Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Οδοντιατρική φροντίδα σε 450 μαθητές και μαθήτριες του Δήμου Κιλκίς από την Κινητή Mονάδα «ΛΗΤΩ»

Η Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα «ΛΗΤΩ», που έχουν δημιουργήσει οι Γιατροί του Κόσμου με την υποστήριξη της Vodafone, επισκέφθηκε σχολεία του Δήμου Κιλκίς, από τις 10 έως τις 13 Μαΐου 2011. Συγκεκριμένα, η ιατρική ομάδα υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς επισκέφθηκε στις 10/5 το Γυμνάσιο Μουριών, στις 11/5 το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Μουριών, στις 12/5 το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Χέρσου και στις 13/5 το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Μυριοφύτου. Συνολικά, προσέφερε τις υπηρεσίες της σε περισσότερα από 450 παιδιά.  Η Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα της οργάνωσης δημιουργήθηκε το 2003 σε συνεργασία με τη Vodafone στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας που εφαρμόζει.
Η Μονάδα ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να παρέχει παιδιατρική και οδοντιατρική περίθαλψη σε παιδιά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας. Μέχρι σήμερα η «ΛΗΤΩ» έχει προσφέρει ιατρική περίθαλψη σε περισσότερα από 40.000 παιδιά.
Η «ΛΗΤΩ» παρέχει τις παρακάτω υπηρεσίες:
· παιδιατρική εξέταση και δωρεάν αγωγή με παιδιατρικά φάρμακα πρώτης ανάγκης
· οδοντιατρική εξέταση, αγωγή και παροχή οδηγιών για υγιεινή στόματος και προληπτική οδοντιατρική
· προληπτική υγιεινή και υλοποίηση προγραμμάτων εμβολιασμού
· διαλέξεις για την ιατρική πρόληψη, την υγιεινή διατροφή και τη στοματική υγιεινή και διανομή σχετικού ενημερωτικού υλικού
ΣΗΜ.: Η φωτογραφία είναι από την επίσκεψη της ιατρικής μονάδας στο Νηπιαγωγείο -Δημοτικό σχολείο Μουριών παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Θ. Τζώτζου και εκπροσώπων της Vodafone.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.