Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Δραστηριότητες του 5ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς

1- ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ
Το σχολείο μας εκπονεί εδώ και 3 χρόνια το οικολογικό εθελοντικό πρόγραμμα «Συμμετέχω ενεργά στη σχολική ζωή», με συμμετοχή 60 παιδιών από τις τάξεις Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τα οποία απαρτίζουν την εθελοντική ομάδα του 5ου Δημοτικού Σχολείου. Τα παιδιά φροντίζουν με την καθοδήγηση της υπεύθυνης εκπαιδευτικού κας Αφροδίτης Ντίνου για θέματα ανακύκλωσης, καθαριότητας, προστασίας και συντροφιάς των μικρότερων παιδιών κα ό, τι άλλο πέφτει στην αντίληψή τους, που χρειάζεται φροντίδα. Το πρόγραμμα αυτό έχει ενταχθεί στις δράσεις των Οικολογικών Σχολείων της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και το σχολείο μας βραβεύτηκε γι’ αυτή του τη δράση.



2- ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ
Τα τμήματα Δ1 και Ε1 του σχολείου μας επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό τόπο και το Μουσείο της Βεργίνας. Τα παιδιά πήγαν προετοιμασμένα και συμμετείχαν ενεργά στην ξενάγηση, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν προγράμματα μουσειακής εκπαίδευσης σ’ έναν τόσο ενδιαφέροντα αρχαιολογικό τόπο με ύψιστη εθνική αξία σχολιάστηκε με απογοήτευση από τους συνοδούς εκπαιδευτικούς των τμημάτων κα Κατερίνα Μπόσκου και κο Μιχάλη Μηλιόγλου.

3- ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε1 Δύο πολύ αξιόλογα συγγράμματα εκπόνησαν τη φετινή χρονιά τα παιδιά της Ε1, μαζί με τον δάσκαλό τους Μ. Μηλιόγλου, στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης. Το ένα έχει τίτλο «Το Φαρμακείο της Φύσης» και το άλλο «Πλοηγός Γεωγραφίας». Τα περιεχόμενά τους είναι ανάλογα των τίτλων τους κι αφορούν σε πληροφορίες, ζωγραφιές και φύλλα εργασίας, που δούλεψαν οι ίδιοι οι μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.