Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Η Δοϊράνη της Ανάπτυξης

Γράφει ο Αναστάσιος Κοκοβίδης
Σε ρυθμό ξέφρενης ανάπτυξης φαίνεται πως μπήκε η γειτονική Δοϊράνη των Σκοπίων αφού επιδιορθώνονται εγκαταλελειμμένες  εκκλησίες, δρόμοι ασφαλτοστρώνονται, μαγαζιά ανακαινίζονται, οικίες οικοδομούνται και η λίμνη παρόχθια πεζοδρομείται. Παρότι η περιοχή αυτή δεν παρουσιάζει αξιόλογο τουριστικό ενδιαφέρον, ωστόσο εμφανίζει μεγάλη επισκεψημότητα και ο λόγος είναι ένας και μοναδικός. Χαμηλό κόστος στην παροχή υπηρεσιών και προϊόντων.
 Καθημερινά σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας φαίνεται να περνά στην γείτονα χώρα από τα σύνορα των Ευζώνων αλλά και της Δοϊράνης αναζητώντας αυτό που δεν βρίσκουν στην Ελλάδα δηλαδή το φθηνότερο κόστος ζωής. Η ακρίβεια αφενός που συναντά κανείς στην Ελλάδα λόγω αυξημένης φορολογίας και αφετέρου το ψαλίδισμα  σε μισθούς και συντάξεις επέβαλαν και οδηγούν σε όλο και περισσότερους Έλληνες να αναζητήσουν  υπηρεσίες και προϊόντα από την γείτονα χώρα επειδή εκεί  «του κοστίζουν λιγότερο».
Η εισροή περισσότερου συναλλάγματος στην γείτονα χώρα των Σκοπίων τους οδηγεί σε ευμάρεια, ανάπτυξη, πρόοδο ενώ την χώρα μας σε φτώχεια, μαρασμό και οπισθοδρόμηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.