Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Όλες οι εκδηλώσεις του "Πολιτιστικού Καλοκαιριού" στο Κιλκίς

Θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς, αλλά και ένα ξεχωριστό παραλίμνιο Φεστιβάλ περιλαμβάνει φέτος το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2011 του Δήμου Κιλκίς. Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς που τιτλοφορούνται “Στου Φεγγαριού το Φως”, θα ανοίξουν στις 9 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως και τις 4 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής:


-Σάββατο 9 Ιουλίου, 9μ.μ. Θέατρο Λόφου Κιλκίς Μουσική συναυλία «Η πόλη μας τραγουδάει»: Το βράδυ αυτό δίνουν ραντεβού με τις καλύτερες στιγμές του ελληνικού τραγουδιού διπλανοί μας άνθρωποι, γνωστοί και φίλοι σε απρόσμενο ρόλο τραγουδιστών. Σε πείσμα των καιρών δικηγόροι και μηχανικοί της πόλης μας θα τραγουδήσουν και θα αποδείξουν ότι στη μουσική και τις καρδιές μας δε χωράνε μνημόνια.
Τη συναυλία θα ανοίξουν πέντε νεανικά μουσικά σχήματα, που κι αυτά με τη σειρά τους θα δώσουν το δικό τους μήνυμα.
Εισιτήρια προπωλούνται στον ΟΠΟΝΓΑ. Τιμή 5 ευρώ.
-Δευτέρα 11 Ιουλίου, 9μ.μ. Θέατρο Λόφου
«Δεν ακούω δεν βλέπω δεν μιλάω»: Ένας τυφλός. Ένας κουφός. Ένας μουγγός. Είναι φίλοι, ζουν μαζί κι αντιμετωπίζουν από κοινού τις αντιξοότητες που δημιουργεί η καθημερινότητά τους. Σ’ αυτή την μικρή Βαβέλ, σ’ αυτήν την εντελώς ασυνήθιστη συνύπαρξη, ο κάθε ήρωας έχει αναπτύξει τον δικό του κώδικα για να επικοινωνεί με τους άλλους. Και τα καταφέρνουν τόσο… όσο… Κάποια στιγμή μπαίνει στην ζωή τους μια κοπέλα γεμάτη δύναμη και αισιοδοξία, ένας άγγελος της αγάπης. Και όλα αλλάζουν ξανά!!!
Πρωταγωνιστούν: Σπύρος Πούλης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Σπύρος Σπαντίδας, Δήμητρα Στογιάννη. Σκηνοθεσία Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.
-Δευτέρα 18 Ιουλίου, 9μ.μ. Θέατρο Λόφου «Εκείνος κι εκείνος»: Το έργο που ανεβάζει το ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ και βασίζεται στην παλιά ομώνυμη τηλεοπτική σειρά, αναφέρεται στον Λουκά και στον Σόλωνα, δύο παρείσακτους της ζωής, που βλέπουν, παρατηρούν και σχολιάζουν. Πορεύονται μόνοι τους σ’ έναν κόσμο ακατανόητο, τον κόσμο της καθημερινής ζωής. Με ανατρεπτικό χιούμορ και σπινθηροβόλο πνεύμα, ο Λουκάς και ο Σόλων αποκαλύπτουν τον κόσμο που ο κάθε απλός άνθρωπος βιώνει στην καθημερινότητα του, απογυμνώνουν κατεστημένες αντιλήψεις και απομυθοποιούν την κοινωνία που μας περιβάλλει.
Τους δύο εμβληματικούς ρόλους ερμηνεύουν ο Τάσος Χαλκιάς κι ο Πάνος Σκουρολιάκος. Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Καραχισαρίδη, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Αντώνη Χαλκιά.
-Τετάρτη 20 Ιουλίου, 9μ.μ. Θέατρο Λόφου Κιλκίς «Άμλετ»: Η παράσταση που παρουσιάζει η «5η ΕΠΟΧΗ» επιχειρεί μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση του κλασικού αριστουργήματος του Γουίλιαμ Σέξπιρ μεταφέροντας το έργο ως πολιτικό θρίλερ κάθε εποχής. Η σκηνοθεσία είναι του Θέμη Μουμουλίδη, ενώ τον ρόλο του Άμλετ ερμηνεύει ο Αιμίλιος Χειλάκης.
Υπόθεση: Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Τα πρόσωπα αλλάζουν. Ο σύγχρονος κόσμος κατάγεται από ένα μακρινό μεσαίωνα και συχνά επιστρέφει σ’ αυτόν. Διαπλοκές σκάνδαλα, δολοφονίες, η αναζήτηση κάθε ηδονής. Η αναζήτηση με κάθε τρόπο της εξουσίας. Εδώ δεν υπάρχουν «καλοί» και «κακοί». Υπάρχουν μόνο πρόσωπα και προσωπεία που δρουν είτε οργανώνοντας είτε υπηρετώντας σχέδια εξουσίας.
-Τρίτη 30 Αυγούστου, 9μ.μ. Θέατρο Λόφου Κιλκίς
«Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη…σαν παραμύθι» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη. Βρισκόμαστε στο 392 π.Χ. Έχουν περάσει δέκα χρόνια από το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου και οι Αθηναίοι ακόμα να συνέλθουν από τη μεγάλη καταστροφή… Τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Όλοι επιθυμούν μια αλλαγή στον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος: Ώσπου η Πραξαγόρα, μια πανέξυπνη και καπάτσα νοικοκυρά, αποφασίζει να δράσει… Έχει συμφωνήσει με τις φίλες της να συναντηθούν στο Φανάρι του Διογένη, λίγο πριν ξημερώσει, μόλις λαλήσει και ο τρίτος πετεινός. Η συμφωνία είναι να ντυθούν όλες με τα ρούχα των αντρών τους, να φορέσουν ψεύτικα γένια και μουστάκια και…
Κατά τη διάρκεια της παράστασης θα υπάρξει συμμετοχή των θεατών, καθώς το θέατρο Λόφου θα μετατραπεί σε σύγχρονη Εκκλησία του Δήμου.
-31 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου, Λουτρά Πικρολίμνης
«Week Lake festival 2011... θες να το ζήσεις!». Υπό την Αιγίδα του Δήμου Κιλκίς. Στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν γνωστά και δημοφιλή μουσικά σχήματα, διάσημοι καλλιτέχνες, κλόουν, ξυλοπόδαροι, επώνυμοι μάγοι και dj, αθλητές πολεμικών τεχνών, χορευτικοί σύλλογοι, δάσκαλοι ζωγραφικής, πηλού, τοξοβολίας, face painting, ενώ θα λάβουν χώρα διάφορα σόου για όλες τις ηλικίες, θεατρικά σκετς, λασπομαχίες, κουκλοθέατρο για τους μικρούς φίλους, Καραγκιόζης για μεγάλα και μικρά παιδιά. Σκοπός της διοργάνωσης είναι να δοθεί στο Σύλλογο Τυφλών και Πολυανάπηρων Παιδιών «Αμυμώνη», το 1/3 των εσόδων της εκδήλωσης, για την ανέγερση ενός Κέντρου Εκπαίδευσης εξειδικευμένου για άτομα με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.