Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Ο Σύλλογος Κιλκισιωτών Αθήνας και Περιχώρων τίμησε τη μνήμη του Βασίλη Χειμωνίδη

Του Βασίλη Κωνσταντινίδη
Με την συμπλήρωση τριών χρόνων από τον θάνατο του Βασίλη Χειμωνίδη ο Σύλλογος των Κιλκισιωτών της Αθήνας διοργάνωσε μια σεμνή τελετή τιμώντας την μνήμη του Β. Χειμωνίδη. Σεμνός ήταν σε όλη του ζωή, τέτοια εκδήλωση του έπρεπε. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εντευκτήριο του συλλόγου, στην αίθουσα διαλέξεων και παραστάσεων που φέρνει το όνομα του, στην αίθουσα «Βασίλης Χειμωνίδης».  Ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα από κιλκισιώτες που ήρθαν να τιμήσουν τον μεγάλο απόντα. Έναν γνήσιο κιλκισιώτη που αισθανόταν πολύ περήφανος για τον τόπο καταγωγής του. Που ήταν ιδιαίτερα περήφανος για το χωριό του, το Κάτω Θεοδωράκι.
Περήφανος ήταν και για την ποντιακή του καταγωγή. Άλλωστε όχι μόνο δεν το έκρυβε αλλά και σε κάθε ευκαιρία το υπενθύμιζε στους συνομιλητές του. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τον Βασίλη Χειμωνίδη, τον πατριώτη τους, τον πνευματικό άνθρωπο, τον πετυχημένο επιχειρηματία, την ισχυρή προσωπικότητα, τον ευαίσθητό, που πάντα ήταν δίπλα στο συνάνθρωπο του. Ιδιαίτερα αξέχαστος θα μείνει σε μας όλους που τον γνωρίσαμε από κοντά. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την τεράστια συνεισφορά του στο σύλλογο μας, που εκτός από οικονομική ήταν και η ανθρώπινη, η ηθική υποστήριξη. Την μνήμη αυτού του άξιου ανθρώπου κλήθηκε να τιμήσει ο σύλλογος του, ως όφειλε. Στην κατάμεστη αίθουσα παρών ήταν η σύζυγός του Νίκη Χειμωνίδου και ο ανιψιός του Χρήστος Χειμωνίδης, άξιοι συνεχιστές. Ακόμα διακρίναμε τον καθηγητή καρδιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών και προσωπικό φίλο της οικογένειας, Σάββα Τουμανίδη και τον γνωστό συμπατριώτη μας συγγραφέα Χρήστο Σαμουηλίδη.
Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Σίμος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Β. Χειμωνίδη, τόνισε τους δεσμούς που είχε με τον σύλλογο αλλά και με την γενέτειρα του. Συγκινητικές ήταν οι στιγμές όταν στην οθόνη προβάλλονταν εικόνες του Βασίλη Χειμωνίδη στο χωριό του. Με το τέλος της προβολής ο πρόεδρος κάλεσε στο βήμα την κ. Νίκη Χειμωνίδου. Φανερά συγκινημένη ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο και στη συνέχεια έκανε αναφορά στον αείμνηστο σύζυγο της. Κλείνοντας τόνισε ότι είναι πάντα κοντά στο σύλλογο. Εμείς άλλωστε γνωρίζουμε ότι συνεχίζει το έργο του αξέχαστου Βάσου, όπως του άρεσε να τον λένε.
Η εκδήλωση έκλεισε με προσφορά μικρογευμάτων και αναψυκτικών.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.