Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Stop σε πλειστηριασμούς κατοικιών για 6 μήνες

Παράταση για 6 μήνες δίνεται σ` ένα τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μεταξύ άλλων και εκατοντάδες συμπατριώτες μας Κιλκισιώτες. Μιλάμε για τους πλειστηριασμούς κατοικιών που αγοράστηκαν μέσω τραπεζικών δανείων, τα οποία αδυνατούν να εξυπηρετήσουν οι λήπτες τους, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Πράγματι, με τον εφαρμοστικό νόμο για το Μεσοπρόθεσμο, που ψηφίστηκε πρόσφατα, παρατείνονται γι` άλλους 6 μήνες οι πλειστηριασμοί από τράπεζες και άλλα πιστωτικά ιδρύματα, για οικήματα φυσικών και νομικών προσώπων (καταναλωτές και επιχειρήσεις), των οποίων τα δάνεια δεν μπορούν ν` αποπληρωθούν.
Συγκεκριμένα, 

  • Αναστέλλονται για την περίοδο από την 1η Ιουλίου έως την 31η Δεκεμβρίου 2011 οι πλειστηριασμοί, για την ικανοποίηση χρηματικών απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν το ποσόν των 200.000 ευρώ.
  • Παρατείνεται μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2011, η απαγόρευση πλειστηριασμού της κύριας ή μοναδικής κατοικίας, για τη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων, ακόμη και όταν η απαίτηση του πιστωτικού ιδρύματος υπερβαίνει το ποσόν των 200.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.