυτοί και μόνον αυτοί θα έχουν πρόβλημα. Όσο για την ανάπτυξη ένα θα σου πώ και βάλ'το καλά στο μυαλό σου. Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΡΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ.
    Ολα τ' άλλα είναι, είτε εκ του πονηρού, είτε εκ του περισσού και για νά'χαμε να λέγαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φαίνεται πως κάποιοι δεν θέλουν να πιαστούν οι φοροφυγάδες για αυτό και δεν το προτείνουν αλλά προτιμούν και άλλους φόρους για τον κόσμο...Αυτό σημαίνει ότι κάνανε τόσα χρόνια γερή πισινή...

    Τελικά με τέτοιες προτάσεις δικαιολογεί το ότι δεν κατόρθωσε να βγεί Νομάρχης 2 φορές και μάλιστα σε δεξιό νομό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Ονούφριος είναι καλό παιδί για αυτό και δεν κατάφερε να βγει νομάρχης ούτε και βουλευτής.
    Είναι σωστός επαγγελματίας αλλά επειδή δεν είναι βρώμικος δεν πιάστηκε στην πολιτική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κακός δεν είπε κανείς οτι είναι.
    Κριτική θετική ή αρνητική ασκήθηκε, απόψεις ειπώθηκαν, διάλογος έγινε, πάνω στην πρόταση που κατέθεσε.
    Μην τα μπερδεύουμε τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.