Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Δίνουν 6 εκατ. στο Άγιο Όρος για κέντρο υγείας

Εν μέσω οικονομικής κρίσης, η ελληνική πολιτεία προτίθεται να διαθέσει το τεράστιο ποσό των 6 εκατ. ευρώ για την κατασκευή ενός κέντρου υγείας. Πού θα κατασκευασθεί αυτό το υπερσύγχρονο νέο κέντρο; Στο Άγιο Όρος, όπου το 2003 είχε ανακαινισθεί πλήρως το υπάρχον κέντρο υγείας, ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών, Δ. Βαρνάβας, λέει ότι οι μοναχοί ούτε καν το χρησιμοποιούν, κι ότι αν χρειαστούν ιατρική περίθαλψη, επισκέπτονται το νοσοκομείο Πολυγύρου ή κάποιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Τα επιχειρήματα για την απόφαση είναι ότι το κτίριο όπου στεγάζεται σήμερα το κέντρο υγείας είναι κατασκευασμένο στις αρχές του περασμένου αιώνα και δεν καλύπτει τις ανάγκες. Να θυμίσουμε ότι το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε πριν από λίγους μήνες την επιχορήγηση των μονών του Όρους με 1,9 εκατ. ευρώ.
Φαίνεται ότι ...λίγο καιρό ξαπόστασαν μετά το Βατοπέδι, και ξανά προς τη δόξα τραβούν!
Υ.Γ. Το Κέντρο Υγείας Δροσάτου χτίστηκα κι εξοπλίστηκε, ως επί το πλείστον, με εισφορές και δωρεές των κατοίκων της περιοχής...

1 σχόλιο:

  1. Ακριβώς το αντίθετο θά'πρεπε να γίνει.
    Το Αγιο Ορος πρέπει να συμβάλλει, απο τον πλούτο που έχουν συσσωρεύσει οι Μονές, τα μετόχια, τα ακίνητα, τόσες δεκαετίες, προκειμένου να ανακουφιστεί η χώρα.
    Ποιός ξέρει τί διαπλοκή κρύβεται πάλι.
    Αλλά βλέπετε "τα καλά και συμφέροντα". Και βέβαια ακολουθούν κατα γράμμα αυτή την ρήση. Αλλοίμονο, θα αλλάξουν την πίστη τους στα ιερά και όσια;
    Εγώ όμως θα πώ, "δεν έχουν τον Θεό τους" ή σιγά μην τηρήσουν την ρήση του Χριστού, "ο έχων δύο χιτώνας πρέπει να χαρίζει τον έναν".
    Αυτή δεν είναι συμπεριφορά "αγίων μοναχών".
    Αυτή είναι συμπεριφορά "ανομολόγητης μαφίας", που διαπλέκεται με την άλλη... την κρατική μαφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.