Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν τις επόμενες ημέρες, στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Κιλκίς

Σοβαρά προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν τις επόμενες ημέρες, αρχής γενομένης από την 1η Μαΐου, στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Κιλκίς, λόγω της καθυστέρησης που σημειώνεται στην πρόσληψη των 28 ατόμων με οκτάμηνες συμβάσεις με υπαιτιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και της λήξης της σύμβασης 49 συνολικά εργατών καθαριότητας δίμηνης και δεκαοκτάμηνης απασχόλησης στις 30 Απριλίου.
Εξαιτίας της αποχώρησης των 49 εργατών, που απασχολούνταν σε θέσεις οδοκαθαριστών, εργατών καθαριότητας και συνοδών απορριματοφόρων και ανακύκλωσης, η υπηρεσία καθαριότητας είναι ηλίου φαεινότερον ότι οδηγείται σε δραματική υποστελέχωση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία.

Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Κιλκίς, για να προλάβει τα κενά και τις ελλείψεις φρόντισε να προκηρύξει 28 θέσεις οκτάμηνης σύμβασης κινώντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. Μάλιστα, για τις 28 αυτές θέσεις, αιτήσεις υπέβαλαν 700 σχεδόν συμπολίτες μας, καταδεικνύοντας με τον αριθμό αυτό τις δυσκολίες ένταξης στην αγορά εργασίας.
Με αιφνιδιαστική εγκύκλιο του όμως (Αριθ. Πρωτ. Οικ. 19619) στις 20/4/2011, το Υπουργείο Εσωτερικών -και ενώ ο δήμος είχε ήδη ανακοινώσει τους 28 συμβασιούχους προκειμένου να αναλάβουν από 2 Μαΐου-, ζητά σχετικά με τις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα στους ΟΤΑ και την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, μια διαδικασία αρκετά χρονοβόρα.
Ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας, σε συννενόηση με Δημάρχους και άλλων δήμων, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος που σε ό,τι αφορά το Δήμο Κιλκίς στερεί τη δουλειά σε 28 οικογένειες.
Απο την πλευρά της, η Αντιδημαρχία Καθαριότητας για να μπορέσει να εξυπηρετήσει και να καλύψει τις ανάγκες του ενιαίου Δήμου Κιλκίς θα προχωρήσει σε άμεση αλλαγή του προγραμμάτος λειτουργίας της (με αναγκαίες μετακινήσεις προσωπικού, με αλλαγές στο ωράριο των απορριματοφόρων, κ.α.).
Έως ότου το πρόβλημα επιλυθεί και η υπηρεσία καθαριότητας ενισχυθεί με επαρκές προσωπικό, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας ζητεί την κατανόηση και την υπομονή όλων των κατοίκων του Δήμου Κιλκίς. Παράλληλα καλεί τους δημότες να μην επιδεινώνουν το πρόβλημα συσσωρεύοντας σακκούλες απορριμμάτων γύρω από τους κάδους, αλλά αντίθετα να φυλάσσουν τα απορρίμματά τους σε όποιο πρόσφορο μέρος διαθέτουν (π.χ. μπαλκόνι, αυλή).  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.