Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Φωταγώγηση του Βυζαντινού Φρουρίου Γυναικοκάστρου

Δελτίο τύπου Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς γιορτάζει την ολοκλήρωση του έργου φωτισμού της περιμέτρου των τειχών και της ακρόπολης του βυζαντινού φρουρίου Γυναικοκάστρου, ενταγμένου σε πρόγραμμα CLLD/Leader, και σας προσκαλεί στη φωταγώγηση του βυζαντινού φρουρίου και σε μουσική παράσταση από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στον αρχαιολογικό χώρο Παλαιού Γυναικοκάστρου, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024, ώρα 20.30.

Η μουσική εκδήλωση περιλαμβάνει μεσαιωνική και παραδοσιακή ελληνική μουσική, διανθισμένη από ιστορικά και λογοτεχνικά κείμενα.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Νάντια Φιόρου: υψίφωνος - τραγούδι, Κατερίνα Κίτσου: άρπα, Κατερίνα Σακέτα: πιάνο, Δημήτρης Βίττης: κρουστά, Χρήστος Μπαρτζόπουλος: τραγούδι κανονάκι, Γιάννης Κατσούλης: ούτι, Γιώργος Ψάλτης: βιολί, Διαμαντής Μπαρτζόπουλος: κρουστά, Σοφία Καρακάντζα: σκηνική επιμέλεια - δραματουργική επεξεργασία.

Θα προηγηθεί ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο, ώρα 18:30. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Επικοινωνία: Τηλ. 23410 22 477, 23410 22 005 (08:00-16:00), E-mail: efakil@culture.gr

Ευχαριστούμε θερμά τον «Φυσιολατρικό, Εξωραϊστικό, Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιού Γυναικόκαστρου», για την αμέριστη υποστήριξή του στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, όπως και την Αναπτυξιακή Κιλκίς για την εποπτεία των εργασιών και τη στήριξή της σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.