Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Αλλάζουμε ιδέες, αλλάζουμε αντιλήψεις

Γράφει ο Αθανάσιος Λαπόρδας, δήμαρχος Παιονίας


Με μεγάλη ικανοποίηση παρακολουθώ μια μερίδα του πολιτικού κόσμου να βλέπει πιο καθαρά την πραγματικότητα μέσα στην οποία ζει ο απλός καθημερινός πολίτης και να αλλάζει τις επικρατούσες ιδέες και αντιλήψεις της. Η αντίληψη ότι ορισμένοι μπορούν να πληρώνονται χωρίς να αποδίδουν, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, πρέπει να αλλάξει διότι ανήκει σε κακές εποχές που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
Η αντίληψη ότι το κράτος μπορεί να εγγυηθεί ότι θα ζούμε με δανεικά χρήματα και «σωζόμαστε» με μαγικά ή αλχημείες, χωρίς να προσπαθήσουμε και να ιδρώσουμε πρέπει να αλλάξει.


Η αντίληψη ότι η εθνική ενότητα είναι μια έννοια που ανήκει στο παρελθόν και περιορίζεται μόνο σε αθλητικά γεγονότα πρέπει να αλλάξει διότι έτσι προστάζουν οι καιροί.
Η ελληνική κοινωνία στο σύνολο της και οι δημότες της Παιονίας ζουν τους τελευταίους μήνες μια μεταβατική περίοδο αλλαγής ιδεών και αντιλήψεων, εν μέσω μιας οικονομικής κρίσης. Είναι πλέον φανερό ότι ο κόσμος δεν αντέχει άλλα μικροπολιτικά παιχνίδια, λαμογιές, μικροκομματικές σκοπιμότητες και κόντρες μεταξύ των δημόσιων προσώπων τη στιγμή που διακυβεύεται το μέλλον της χώρας.
Όπως είπε ο παραιτηθείς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης στην ομιλία του στο Κιλκίς, τα προβλήματα που έχει η χώρα μας είναι εθνικά και θα έπρεπε να υπάρχει και εθνική αντιμετώπιση, με αναπτυξιακές και όχι φοροεισπρακτικές πολιτικές και με ηγεσίες που μπορούν να αναδείξουν τις παραδοσιακές αξίες του ελληνισμού, οι οποίες του επέτρεψαν να μεγαλουργήσει στο παρελθόν.
Αφήνοντας πίσω μας τις παλιές ιδέες και αντιλήψεις αναλάβαμε πριν από έξι μήνες τη διοίκηση του δήμου Παιονίας και ακόμη τις βρίσκουμε μπροστά μας σε πολλές περιπτώσεις. Με τη συμπαράσταση και την εντολή των δημοτών της Παιονίας δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να ξεριζώσουμε αυτές τις νοοτροπίες και να πορευτούμε σε μια καθαρή και χρηστή διοίκηση. Η αλλαγή δεν έρχεται από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά η προσπάθεια μας ήδη έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς.
Προχωράμε στο νοικοκύρεμα των δημοτικών υπηρεσιών, περιορίζουμε τις σπατάλες σ’ όλους τους τομείς, αποπληρώνουμε σταδιακά την «κληρονομιά» των χρεών προς τράπεζες και προμηθευτές, φροντίζουμε το προσωπικό μας που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του δήμου και παράγουμε έργα απτά και χρήσιμα για τους δημότες μας.
Σχεδιάζουμε και οργανώνουμε το μέλλον της Παιονίας με μεθοδικότητα και όραμα γιατί το οφείλουμε στους δημότες μας και κυρίως στους νέους που τόσο έχουμε αδικήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.