Η κατάθεση της ρύθμισης για την αύξηση του ωραρίου στο Δημόσιο από τις 37,5 στις 40 ώρες, εκτός από τις νέες δυσμενείς επιπτώσεις στο εργασιακό, οικογενειακό, κοινωνικό περιβάλλον των εργαζομένων στο Δημόσιο και των οικογενειών τους και τη νέα μείωση εισοδήματος, διευρύνει με νέους, ακραίους τρόπους, την κυβερνητική επίθεση στα πλαίσια του «ενδιάμεσου σχεδίου δημοσιονομικής προσαρμογής 2012-2015» για την ανατροπή όσων κατακτήσεων και δικαιωμάτων έχουν απομείνει.
Συνδέεται με τις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων και την καταστροφή χιλιάδων θέσεων εργασίας στο Δημόσιο σε βάρος κυρίως των νέων (που το ποσοστό ανεργίας υπερβαίνει το 37%) και της λειτουργίας των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Παράλληλα επιδεινώνει τη θέση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων που απασχολούνται σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες (νοσοκομεία, μηχανογραφικές υπηρεσίες, εργαστήρια, τομείς Αυτοδιοίκησης κ.α.) και δεν είναι ενταγμένοι στα Β.Α.Ε. αφού με τη συγκεκριμένη ρύθμιση καταργούνται συλλήβδην και ισοπεδωτικά οι ρυθμίσεις για λιγότερη έκθεση σε επιβλαβείς συνθήκες και παράγοντες για την ίδια την υγεία τους.
Την ώρα που η ανεργία αυξάνει με ταχύτητα προς το 20%, την ώρα που οι ίδιες οι μελέτες της Κυβέρνησης διαπιστώνουν ότι το «μισθολογικό κόστος» και ο όγκος απασχόλησης στο Δημόσιο είναι στα χαμηλότερα επίπεδα των χωρών του Ο.Ο.Σ.Α., η μείωση της απασχόλησης στο Δημόσιο μέσα και από την αύξηση των ωρών εργασίας, προσλαμβάνει χαρακτηριστικά ευρύτερων αρνητικών επιπτώσεων και εξελίξεων για το μέλλον των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Ο μύθος για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, που για μια ακόμη φορά χρησιμοποιείται από την Κυβέρνηση, δεν μπορεί να αποπροσανατολίσει κανέναν. Πολύ περισσότερο όταν με τον περιορισμό των δαπανών για τη λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών, με τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις υπηρεσιών υγείας και παιδείας και με τις ιδιωτικοποιήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών, τα Δημόσια κοινωνικά αγαθά υποβαθμίζονται με δραματικές επιπτώσεις σε βάρος του πολίτη.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει άμεσα τις αδιέξοδες νεοφιλελεύθερες επιλογές, μέτρα που αντί να οδηγούν στην έξοδο από την κρίση βυθίζουν στην ύφεση την οικονομία και την κοινωνία στην χρεοκοπία, σε μια στιγμή που αποδεικνύεται ότι ο δωδεκάμηνος μνημονιακός χρόνος δεν επιβεβαιώνει ως αποτέλεσμα τους διακηρυγμένους στόχους.
Είναι σαφές ότι η απόσυρση της συγκεκριμένης ρύθμισης αναδεικνύεται ως άμεσο αίτημα της απεργίας της 11ης Μαΐου 2011 και των επόμενων αγωνιστικών – απεργιακών δράσεων που ακολουθούν μαζί με την υπόθεση του μισθολογίου αλλά και των νέων αντιασφαλιστικών παρεμβάσεων που σχεδιάζονται.
Καλούμε όλους και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη, στη Γενική Απεργία της 11ης Μάη.
ΜΑΖΙΚΑ, ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ
Καλούμε τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στην οργάνωση και προετοιμασία, νέων κινητοποιήσεων μετά τη Γενική Απεργία, απέναντι σε κάθε περικοπή εργασιακών (ωράριο κ.α.), μισθολογικών (απώλειες, 13ος - 14ος μισθός, νέο μισθολόγιο), ασφαλιστικών (επικουρικά κ.α.) κατακτήσεων και δικαιωμάτων.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.
Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.