Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Σύνδεσμος Προπονητών Στίβου Βόρειας Ελλάδας: Ανακοίνωση - Διαμαρτυρία

Με την παρούσα επιστολή ο ΣΠΣΒΕ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για την πολύμηνη καθυστέρηση της καταβολής των οδοιπορικών προς τους συναδέλφους σωματειακούς προπονητές. Οι σωματειακοί προπονητές έχουν ήδη υποστεί την κατάργηση των οδοιπορικών δύο μηνών. Η 8μηνη και πλέον καθυστέρηση στην καταβολή των οδοιπορικών έχει φέρει σε δεινή θέση τους προπονητές· οι οποίοι πλέον δηλώνουν ανοιχτά την αγανάκτηση και τη δυσφορία τους για την καθυστέρηση αυτή.
Οι σωματειακοί προπονητές μαζί με τους υπόλοιπους προπονητές αποτελούν το παραγωγικό τμήμα του στίβου που πραγματοποιεί την εξεύρεση νέων και ταλαντούχων αθλητών, την καθοδήγηση και προπόνηση τους στον υψηλό αγωνιστικό αθλητισμό και την αθλητική τους διαπαιδαγώγηση. Όμως, η οικονομική κατάσταση που διαμορφώνεται (κατάργηση και μη πληρωμή των δεδουλευμένων οδοιπορικών) οδηγεί στην απομάκρυνση των νέων και επιστημονικά καταρτισμένων προπονητών από τον στίβο, με οδυνηρές συνέπειες για το άθλημα και τον αθλητισμό γενικότερα. Θεωρούμε λοιπόν, ότι δεν υπάρχει περιθώριο για την απώλεια ικανού και επιστημονικά καταρτισμένου έμψυχου δυναμικού από το άθλημα μας.
Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η επιστολή διαμαρτυρίας γίνεται σε ένα τέτοιο σημείο της προπονητικής διαδικασίας στο οποίο α) οι αθλητές να μπορούν να αγωνιστούν και να πετύχουν τους στόχους τους, β) τα σωματεία να πάρουν τους βαθμούς αξιολόγησης που θα προκύψουν από τη συμμετοχή των αθλητών τους και γ) ο ΣΕΓΑΣ να υλοποιήσει το αγωνιστικό πρόγραμμα του τρέχοντος έτους. Τελικά, μόνο οι προπονητές που έχουν εργαστεί για όλα τα παραπάνω δεν θα έχουν αμειφθεί για το προσφερόμενο προπονητικό έργο.
Για το λόγο αυτό καλούμε τα Σωματεία, τον ΣΕΓΑΣ και την πολιτεία (ΓΓΑ) να πράξουν ότι είναι αναγκαίο ώστε να καταβληθούν το συντομότερο δυνατό τα δεδουλευμένα οδοιπορικά στους σωματειακούς προπονητές, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα την καθοδήγηση της προπόνησης των αθλητών τους ενόψει της έναρξης της αγωνιστικής περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.