Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Αναλγησία της κυβέρνησης καταγγέλλουν οι νεφροπαθείς

Από τις 15 Οκτωβρίου επιβάλλεται γεωγραφικός περιορισμός στην πρόσβαση των νεφροπαθών σε μονάδες αιμοκάθαρσης. Αυτό σημαίνει, ο καθορισμός πλαφόν 400 ευρώ τον μήνα στα έξοδα μετακίνησής τους, που επέβαλε η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με υπολογισμούς, νεφροπαθείς που κατοικούν σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την περιοχή όπου λειτουργεί μονάδα αιμοκάθαρσης, πληρώνουν έξοδα μετακίνησης 500 - 1.500 ευρώ τον μήνα. Επομένως, είναι αδύνατο ν` αντεπεξέλθουν μετά το πλαφόν που επιβλήθηκε.
Ως γνωστό, στο Νοσοκομείο Κιλκίς λειτουργεί μονάδα αιμοκάθαρσης, αλλά πολλοί νεφροπαθείς του νομού αναγκάζονται να καταφύγουν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, επειδή δεν καλύπτονται όλοι εδώ. Αυτοί, λοιπόν, καθώς κι εκείνοι που μετακινούνται από αποστάσεις μεγαλύτερες των 15 χιλιομέτρων, θα πληρώσουν το "αποκρουστικό πρόσωπο της κοινωνικής αναλγησίας που δείχνει η κυβέρνηση", όπως υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους.

1 σχόλιο:

  1. Μετά τις άγριες περικοπές στον θεσμό "βοήθεια στο σπίτι", και πρίν αλλέκτωρ λαλήσει τρείς, ή κυβέρνηση έρχεται να δείξει πάλι, ως μπαμπούλας, το ανάλγητο και αποκρουστικό πρόσωπό της, πιστή όσο ποτέ στις επιταγές του κατακτητή ΔΝΤ.
    Μην βιαστείτε να πείτε, μετά απ'αυτό, οτι πιάσαμε πάτο. Ας ετοιμαστούμε για χειρότερες μέρες που μας επιφυλάσσουν, όλοι αυτοί που χαμογελούν συνεχώς στις εφημερίδες, και στα κανάλια και σαν ειρωνεία δηλαδή, και χωρίς τσίπα να αντικρίζουν τους χειμαζόμενους απο τις τραγικές αποφάσεις τους, πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.