Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΕΛΑΣ: Μην αντιστέκεστε στους διαρήκτες!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, μια ανθρώπινη ζωή χάνεται ή απειλείται κάθε 24ωρο στην Ελλάδα από ληστές. Και όπως εκτιμούν οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. η οικονομική κρίση θα οδηγήσει σε ακόμη πιο άγριες καταστάσεις, την ώρα που οι ληστές εισβάλλουν σε σπίτια ακόμη και με Καλάσνικοφ για να αρπάξουν λίγα ευρώ!
Σύμφωνα πάντα με την ΕΛΑΣ, οι κλοπές και διαρρήξεις αυξήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2011 κατά 7,5%, ενώ ογδόντα άνθρωποι χάνουν τα αυτοκίνητα ή τις μηχανές τους καθημερινά, την ώρα που σημειώνονται 18 ληστείες, με περισσότερες εις βάρος καταστηματαρχών και πολιτών μέσα στα σπίτια τους.
Μπορεί η Αστυνομία αποδυναμώνεται και να περιορίζεται στην εκτίμηση ότι "τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα", όμως μας δίνει συμβουλές και μας λέει ότι δεν πρέπει να προβάλουμε καμιά αντίσταση όταν βρεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο με διαρρήκτες, γιατί σε πολλές περιπτώσεις πολίτες πλήρωσαν με τη ζωή τους την προσπάθειά τους να αντισταθούν!

1 σχόλιο:

  1. Θα ήθελα να γίνει μία έρευνα απο την "γνωμη" για να μας δείξει την αναλογία των αστυνομικών- πληθυσμού στα κράτη της ευρωζώνης, γιατί έχω την εντύπωση οτι δεν μας τα λέει καλά η ΕΛ.ΑΣ σχετικά με την αποδυνάμωσή της. Σε κάθε περίπτωση όμως, η αποτελεσματικότητα κατά του εγκλήματος, δεν εξαρτάται μόνο απο τον αριθμό των υπηρετούντων αστυνομικών, αλλά απο την εκπαίδευση, τα μέσα, αλλά κυρίως την αφοσίωση για την πραγματική προστασία των πολιτών, απο τους φόρους των οποίων πληρώνονται και όχι φυσικά απο την γνωστή δημοσιο'υ'παλληλική νοοτροπία. Το θέμα δεν είναι να παρουσιάζεις στατιστικά στοιχεία και να κάνεις διαπιστώσεις, αλλά να δείχνεις στούς πολίτες με το έργο σου, οτι πραγματικά νοιάζεσαι και όχι να πετάς "την μπάλλα στην κερκίδα".
    Όσο για τις συμβουλές της, μία δηλαδή, την ευχαριστούμε πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.