Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Στην ΤΕΧΝΗ ‘’Παραμύθια με χρώματα’’ Έκθεση ζωγραφικής της Αθηνάς Τσιρίκα Δροσαλάκη

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα ‘’Κούρος Ευρωπού’’ της ΤΕΧΝΗΣ θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής ‘’Παραμύθια με χρώματα’’ της συμπολίτισσάς μας και εκπαιδευτικού Αθηνάς Τσιρίκα Δροσαλάκη.
Στην τελευταία δουλειά της, η καλλιτέχνις, αποτυπώνει με το δικό της τρόπο παραμύθια, ιστορίες, δίνοντας έμφαση σε αυτά με τη χρήση χρώματος και αποχρώσεων.
Γυναικείες φιγούρες, εικόνες και μνήμες της αστικής τάξης, συμβάντα, καθημερινές αστικές συνήθειες προσδιορίζουν και προσδιορίζονται, μορφοποιούν και μορφοποιούνται, αλληλοεισδύουν το ένα στο άλλο, η μία ιστορία στην άλλη, αλλού πιο δυνατά, αλλού πιο άτονα, αλλού ρεμβάζουν, αλλού διαβάζουν, κεντούν, γλεντούν, διασκεδάζουν, σκέπτονται, πίνουν τσάι, παίζουν μουσική με διάφορα μουσικά όργανα, βιολί, κιθάρα, πιάνο, τρομπέτα, βιολοντσέλο, μπουζούκι, χορεύουν και σκορπίζονται σ΄ ένα χώρο που δημιουργείται μέσα από κάθε πινελιά που αναπτύσσεται σε βάθος και είναι συγκίνηση και αίσθημα, δόνηση και κυματισμός, ταξίδι στο όνειρο, παραμύθια με χρώμα.
Στα έργα, μέσα από τα χρώματα και με βάση το πίσω φόντο που είναι λουλούδια, φύλλα δέντρων, πουλιά, άγγελοι μουσικοί, δημιουργείται ένα σύνολο πλούσιο σε προοπτικές κάθε είδους, και πλάθονται σελίδες παραμυθιών που μας ταξιδεύουν σε έναν κόσμο ιδεατό, φανταστικό, εκείνον των παραμυθιών, και μας δίνουν τη δυνατότητα να πλάθουμε, ο καθείς, το δικό του παραμύθι.
Στα ζωγραφιστά παραμύθια της εμπλέκονται έννοιες, όπως αγάπη, έρωτας, απόλαυση, ονειροπόληση, ανάπαυλα, διάβασμα, χορός, μουσική, θέατρο, διήγηση, περιβάλλον, φιλία, αγάπη για τα ζώα, παιχνίδι, συζήτηση, αστικές συνήθειες, υπαρξιακά ζητήματα, επικοινωνία μέσα στο πλαίσιο της μουσικής, αναζητήσεις του υποσυνείδητου, του κόσμου της φαντασίας, ανθρώπινα συναισθήματα, εμμονές, απόγνωση, ελπίδα αλλά και αισιοδοξία.
Την έκθεση θα σχολιάσει η Μαρία Παπαδοπούλου, εκπαιδευτικός, υπεύθυνη της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 5 Ιουνίου 2011 και οι ώρες λειτουργίας της είναι:
Καθημερινά 10 π.μ. - 12 μ. και 4 - 8 μ.μ.
Σάββατο 10 π.μ. - 5 μ.μ.
Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα εορτασμού των ‘’Ελευθερίων 2011’’ της πόλης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.