Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Φυσικό Αέριο στο Κιλκίς μέχρι το `15

Η πόλη του Κιλκίς συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών της Βόρ. Ελλάδας που θα τροφοδοτηθούν μέχρι το 2015 με Φυσικό Αέριο (Φ.Α.). Πριν λίγες μέρες (28 Ιουνίου), η Κομισιόν ενέκρινε το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για ενίσχυση του προγράμματος κατασκευής δικτύων σε πόλεις της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, της Στ. Ελλάδας και της Εύβοιας.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας, η χρήση του Φ.Α. συνεπάγεται μείωση κατά 20% του κόστους ενέργειας για νοικοκυριά κι επιχειρήσεις. Παράλληλα, η υλοποίηση του όλου πρότζεκτ θα δημιουργήσει 1500 νέες θέσεις εργασίας για 3 χρόνια.

Για το Κιλκίς την ευθύνη υλοποίησης του έργου επέκτασης του δικτύου θα έχει  η Εταιρεία Παροχής Αερίου (ΕΠΑ), η οποία θα συσταθεί με την ψήφιση σχετικού νομοσχεδίου, σύντομα. Αμέσως μετά θα προκηρυχθεί απ` τη ΔΕΠΑ διεθνής μειοδοτικός διαγωνισμός για την ανάδειξη των ιδιωτών επενδυτών που θα συμμετάσχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, η οποία αναμένεται να ιδρυθεί ως το τέλος του τρέχοντος έτους και ν` αρχίσει να λειτουργεί απ` τις αρχές του 2012, έτσι ώστε τα δίκτυα να ολοκληρωθούν μέσα σε τρία χρόνια. Δηλαδή μέχρι το 2015 να`χει Φυσικό Αέριο η πόλη του Κιλκίς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.