Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ του συλλόγου «Φίλοι Ελληνοφωνίας και Γαλλοφωνίας» Κιλκίς, προς όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τους γονείς και κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την αιφνίδια, αλλά και απαράδεκτη, Υπουργική απόφαση Φ12/518/61284/Γ1/27-5-2011, από τη νέα σχολική χρονιά και για τα επόμενα έτη, θα διδάσκεται, εκτός της Αγγλικής, μόνο μία 2η ξένη γλώσσα, η οποία θα επιλέγεται με βάση την πλειοψηφία που θα προκύπτει από τις δηλώσεις επιλογής των γονέων, μεταξύ γαλλικής και γερμανικής.  Συνεπώς, το κάθε δημοτικό σχολείο θα χαρακτηρισθεί, άπαξ δια παντός, γαλλόφωνο ή γερμανόφωνο, υποχρεώνοντας τους μαθητές εκείνους που έτυχε να είναι μειοψηφία να διδάσκονται μια γλώσσα που δεν επιθυμούν!  Πρώτα θύματα αυτής της υπουργικής απόφασης θα είναι οι μαθητές της φετινής 5ης τάξης που εξαναγκάζονται, από την επόμενη σχολική χρονιά 2011-2012, να παρακολουθήσουν διαφορετική 2η ξένη γλώσσα απ’ αυτήν που επέλεξαν και διδάχθηκαν μια ολόκληρη σχολική χρονιά.
Επειδή οι συνέπειες αυτής της υπουργικής απόφασης είναι:
1. Η επιβολή και όχι η επιλογή της 2ης ξένης γλώσσας που αποτελεί βασικό κίνητρο μάθησης.
2. Η αναγκαστική μετακίνηση των παιδιών σε άλλο σχολείο, όταν η επιλογή τους δεν είναι σύμφωνη με την 2η ξένη γλώσσα που έχει πλειοψηφήσει στο μέχρι πρότινος σχολείο φοίτησης.
3. Η εκμάθηση και διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας, αναγκαστικά, θα γίνεται σε πολυπληθή τμήματα, οπότε είναι εξασφαλισμένη η αναποτελεσματικότητα.
4. Η εξαγγελθείσα από το υπουργείο σύνδεση της διδασκαλίας με την απόκτηση ενός διπλώματος / μιας πιστοποίησης 2ης ξένης γλώσσας δεν θα είναι εφικτή και θα παραμείνει κενό γράμμα.
5. Ουσιαστική κατάργηση του εύηχου πράγματι συνθήματος «Πρώτα ο μαθητής», από το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας.
Ζητούμε την ενεργητική στήριξη των γονέων, αλλά και το σύνολο της κοινωνίας, για την ανάκληση της αντιπαιδαγωγικής και άδικης απόφασης που θα αποβεί εις βάρος των παιδιών μας.
Το Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.