Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Kamala 2024 VS... Ivanka 2028?


Υπογράφουν:
- Φωτεινή (Φαίη) Δ. Κυριακίδου,
Σύμβουλος Ανάπτυξης, ΠΜΣ Κοινωνική Καινοτομία και Στρατηγικές Ανάπτυξης και Επικεφαλής Τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου της Νέας Δημοκρατίας
- Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς,
Επικοινωνιολόγος και Ραδιοφωνικός Παραγωγός

Hey folks, here is the deal. Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι σε αυτό το σύντομο πόνημα δεν παίρνουμε θέση υπέρ ή κατά, μίας/ενός υποψήφιου ή νυν/πρώην/πιθανής είτε πιθανού Προέδρου ή ότι λέμε πιο από τα δυο μεγάλα αμερικανικά κόμματα είναι ''το καλό και το Άγιο''. Άλλωστε, η/ο σώφρων μέση Ελληνίδα/μέσος Έλληνας που μελετά την διεθνή πολιτική δεν νομίζουμε ότι σε αυτά τα θέματα πρέπει να κοιτάει (μόνο) την ιδεολογία, οφείλει όμως να εύχεται και να σκέφτεται ένα σημαντικό πράγμα:

να είναι Αμερικανός Πρόεδρος εκείνη/εκείνος που θα φροντίσει υπέρ ζητημάτων γύρω από τον Οικουμενικό Ορθόδοξο Χριστιανισμό και θα δράσει εν καιρώ και πάντα υπέρ του Ελληνισμού στην ευρύτερη περιοχή, στην Ανατολ. Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Όταν και αν αυτό χρειαστεί, ακόμη και σε επίπεδο »απαλής ή σκληρής» σύρραξης με τον όποιο εχθρικό γείτονα. Οι στενές (στενότατες) σχέσεις Ελλάδος και Η.Π.Α. μόνο καλό κάνουν και στην Πατρίδα μας και στις ΗΠΑ. Σε επίπεδο διπλωματικό, πολιτικό, οικονομικό, στρατηγικό, στρατιωτικό (ΝΑΤΟ) και φυσικά ενεργειακό. Θαρρούμε λοιπόν, ότι σοβαρό ζήτημα διαφορετικής ιδεολογίας δεν υπάρχει μεταξύ των Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων. Οι κομματικές κόκκινες γραμμές μόνο… κόκκινες δεν είναι μεταξύ των Dems και των Rebs. Κατά 80% τα ίδια λένε και τα ίδια κάνουν πολλά χρόνια τώρα. Δεν μιλάμε άρα Κομματικά ή Ιδεολογικά, αλλά Πολιτικά με την πολύ ευρεία έννοια της λέξης!

Στον απόηχο του Second Presidential Debate 2024 λοιπόν και 2 μήνες πριν τις Προεδρικές Εκλογές 2024 στις ΗΠΑ. Kamala VS Trump 2024... μα το 2028 βλέπουμε να επιστρέφει μια κυριά που ηδη εχει μετρήσει πάρα πολλα χιλιομετρα κοινωνικά, επαγγελματικά και πολιτικά. Η νεαρά επιχειρηματίας και πλέον άτομο με γεμάτη πολιτική εμπειρία, κυρία Ivanka Trump από τώρα, αν όχι εδώ και αρκετούς μήνες, ετοιμάζει την σταθερή πολιτικά και ''παγερή'' στρατηγικά πορεία της προς το 2027-2028. Σύμμαχος και σύντροφος της ο πανέξυπνος και ''παμπόνηρος'' σύζυγος της. Αρχικά θα ξανα-ματα-αποκαταστήσει το Trumpέικο και το αδύναμο και μουδιασμένο G.O.P (Reps.)… ίσως και πολύ εύκολα! Ηδη τα γερασμένα γυναικεία και ανδρικά κομματικά στελέχη τρέμουν τον τυφώνα Ivanka… Το τέλος (για αυτούς) είναι αναπόφευκτο. Νιώθουμε ότι θα είναι η 1η γυναίκα υποψήφια με το ''Μεγάλο Παλαιο Κόμμα'' των ΗΠΑ. Και αν όλα τις βγουν σωστά (που θα βγούνε) η Προέδρος των ΗΠΑ σε μερικά χρόνια. Κεντροδεξιά, βαπτισμένη Εβραία, πολύ μαχητική, γνήσια τσαμπουκαλού και τόσο ΜΑ ΤΟΣΟ γοητευτική. Ποιος να τις αντισταθεί; Αποτραβήχτηκε το 23-24 κοντά από τον υποψήφιο πρόεδρο πατέρας της για να ετοιμάσει την δική της σταδιακή αναρρίχηση και δυναμική επιστροφή. Η Γυναίκα του σήμερα διψάει να συμμετέχει σε πολιτικές δραστηριότητες και θεωρείται σημαντικό δημοκρατικό έλλειμμα και πολιτική ένδεια η απουσία της από το πολιτικό στερέωμα.

Η γυναικεία παρουσία, η μούσα και η αστείρευτη πηγή έμπνευσης των ποιητών του χθες, του σήμερα και του αύριο είναι ικανή να κάμει τη δική της υπέρβαση και να διαδραματίσει ρόλο κυρίαρχο με στόχο την υπεράσπιση της ποιότητας και των αξιών της ζωής. Απόδειξη των ανωτέρω είναι η σημερινή πραγματικότητα όπου στην εποχή της παγκοσμιοποίησης συναντάμε γυναίκες σε όλες τις φάσεις της οικονομικής και πολιτικής ζωής. Παρατηρούμε δηλαδή γυναίκες επιστήμονες (οικονομολόγοι, κοινωνιολόγοι κλπ), ανώτερα στελέχη τραπεζών, πολυεθνικών εταιριών, δημοσίων οργανισμών ακόμη και γυναίκες, βασίλισσες, αρχηγούς κρατών βουλευτές, υπουργούς, πρωθυπουργούς, ευρωβουλευτές και βασικά στελέχη της EE και των ΗΠΑ. Άρωμα γυναίκας στις τρέχουσες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Είναι γεγονός λοιπόν ότι η γυναίκα στις ΗΠΑ, βρίσκεται στις επάλξεις της κοινωνίας και της πολιτικής ζωής χωρίς φραγμό με ίσα δικαιώματα με τον άνδρα και συνεχώς κερδίζει χώρο, χρόνο και παράσημα. Της πρέπει λοιπόν ο απόλυτα πρωταγωνιστικός ρόλος στην πολιτική σκηνή! Στις ΗΠΑ, στην Πατρίδα μας εδώ, μα και παντού. Είτε χάσει, είτε κέρδιζε ο Υποψήφιος Πρόεδρος κος. Ντόναλτ Τραμπ αν δοθεί η ευκαιρία (και θα δοθεί συν το χρόνο), τότε η Ιβάνκα Τραμπ θέλει να ακολουθήσει πολιτικά ανώτατα μονοπάτια και να καθίσει και η ίδια στο Οβάλ Γραφείο, για 4 και ποιος ξέρει ίσως και 8 χρόνια.

Η κόρη του Πρώην Αμερικανού Προέδρου και ο σύζυγός της, Τζάρεντ Κούσνερ έχουν κάνει και θα κάνουν προεργασία για αυτό τον σκοπό. Τόσο η Πρώην Πρώτη Κόρη των ΗΠΑ όσο και ο σύζυγός της ήταν υψηλόβαθμοι σύμβουλοι του προέδρου στον Λευκό Οίκο, ενώ έπαιξαν σημαντικό ρόλο και στην προεκλογική καμπάνια του (16 και 20). Και δεν έχουν πατήσει καν τα 45… Από την άλλη, έχουμε τους Δημοκρατικούς που επέλεξαν την 50αρα και πάρα πολύ δραστήρια επαγγελματικα, άρτια ακαδημαϊκά και νομικά, σύγχρονη κοινωνικά και πολιτικά-επικοινωνιακά, κα. Κάμαλα Χάρις για την θέση της υποψηφίας αντιπροέδρου των ΗΠΑ 2020 και υποψήφιας προέδρου το 2024. Η Πρώτη Γυναίκα Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ λοιπόν και 50plus% πιθανό κάποια μέρα, σύντομα... και η Πρώτη Γυναίκα Πρόεδρος των ΗΠΑ... Οι ΗΠΑ για άλλη μια φορά δείχνουν τον δρόμο στον δυτικό κόσμο συνολικά. Και η επόμενη ημέρα είναι ήδη εδώ!

Είτε το 2024 λοιπόν, είτε το 2028 -είναι εξαιρετικά πιθανά και τα 2- ο ισχυρότερος Hγέτης του Πλανήτη να είναι Γυναίκα! Κρατήστε άρα τα ονόματα: Κάμαλα Χάρις και Ιβάνκα Τραμπ. Να πούμε και στα δικά μας; Ε ναι το λέμε… Μακάρι Ελληνίδα Πρωθυπουργός κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα χρόνια! Μακάρι... πάντα στενή φιλία και δυνατή συμμαχία μεταξύ της Πατρίδας μας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. May the GOD Bless Hellenic Republic and United States of America! We are Stronger Together! Keep the FAITH!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.