Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Για τη γυναίκα του σήμερα

Σωτηριάδου Νατάσα

Υπεύθυνη Γυναικών ΔΗΜ.ΤΟ Ν.Δ ΚΙΛΚΙΣ-
Μέλος ΝΟ.Δ.Ε  ΚΙΛΚΙΣ

Φέτος εορτάζεται η 100η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Ο εορτασμός αυτός δεν αφορά μόνο τα επιτεύγματα των γυναικών στην κοινωνία αλλά είναι και μια υπόμνηση των ανισοτήτων που παραμένουν, της φτώχειας που πλήττει περισσότερο τις γυναίκες, των δυσκολιών στην αγορά εργασίας και την προστασία της μητρότητας.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας μας βρίσκει σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία. Μια συγκυρία που μας υπενθυμίζει ότι, σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη να εφαρμοστούν πολιτικές, που εναρμονίζουν την οικογενειακή με την επαγγελματική ζωή των γυναικών, πετυχαίνοντας την αύξηση της απασχόλησης τους, χωρίς να τις αποκόψουμε από τη δημιουργία οικογένειας και τη γέννηση παιδιών.
Πιστεύουμε στις Γυναίκες. Όχι γιατί είμαστε κάποιο ανώτερο είδος (ούτε βέβαια και κατώτερο), αλλά γιατί μας αξίζει να υποστηριζόμαστε μεταξύ μας. Ονειρευόμαστε μια κοινωνία πιο φιλική στις Γυναίκες, καθώς η προσφορά μας στη ζωή και στην κοινωνία είναι ανεκτίμητη. Αγαπάμε το δίκαιο. Δε μας αρέσουν οι διακρίσεις. Επιδιώκουμε να διευρύνουμε τους ορίζοντες μας. Αναζητούμε ίσες ευκαιρίες, που σίγουρα θα πετύχουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.