Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ

Από την Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης της Αντιδημαρχίας Ποιότητας Ζωής, Πολεοδομίας, Έργων, Δικτύων και Αστικού Σχεδιασμού του Δήμου Κιλκίς, λαμβάνοντας υπόψη την με αριθμ. Πρωτ. Υ1/Γ.Π. οικ. 54321/29–4-2010 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ
σειρά μέτρων, μέχρι των ψεκασμό στο τέλος της άνοιξης, για την αποφυγή εστιών των κουνουπιών σε αστικές και αγροτικές περιοχές ώστε να καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια όλων, για την αποτελεσματικότητα του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών. Αυτό θα βοηθήσει στην περιστολή του παράγοντα όχλησης και στην προφύλαξη από τον κίνδυνο ασθενειών.

Εφίσταται η ιδιαίτερη προσοχή όλων των κατοίκων του Δήμου Κιλκίς για τη διαχείριση παραγόντων, όπως αυτοί αναφέρονται παρακάτω, οι οποίοι αποτελούν και τη βασική αιτία του προβλήματος. Οι εστίες (λιμνάζοντα - στεκούμενα νερά) που αποτελούν σημεία ανάπτυξης των ανώριμων σταδίων των κουνουπιών (προνύμφες) είναι οι εξής:

1
Διακοσμητικά σιντριβάνια στις αυλές των σπιτιών
(καθαρισμός και παύση λειτουργίας)
2
Τα πεταμένα λάστιχα αυτοκινήτων
(Απομάκρυνση)
3
Τα θεμέλια νεοαναγειρόμενων οικοδομών
(Εκκένωση νερού και αποξήρανση)
4
Τις φραγμένες υδρορροές
(Καθαρισμός - ξήρανση)
5
Τα πεταμένα κονσερβοκούτια
(Απομάκρυνση)
6
Τα φρεάτια ομβρίων
(Καθαρισμός – ξήρανση)
7
Σημεία με λιμνάζοντα νερά – μουσκεμένο γκαζόν
(Ξήρανση)
8
Βόθροι ή σταυλικά απόβλητα
(Kαθαρισμός απομάκρυνση αποβλήτων)

 Παρακαλούνται ιδιαιτέρως οι ιδιοκτήτες των τουριστικών ξενοδοχείων και άλλων επιχειρήσεων να ανιχνεύσουν έγκαιρα και να επέμβουν στις εστίες  ανάπτυξης των κουνουπιών μέσα και γύρω από τις κτιριακές τους εγκαταστάσεις.
Η παρούσα ανακοίνωση θα επαναληφθεί και κατά την περίοδο των ψεκασμών.

1 σχόλιο:

  1. Τσιόνκης Στέφανος14 Μαρτίου 2011 στις 12:18 π.μ.

    Θέλω να συγχαρώ την Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης της Αντιδημαρχίας Ποιότητας Ζωής, Πολεοδομίας, Έργων, Δικτύων και Αστικού Σχεδιασμού του Δήμου Κιλκίς, η οποία λαμβάνοντας υπόψη την με αριθμ. Πρωτ. Υ1/Γ.Π. οικ. 54321/29–4-2010 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προέβει στην ανακοίνωση των προληπτικών μέτρων και την προτρέπω να κοινοποιήσει την ανακοίνωσή της και σε άλλους Δήμους ώστε και εκείνοι να πράξουν ανάλογα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.