Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Εγκρίθηκαν οι ισολογισμοί-απολογισμοί των πρώην δήμων του Κιλκίς

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν οι απολογισμοί-ισολογισμοί των 7 Δημοτικών Ενοτήτων που απαρτίζουν τον σημερινό καλλικρατικό δήμο Κιλκίς, σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Πριν την ημερήσια διάταξη, ο δήμαρχος Ευάγγελος Μπαλάσκας ερωτηθείς για την απόθεση απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Κιλκίς από απορριμματοφόρα του δήμου Καλαμαριάς, απάντησε ότι προηγήθηκε σχετικό αίτημα του εν λόγω δήμου(λόγω της απεργίας των εργαζομένων στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης), στο οποίο η δημοτική αρχή ανταποκρίθηκε θετικά στο πλαίσιο της συνεργασίας και της αλληλοεξυπηρέτησης των δήμων.

Ενδιαφέρουσα συζήτηση έλαβε χώρα κατά την ψήφιση του απολογισμού-ισολογισμού του πρώην Δήμου Κιλκίς. Ειδικότερα, ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Ζώτος αναφέρθηκε σε σειρά κωδικών εσόδων του δήμου, κάνοντας λόγο για αδυναμία είσπραξής τους από την προηγούμενη διοίκηση.
Ως παραδείγματα έφερε τα εξής: στην περσινή εμποροπανήγυρη προϋπολογίστηκαν 101.000 ευρώ, βεβαιώθηκαν 38.000 και εισπράχθηκαν τελικά μονο 35.000 ευρώ, τη στιγμή μάλιστα που φέτος εισπράχθηκαν 56.000 ευρώ χωρίς να υπάρχουν εγκαταστάσεις λούνα παρκ όπως πέρσι.
Καλλιεργήσιμες εκτάσεις: προϋπολογίστηκαν 250.000 ευρώ, βεβαιώθηκαν 202.000 και εισπράχθηκαν τελικά μόνο 6.800 ευρώ.
ΧΥΤΑ: προϋπολογίστηκαν 40.000 ευρώ, βεβαιώθηκαν 40.000 και εισπράχθηκαν τελικά μόνο 2.300 ευρώ.
Δικαιώματα βοσκής: προϋπολογίστηκαν 35.000 ευρώ, βεβαιώθηκαν 30.000 και εισπράχθηκαν τελικά μόνο 2.000 ευρώ.
Δημοτικό τέλος 0,5% και 5% για καταστήματα (χρήσης 2008): προϋπολογίστηκαν 300.000 ευρώ, βεβαιώθηκαν 265.000 και εισπράχθηκαν τελικά μόνο 29.000 ευρώ
Δημοτικό τέλος 0,5% και 5% για καταστήματα (παρελθόντων ετών): προϋπολογίστηκαν 570.000 ευρώ, βεβαιώθηκαν 503.000 και εισπράχθηκαν τελικά μόνο 38.000 ευρώ
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κώστας Παπαδόπουλος, συνέχισε τις αναφορές και σε άλλους κωδικούς εσόδων, όπως τα έσοδα από τις κλήσεις της τροχαίας, που όπως προσέθεσε δεν βεβαιώθηκε καμία για τα έτη 2006, 2007, 2008 και 2009. Αντιθέτως αυτές άρχισαν να βεβαιώνονται το 2011, με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.
Αναφορικά με τους πρώην μισθωτές του “Λόφου”, “Κήπου” και τη “Θέας”, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι όλοι, πέραν των εγγύησεων και ίσως των πρώτων δύο μισθωμάτων δεν κατέβαλλαν όπως ήταν υποχρεωμένοι τα επόμενα μισθώματα, με αποτέλεσμα ο Δήμος Κιλκίς, όπως και σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, να εμφανίζει μειωμένα έσοδα για το λόγο ότι η προηγούμενη διοίκηση δεν προέβη σε αποτελεσματικές ενέργειες διεκδίκησής τους. Συμπλήρωσε δε, ότι η νέα διοίκηση έχει καταγράψει όλους τους οφειλέτες του δήμου και ήδη από τον περασμένο Μάιο τους έχει αποστείλει επιστολές, με τις οποίες ζητά την καταβολή των οφειλών τους.
Και οι επτά απολογισμοί-ισολογισμοί ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία. Τα μέλη της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” αποχώρησαν στην έναρξη της συνεδρίασης διαμαρτυρόμενοι για την επιλογή της ημέρας, ενώ “παρών” ψήφισαν σε όλους τους ισολογισμούς τα μέλη και ο επικεφαλής της παράταξης “Κοινωνία της Δημιουργίας”, εκτός από την περίπτωση του ισολογισμού του Δήμου Κιλκίς που ψήφισαν κατά (ο Λ. Παζαρτζικλής ψήφισε “παρών”).

2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία...!
    Για τον κ. Ζώτο εγώ λέω να μην κάνει αντιπολίτευση τον Δήμαρχο και τη διοίκηση του Δήμου, οπότε να μην πηγαίνει στα δημοτικά συμβούλια και να στέλνει κάθε ημέρα ένα κείμενο για την πρώην διοίκηση του Δήμου Κιλκίς. Άλλωστε μόνο αυτό κάνει... 2) ότι λέει βέβαια τώρα είναι ωραία αλλά όταν τα βρει μπροστά του θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι.
    Όσον αφορά τον κ. Παπαδόπουλο, ας μην ανοίγεται για τις κλήσεις παρελθόντων ετών πολύ πολύ, γιατί θα τον πάρει η μπάλα και τον ίδιο και το γραφείο όπου ήταν ειδικός συνεργάτης (υπάρχει και η κάρτα). Αλλά δεν ξέρουμε ποιον κοροϊδεύει! τους Κιλκισιώτες ή τον εαυτό του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1ον. Η αλληλοεξυπηρέτηση των Δήμων, πιστεύω, πως είναι θετική ως πράξη και ο δικός μας Δήμος το εφαρμόζει. Αναρωτιέμαι μόνο αν θα ισχύσει το ίδιο, όταν παραστεί ανάγκη και απο την άλλη πλευρά.
    2ον. Θεωρώ απαράδεκτο οτι απο τα βεβαιωμένα έσοδα του Δήμου να έχει εισπραχθεί μόνο ένα μικρό μέρος, απο την προηγούμενη διοίκηση. Με τόσες ανάγκες που έχει ο Δήμος μας, είναι δυνατόν να θυσιάζονται όλα αυτά τα χρήματα στο βωμό της ψηφοθηρίας; Η σημερινή διοίκηση του Δήμου, σωστά νομίζω, έστειλε ειδοποιητήρια για την καταβολή των οφειλομένων. Το θέμα είναι τί θα κάνει ο Δήμος άν δεν ανταποκριθούν οι οφειλέτες. Εκεί θα φανεί αν υπάρχει πραγματική βούληση ή έγινε για το θεαθείναι.
    3ον. Η διαχείρηση των ανακυκλώσιμων υλικών, απο τον Δήμο, γίνεται κανονικά ή όχι;
    4ον. Ερωτώ και πάλι επειδή απάντηση δεν δίδεται: Τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα επιτέλους θα τα μαζέψει ο Δήμος; Είναι θέμα μόλυνσης, αισθητικής, αλλά και κάλυψης θέσεων παρκαρίσματος, χωρίς να το δικαιούνται, αφού οι ιδιοκτήτες τους έχουν παραδώσει τις πινακίδες τους και φυσικά δεν πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.