Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Μισός αιώνας Νέα Δημοκρατία στο Νομό Κιλκίς

Υπογράφει η Καλλισθένη Πάκα - Κυμπαρίδη

Δικηγόρος - Υποψήφια Βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία 

Η Νέα Δημοκρατία ακολουθώντας τη λαμπρή πορεία του Κόμματος πανελληνίως συμπλήρωσε 50 χρόνια παρουσίας και στον Νομό μας.

Μισός αιώνας εποικοδομητικής παρουσίας στον Νομό Κιλκίς, όχι μόνο όταν ήταν και είναι στην Κυβέρνηση, αλλά ακόμη και όταν ήταν στην Αντιπολίτευση κρατώντας ψηλά το φρόνημα των Κιλκισιωτών όντας ο πόλος συσπείρωσης των πατριωτών πολιτών, όταν οι πολιτικοί αντίπαλοι τους εκφόβιζαν για να επιβάλουν ένα τριτοκοσμικό καθεστώς με τα γνωστά συνθήματα κατά της ΕΟΚ και του ΝΑΤΟ.
Τα έργα για το καλό του τόπου που άφησαν οι Κυβερνήσεις της Ν.Δ. στον Νομό Κιλκίς είναι ανιχνεύσιμα και σημαντικά και αναφορά σ’ αυτά θα γίνει σε επόμενη τοποθέτησή μου .

Ιδιαίτερη μνεία επιθυμώ να κάνω κατ΄αρχάς σε όλους τους χιλιάδες φίλους, τα μέλη και τα ανιδιοτελή στελέχη της Ν.Δ., στις Οννεδίτισσες και στους Οννεδίτες που έβαλαν πλάτες στην Παράταξη στον Νομό μας και στα εύκολα και στα δύσκολα, και την κράτησαν όρθια στην πρωτοπορία, φέρνοντάς την για αρκετά χρόνια στα 5 πρώτα προπύργια Νομών σε όλη την Ελλάδα.

Στο αποκορύφωμα της Οργάνωσής της η Νέα Δημοκρατία έφθασε να έχει άνω των 60 Τοπικών Επιτροπών στον Νομό μας και άλλες τόσες Επιτροπές η Ο.Ν.ΝΕ.Δ., με αρκετές χιλιάδες μέλη εγγεγραμμένα στους καταλόγους της. Οι εθελοντές, μέλη και φίλοι, προσέφεραν όλα αυτά τα χρόνια ανιδιοτελώς σε πολλά επίπεδα, από αφισοκολλήσεις, διακίνηση κομματικών κουπονιών, οργάνωση εκδηλώσεων, λαχειοφόρους αγορές, μοίρασμα προεκλογικού υλικού και ψηφοδελτίων σπίτι-σπίτι, αναλαμβάνοντας κάποιοι από αυτούς χρέη κομματικών εκλογικών αντιπροσώπων με τα σεμινάριά τους, την προετοιμασία τους και τη μαχητική παρουσία τους στις κάλπες.

Έγιναν απίστευτα πολλές και δυνατές εκδηλώσεις με την συμμετοχή κορυφαίων στελεχών του Κόμματος και χιλιάδων φίλων και μελών στη διάρκεια αυτών των χρόνων που κάθε μία ξεχωριστά άφησε το δικό της αποτύπωμα.

Υπήρξαν όμως και δύσκολες περίοδοι με αρρυθμίες και παρατράγουδα. Το ισοζύγιο όμως θετικών και αρνητικών, βγαίνει σαφώς θετικό και αψευδής μάρτυρας είναι ότι η Ν.Δ. είναι παρούσα εδώ και μακροημερεύει, η μόνη ασφαλής εγγύηση για τη χώρα και τον Νομό, όταν όλοι οι άλλοι διαλύονται.

Πέραν όμως του ανώνυμου Νεοδημοκράτη στον οποίο αξίζει ύψιστη τιμή και μνεία, εκτός από τον σημερινό εκλεγμένο βουλευτή, κρίνεται αναγκαία και η ονομαστική αναφορά όλων αυτών που εξελέγησαν βουλευτές με τη ΝΔ στο νομό Κιλκίς αυτά τα 50 χρόνια και είναι με περίπου χρονολογική σειρά εκλογής οι κ. Αλέξανδρος Αβραμίδης, Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, Σωφρόνιος Περτσινίδης, Θεόδωρος Πασσαλίδης, Νικόλαος Αυγερινίδης, Γεώργιος Συμπιλίδης, Σάββας Τσιτουρίδης και Κωνσταντίνος Κιλτίδης. Όπως είναι φανερό, ο Νομός Κιλκίς ουδέποτε εξέλεξε γυναίκα βουλευτή παρά την συμμετοχή γυναικών στα ψηφοδέλτια. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην σημερινή κυβέρνηση είναι εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Δικαιοσύνης, ο καταγόμενος από το Κιλκίς πρώην υπουργός και βουλευτής κ. Γεώργιος Φλωρίδης.

Τιμή σε όλους αυτούς, επώνυμους και ανώνυμους, που αφιέρωσαν και αφιερώνουν χρόνο και ενέργεια για να μείνει ζωντανός και να γιορτάζει περήφανα τα 50 χρόνια του, ο μόνος πατριωτικός πυλώνας της χώρας, η Νέα Δημοκρατία.

Χρέος μας να ενημερώσουμε και να πείσουμε όσους περισσότερους μπορούμε ότι η αποχή από τις κάλπες είναι ο μεγάλος κίνδυνος για τη Δημοκρατία και την πατρίδα και ότι είναι λάθος η ψήφος σε κομματικούς σχηματισμούς χωρίς ιδεολογικό στίγμα που περιτριγυρίζουν την Νέα Δημοκρατία.

Το χρωστάμε, όχι μόνο στους Νεοδημοκράτες που έφυγαν από τη ζωή, αλλά πρωτίστως στα παιδιά μας που μπαίνουν στο στίβο της ζωής και θα πρέπει να έχουν ένα ασφαλές και βέβαιο περιβάλλον σε μία ευρωπαϊκή κανονικότητα.
Προχωράμε πιο γρήγορα , πιο δίκαια , πιο αποτελεσματικά.
Σεβασμός σε πρόσωπα και θεσμούς .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.