Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς

Με 69 θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς την Δευτέρα 31 Μαΐου 2011. Στα προ ημερησίας διάταξης, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας σε ερώτηση του επικεφαλής της ελλάσονος μειοψηφίας Νίκου Αφεντουλίδη σχετικά με τη διάθεση μηχανήματος του δήμου σε ιδιώτη, απήντησε ότι έγινε κατόπιν δικής του εντολής. Συγκεκριμένα, όπως διευκρίνισε, το μηχάνημα του δήμου μπήκε στο ιδιωτικό οικόπεδο αφού προηγήθηκε συννενόηση με τον ιδιοκτήτη του, προκειμένου ο χώρος να διαμορφωθεί και να χρησιμοποιηθεί ως αποθηκευτικός χώρος αδρανών υλικών του δήμου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τη δημοτική αρχή. Ακολούθησε η αποχώρηση των μελών του συνδυασμού “Κοινωνία της Δημιουργίας” από τη συνεδρίαση, επί διαδικαστικού θέματος.
Στο δημοτικό συμβούλιο μεταξύ άλλων: -Έγινε αποδοχή ποσών χρηματοδότησης έργων από το ΕΣΠΑ (π.χ. ποσό ύψους 4. 717.816 ευρώ για την «Αποκατάσταση ΧΥΤΑ Δήμου Κιλκίς», 5.609.465 ευρώ για την «Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου» και 3.225.493 ευρώ για την "Ανακαίνιση και επανάχρηση Αυστροελληνικής Καπναποθήκης στην Πόλη του Κιλκίς") και από τον “ΘΗΣΕΑ” (π.χ. ποσού 50.360 ευρώ για την «Κτηματογράφηση - πολεοδόμηση - πράξη εφαρμογής περιοχών των οικισμών Γαλλικού και Πεδινού του Δ. Κιλκίς», 43.039 ευρώ για την «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Δ. Χέρσου» και 141.253 ευρώ για την προμήθεια «Επέκταση φίλτρου αποσιδήρωσης- απομαγγανίωσης νέας υδατοδεξαμενής οικ. Αγ. Αντωνίου»). Σε όλα τα θέματα αποδοχών χρηματοδοτήσεων η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε ναι στις αποδοχές, όχι όμως στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού.
-Συγκροτήθηκαν επιτροπές για την κατάρτιση των Κανονισμών Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και των Κοιμητηρίων της πόλης του Κιλκίς.
-Ορίστηκαν τα μέλη του Δ.Σ. του νέου ΝΠΙΔ με την επωνυμία “Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Κιλκίς-ΚΔΕΚ-Δήμου Κιλκίς”. Πρόεδρος θα είναι ο Αβραμίδης Νίκος με αναπληρωτή τον Δ.Κυριακίδη, αντιπρόεδρος ο Π. Κολότσιος με αναπληρωτή την Αθ. Μουτεσίδου, μέλη ο Κ. Πάταρας με αναπληρωτή τον Στ. Μάλγαρη και από δημότες οι Παπαδοπούλου Ελένη και ο Παρχαρίδης Δημήτρης, η Ε. Φραγγίδου ως εκπρόσωπος των εργαζομένων και ο Ελευθεριάδης Ιωάννης ως εκπρόσωπος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία ν. Κιλκίς.
-Παραχωρήθηκε η χρήση του Δημοτικού Αναψυκτηρίου Καλίνδριας της Δημοτικής Ενότητας Χέρσου, στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Καλίνδριας ¨ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ¨ (ομόφωνα).
-Αποφασίστηκε η εκμίσθωση κατά χρήση του Δημοτικού Ξύλινου Περιπτέρου, με περιβάλλοντα χώρο 100τμ περίπου, που βρίσκεται στον ΚΗΠΟ Κιλκίς, καθώς και του Δημοτικού Αναψυκτηρίου στον Λόφο του Αγίου Γεωργίου (ομόφωνα).
-Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία οι ακόλουθοι απολογισμοί του 2010: του Οργανισμού Πολιτισμού Νέας Γενιάς & Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς (καταψήφισαν οι δύο σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης”). Του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Τερπύλλου (κατά η “Λαϊκή Συσπείρωση”). Των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Δήμου Γαλλικού και του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Χέρσου (καταψήφισε η “Λαϊκή Συσπείρωση”). Ομόφωνα εγκρίθηκε ο απολογισμός της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γερακαριού.
Στον απολογισμό της Αμιγούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολύπλευρης Ανάπτυξης Κιλκίς Έργων (Α.Δ.Ε.Π.Α.Κ.Ε) Δήμου Κιλκίς, ο Αντιδήμαρχος και εισηγητής κ. Κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι σε ορισμένες κατηγορίες εξόδων υπήρξε υπέρβαση του εγκεκριμένου προϋπολογισμού, χωρίς να έχει προηγηθεί αναμόρφωσή του (υπερψήφισαν μόνο τα μέλη των παρατάξεων “Κιλκίς Ισχυρός Δήμος”).
Στον απολογισμό των Α' και Β' ΚΑΠΗ Δήμου Κιλκίς ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι ενώ υπήρχε πρόβλεψη για συνδρομή των μελών στις εκδρομές που κατά καιρούς διοργάνωναν, τα χρήματα αυτά δεν εισπράχθηκαν, με συνέπεια ξενοδοχεία να μείνουν απλήρωτα για τις υπηρεσίες τους (υπερψήφισαν μόνο οι σύμβουλοι του συνδυασμού “Κιλκίς Ισχυρός Δήμος”).
Σε ό,τι αφορά τον απολογισμό του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κιλκίς, τονίστηκε από τον Αντιδήμαρχο Κρουσίων Μ. Αναστασιάδη ότι λειτουργούσε Ακαδημία Ποδοσφαίρου με συνδρομή, χρήματα τα οποία όμως δεν φαίνεται πουθενά ότι εισπράχθηκαν (υπερψήφισαν οι σύμβουλοι του συνδυασμού “Κιλκίς Ισχυρός Δήμος” και οι Α. Νικολαίδης και Τ. Αμανατίδης). 

Παιδικοί σταθμοί Σε ό,τι αφορά το Νομικό Πρόσωπο των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κιλκίς έγινε ενημέρωση από τον Δήμαρχο Κιλκίς ότι δεν μπόρεσε να καταρτιστεί απολογισμός για το 2010, λόγω αδυναμίας σύνταξης σχετικού εγγράφου από τους αρμόδιους εξαιτίας της μη προσκόμισης όλων των οικονομικών στοιχείων. Κατά τη συζήτηση του θέματος επαναλήφθηκε και το σοβαρό ταμειακό έλλειμμα που έχει διαπιστωθεί στους παιδικούς σταθμούς, για το οποίο η σύμβουλος Κατερίνα Ζιούτα ενημέρωσε το σώμα ότι έχει οριστεί ελεγκτής.
Ακολούθησε τοποθέτηση του πρώην Δημάρχου Κιλκίς Τάκη Τερζίδη, ότι η υπόθεση πρέπει να κλείσει γρήγορα και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει. Στην απάντησή της η κ. Γιαννακούλα τόνισε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να κλείσει έτσι απλά, χωρίς να έχει γίνει πρώτα ο τακτικός έλεγχος. Αμέσως μετά παρέθεσε και κάποια άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως π.χ. ότι υπάρχουν απλήρωτοι προμηθευτές από το 2009 και 2010, ενώ όπως είπε, υπάρχουν και εντάλματα που δείχνουν ότι έχουν πληρωθεί οι προμηθευτές, χωρίς όμως να έχουν φτάσει χρήματα στους τελευταίους. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τροφεία εμφανίζονται παρά μόνο για τα έτη 2005 και 2006.

Βιομηχανία αιτήσεων Εκτενής συζήτηση έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας και για το ζήτημα των παραχωρήσεων εκτάσεων και οικοπέδων σε Εκκλησιαστικά Συμβούλια Ιερών Ναών της Μητρόπολης Κιλκίς. Όπως τονίστηκε από αρκετούς συμβούλους, οι οποίοι και εξέφρασαν τον προβληματισμό τους, με τα συνεχή αιτήματά τους τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια έχουν αναγάγει την όλη διαδικασία σε “βιομηχανία αιτημάτων”. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό που αιτείται τις περισσότερες φορές η Εκκλησία, είναι οι παραχωρήσεις κατά χρήση εκτάσεων για ανέγερση πνευματικών κέντρων, αλλά και κατά κυριότητα οικοπέδων στα οποία έχουν χτίσει ήδη εκκλησίες. Όπως επισημάνθηκε από τον Αντιδήμαρχο Έργων κ. Δημήτρη Τσαντάκη εφεξής θα μπει κόκκινη γραμμή και τα όποια νέα αιτήματα, θα εξετάζονται πολύ σοβαρά (καταψήφισαν τα μέλη των συνδυασμών «Κιλκίς Ισχυρός Δήμος» του Τ. Τερζίδη και «Λαϊκή Συσπείρωση» του Γ. Φαχουρίδη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.