Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΑΔΕΔΥ Κιλκίς: Απάνθρωπη και παράνομη η εργασιακή εφεδρεία

"Για πρώτη φόρα από την ίδρυση του ελληνικού κράτους κι έπειτα από έναν ολόκληρο αιώνα (!)1911 -2011 καταργείται η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, με τον πλέον απάνθρωπο, αντισυνταγματικό και παράνομο τρόπο." Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της για την "εργασιακή εφεδρεία" η ΑΔΕΔΥ Κιλκίς, υπογραμμίζοντας ότι "μετά από τις περικοπές εισοδημάτων, μισθών και συντάξεων, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τα νέα φορολογικά χαράτσια, σήμερα και πάλι με πρόσχημα το χρέος προωθούνται και νέα αντεργατικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας".

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται ακόμη τα εξής:
"Στο πλαίσιο της κατ’ επίφαση «αναδιάρθρωσης» του Δημοσίου προβλέπεται μείωση των υφιστάμενων Υπηρεσιακών Μονάδων στις Δημόσιες Υπηρεσίες κατά 30%, κατά τη διάρκεια των ετών 2012-2013, με ένταξη του πλεονάζοντος προσωπικού σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας και στη συνέχεια απόλυση, ενώ άμεσα και έως το τέλος του τρέχοντος έτους με απόλυση απειλούνται και οι εργαζόμενοι των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου που θα καταργούνται ή θα συγχωνεύονται. Επιπλέον, υπάλληλοι του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου, οι οποίοι από τον Οκτώβριο του 2012 έως τον Οκτώβριο του 2013 θα αποκτούν δικαίωμα εξόδου με πλήρη σύνταξη, θα τίθενται σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, έπειτα από κατάργηση των οργανικών θέσεων που κατέχουν και θα απολύονται.
Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που η Δημόσια Διοίκηση και οι Δημόσιες Υπηρεσίες αντιμετωπίζουν ήδη τεράστια προβλήματα λειτουργίας, εξαιτίας σοβαρών ελλείψεων προσωπικού, με αντίκτυπο στα κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες (ιδιαίτερα στο χώρο της Παιδείας, της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης) και την κάλυψη των αναγκών των πολιτών.
Οι συγχωνεύσεις, οι καταργήσεις Οργανισμών του Δημοσίου και οι απολύσεις των εργαζομένων γίνονται με μοναδικό γνώμονα την περιστολή δαπανών και χωρίς να εξετάζονται ούτε οι πραγματικές ανάγκες των Δημοσίων Υπηρεσιών σε ανθρώπινο δυναμικό ούτε το τεράστιο κοινωνικό κόστος που θα προκληθεί, πλήττοντας κυρίως τα ευρύτερα, φτωχά και μεσαία λαϊκά στρώματα, που θα στερούνται πλέον στοιχειώδους πρόσβασης σε κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες.
Μετά από τις περικοπές εισοδημάτων, μισθών και συντάξεων, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τα νέα φορολογικά χαράτσια, σήμερα και πάλι με πρόσχημα το χρέος προωθούνται και νέα αντεργατικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας. Η Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. βρίσκεται στο στόχαστρο.
Το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο που προωθείται για το Δημόσιο οδηγεί σε νέες περικοπές των εισοδημάτων μας.
Ο Δημόσιος Τομέας και τα Δημόσια κοινωνικά αγαθά βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβερνητικής επίθεσης. Το Δημόσιο, συκοφαντείται, διαβάλλεται με βασικό στόχο το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων και υπηρεσιών στους ιδιώτες και τον περιορισμό των δικαιωμάτων των εργαζόμενων.
Η προωθούμενη κυβερνητική απόφαση κατ’ απαίτηση των Τροϊκανών - Δανειστών για τις εφεδρείες - απολύσεις που οδηγούν στην απόλυση 30.000 εργαζόμενους στις Δημόσιες Υπηρεσίες για να ικανοποιηθούν οι τοκογλύφοι δανειστές θα έχει δραματικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους, στα δημόσια κοινωνικά αγαθά και σε όλη την κοινωνία. Στο όνομα του χρέους και των ελλειμμάτων προωθείται η εξαθλίωση των εργαζομένων, η διεύρυνση της λίστας των ανέργων, η υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών, των δημοσιών αγαθών και των δραστηριοτήτων του κράτους.
Για να εξασφαλίσουν τα τοκογλυφικά δάνεια για να «εξευμενισθούν» οι αγορές κυβέρνηση και δανειστές συνεχίζουν τη στοχοποίηση και ενοχοποίηση των εργαζομένων σε οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου, οδηγώντας έτσι τη χώρα πιο βαθιά στην ύφεση δημιουργώντας νέα κοινωνικά αδιέξοδα.
Είναι σαφές ότι η Κυβέρνηση με τις πολιτικές της επιλογές οδηγεί το Κράτος σε διάλυση, τη Δημόσια Διοίκηση σε πλήρη απορρύθμιση, το Κοινωνικό Κράτος σε κατεδάφιση, την Κοινωνία σε εξαθλίωση, τους εργαζόμενους σε απόγνωση, την οικονομία σε κατάρρευση και τη χώρα σε μεγαλύτερο αδιέξοδο
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι της χώρας με μια φωνή απαιτούν
· Να αποσυρθούν τα ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ – ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ!
· Να ακυρωθούν τώρα τα μέτρα της εφεδρείας = ανεργίας.
· Να προστατευθεί και να ενισχυθεί ο θεσμός της ΕΓΣΣΕ
· Να ενισχυθούν τα εισοδήματα, η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, η πραγματική οικονομία, η ανάπτυξη, η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
· Να πληρώσουν οι ΦΟΡΟΚΛΕΠΤΕΣ, οι ΕΙΣΦΟΡΟΚΛΕΠΤΕΣ, οι ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ, ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ!
· Να προστατευθούν τα δημόσια αγαθά και οι κοινωνικές υπηρεσίες!
· Να δοθεί τέλος στις απολύσεις, στη στοχοποίηση και ενοχοποίηση των εργαζομένων.
· ΟΧΙ στην κοινωνική βαρβαρότητα των μέτρων του μνημονίου
· Να καταργηθούν τα αντιλαϊκά φορολογικά χαράτσια
· Να ενισχυθούν οι Δημόσιες Υπηρεσίες και επιχειρήσεις, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά
Με αυτά τα μέτρα και αυτές τις πολιτικές εξοντώνονται οι εργαζόμενοι, διευρύνεται η κοινωνική κρίση, βαθαίνει η ύφεση και πολλαπλασιάζονται τα αδιέξοδα στην κοινωνία και την οικονομία.
«Να σωθούν οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ και η ΚΟΙΝΩΝΙΑ και όχι οι δανειστές και οι κερδοσκόποι»
Απαιτούμε – Διεκδικούμε:
· Δουλειές – Ανάπτυξη – Απασχόληση
· Μισθοί – Συντάξεις αξιοπρέπειας και ανθρώπινης διαβίωσης
· Κοινωνική Δικαιοσύνη και Ευημερία για τους Πολίτες και ΟΧΙ για τους Τραπεζίτες.
· Να μπουν στην «εφεδρεία» η μνημονιακή πολιτική, οι απολύσεις, η λιτότητα, τα αντεργατικά , αντιασφαλιστικά, αντιαναπτυξιακά, φορομπηχτικά και υφεσιακά μέτρα.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!"

1 σχόλιο:

  1. Η ανακοίνωση αρχίζει λέγοντας, "Για πρώτη φορά....καταργείται η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων με τον πλέον απάνθρωπο, αντισυνταγματικό και παράνομο τρόπο"...και καταλήγει, " δεν πάει άλλο..."!
    Δηλαδή για έναν ολόκληρο αιώνα, οι ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ υπάλληλοι ζούσαν σε τέτοιο καθεστώς... και υπάρχουν ακόμα;!!
    Μπράβο αντοχή!!
    Κοίτα να δείς που τόσα χρόνια δεν το πήραμε χαμπάρι!
    Ααα, ξέχασα, αυτοί είναι β΄κατηγορίας πολίτες ,...οπότε οι α΄ κατηγορίας έχουν πολύ περισσότερα δικαιώματα,...σύμφωνα με το σύνταγμα που "μιλάει" για ισότητα των πολιτών.
    Εντάξει θα μου πείτε,..."μερικοί είναι ΠΙΟ ΙΣΟΙ απ'τους άλλους"...
    Μμμμ..."σωστό" κι'αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.