Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

117η αιμοδοσία της Τρἀπεζας Αίματος των ΑΚΡΙΤΩΝ Πολυκάστρου

Του Βασίλη Αθανασιάδη
Με την ίδια δυναμική και την ίδια διάθεση προσφοράς προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο συνεχίζουμε για 35ο χρόνο τον κύκλο των αιμοδοσιών πραγματοποιώντας την 117η αιμοδοσία των μελών της “Τρἀπεζας Αίματος” την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024, όπως πάντα στο “Σπίτι του Πόντου” από τις 09:30 έως τις 13:00.

Πετυχημένη η Ενημερωτική Ημερίδα που διοργάνωσε ο υπό σύσταση Σύλλογος Εστίασης και Αναψυχής, με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Κιλκίς

Δελτίο τύπου Επιμελητηρίου Κιλκίς
Την Πέμπτη 27/06/2024 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα στη αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς, με κλιμάκιο της ΓΣΕΒΕΕ που αποτελείτο από τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Καββαθά, τον Αντιπρόεδρο κ. Σωτήρη Κοτσαμπά και το μέλος κ. Ιωάννη Παπαργύρη και τους επαγγελματίες του κλάδου Εστίασης και Αναψυχής της Π.Ε. Κιλκίς.

Refashion For Good, στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς

Δελτίο τύπου 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς
Το Refashion For Good είναι ένα Erasmus+ project το οποίο έχει ως στόχο την μείωση της παραγωγής υφασμάτων καθώς και την επαναχρησιμοποίηση των ρούχων με απώτερο στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Πιστοποιημένο Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών

Ανακοίνωση Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς
Το Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Κιλκίς με χαρά ανακοινώνει τη διεξαγωγή πιστοποιημένου σεμιναρίου Πρώτων Βοηθειών στις 6-7-2024 & 7-7-2024 και ώρες 09:00-15:00 στην αίθουσα του ξενοδοχείου Habitat.

MRC Junior Festival Κιλκίς 2024

Δελτίο τύπου MICROstudies Robotics
Στο Διοικητήριο, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024 (ώρες 10.00-15.00) – για πρώτη φορά στην πόλη του Κιλκίς - το Φεστιβάλ Ρομποτικής MRC Junior Festival 2024, στο πλαίσιο του καλοκαιρινού προγράμματος Summer Camp 2024 των ρομποτικών ακαδημιών, με τον οποίο ολοκληρώνεται ο κύκλος της δράσης και εκπαίδευσης αυτής.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 3/7/2024, 9:30 π.μ.

Συνελήφθησαν 4 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθησαν 
τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας, 1 ημεδαπός άνδρας και 3 αλλοδαποί άνδρες, για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Σκοτώθηκε 85χρονος πεζός σε τροχαίο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 και ώρα 11:05 περίπου, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, Δ.Χ.Φ όχημα που οδηγούσε 42χρονος ημεδαπός, παρέσυρε 85χρονο ημεδαπό, που κινούνταν πεζός, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 85χρονου και τη διακομιδή του σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου λίγη ώρα αργότερα κατέληξε. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας.

Ο Κιλκισίου Βαρθολομαίος στην Ουγκάντα (Φωτογραφίες)

Την Ιερά Μητρόπολη Καμπάλας του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, επισκέπτεται επίσημα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ.Βαρθολομαίος για δωδεκαήμερη ιεραποστολική αποδημία, μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καμπάλας κ. Ιερωνύμου μέσα στα πλαίσια εορτασμού των 100 χρόνων της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου με αφορμή τα Εγκαίνια ενός Σχολείου που ανήγειρε και εξόπλισε η Ιερά Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου στην ιεραποστολική αυτή χώρα της Ορθοδοξίας.

Πετυχημένη εκπαίδευση από την Επιμορφωτική Κιλκίς στις πρώτες βοήθειες, που οδηγεί σε τριετή πιστοποίηση του ERC

Δελτίο τύπου Επιμορφωτικής Κιλκίς
Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιμορφωτική Κιλκίς σε συνεργασία με την First Aid Tactics υλοποίησε σεμινάριο για την εκπαίδευση των πολιτών στην Βασική Υποστήριξη της Ζωής (πρώτες βοήθειες). Στις 27.6.24 στο Παράρτημα της Επιμορφωτικής στο Πολύκαστρο, συμμετείχαν ενεργά πολίτες διαφόρων επαγγελματικών ιδιοτήτων από την περιοχή της Παιονίας. Μέσω της επιτυχημένης συμμετοχής οι εκπαιδευόμενοι κατάφεραν να αποκτήσουν τριετή πιστοποίηση από το ERC (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης) και για την επιπλέον ενίσχυση του επαγγελματικού τους προφίλ, έλαβαν σχετική Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο ΚΔΒΜ-με ισχύ εφ’ όρου ζωής.

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009 (Πριν από 15 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 15 χρόνια, την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009. Κάντε κλικ πάνω στον παρακάτω τίτλο.

(VIDEO) Πολύκαστρο: Ημερίδα του Ερυθρού Σταυρού Γουμένισσας, με θέμα "Ενδοοικογενειακή βία, Νομικό Πλαίσιο, Ψυχική διάσταση και τρόποι Αντιμετώπισης"

Πολύκαστρο: Ημερίδα του Ερυθρού Σταυρού Γουμένισσας, με θέμα "Ενδοοικογενειακή βία, Νομικό Πλαίσιο, Ψυχική διάσταση και τρόποι Αντιμετώπισης". Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου, Κυριακή 30 Ιουνίου 2024.

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

«Οι ιδέες δεν επιβιώνουν, αν δεν έχει κανείς την ευκαιρία να παλέψει γι’αυτές»

Γράφει ο Μπάμπης Καραγεωργίου
Οι διεργασίες τόσο στο ΠΑΣΟΚ, όσο και στην ευρύτερη Κεντροαριστερά – δυστυχώς – δείχνουν ένα πράγμα. Η πολιτική είναι απούσα. Ένας άγονος κομματικός τεχνοκρατισμός, ένα ανούσιο παιχνίδι αριθμών που γεμίζει τους προοδευτικούς πολίτες με αδιαφορία και θυμό. Μπροστά σε ένα κλίμα που ευνοούνται οι ανισότητες μεταξύ των ανθρώπων σε κάθε πτυχή της ζωής, την ώρα που η κοινωνία παλεύει σε έναν αγώνα επιβίωσης τα κόμματα αδυνατούν να δώσουν ρεαλιστικές λύσεις.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ, (α.α. 11/02-07-2024), με ισχύ από την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024.

Προσοχή: Παριστάνουν υπαλλήλους της ΠΕ Κιλκίς και εξαπατούν ανυποψίσταους πολίτες

Ανακοίνωση ΠΕ Κιλκίς

Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς εφιστά την προσοχή σε όλους τους ενδιαφερόμενους, αναφορικά με κρούσμα απόπειρας εξαπάτησης πολιτών από τρίτους, σε βάρος της Π.Ε. Κιλκίς και ανυποψίαστου πολίτη, για το οποίο ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές.

(VIDEO) Μεγαλειώδης κοινή συναυλία Πολυάνειου Ωδείου Κιλκίς και Αριστοξενείου Ωδείου Χαλαστρας, στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς

Μεγαλειώδης κοινή συναυλία Πολυάνειου Ωδείου Κιλκίς και Αριστοξενείου Ωδείου Χαλαστρας, στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς, την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024.

Πενθήμερη εκδρομή Περιπατητών Κιλκίς στη Νάξο

Δελτίο τύπου Περιπατητών Κιλκίς
Πάμπλουτοι σε εικόνες, στιγμές, παράδοση, διατροφολογία, ομορφιά και αμέτρητα θετικά γύρισαν οι εκδρομείς του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών από την πενθήμερη εκδρομή στην μοναδική Νάξο. Κάθε σημείο, μνημείο, διαδρομή στην χώρα και την ενδοχώρα, θάλασσα, κάστρο, πύργο, θέα, ανατολή ηλίου, ηλιοβασίλεμα στην Νάξο που διατηρεί το Ενετικό χρώμα και μάλιστα ανεπηρέαστο από τους Οθωμανούς που διοικούσαν μακρόθεν στην περιγραφή είναι μοναδικό. 

Συλλόγου Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς

Δελτίο τύπου Συλλόγου Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων
Νομού Κιλκίς

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη.

Θεσμοθέτηση συνεργασίας Επιμελητηρίου Κιλκίς και ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Δελτίο τύπου Επιμελητηρίου Κιλκίς 
Το Επιμελητήριο Κιλκίς προχώρησε πρόσφατα στην υπογραφή Συμφωνητικού Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Η θεσμοθέτηση της συνεργασίας αυτής έχει σκοπό την ενημέρωση των επιχειρήσεων και της κοινωνίας γενικότερα, στην Π.Ε. Κιλκίς, για τις δυνατότητες που δίνει το θεσμικό πλαίσιο της χώρας, για τη χρήση του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ως φορέα επιμόρφωσης, καθώς και η εκ μέρους των καθηγητών του ως άνω Πανεπιστημίου της διάγνωσης των αναγκών των επιχειρήσεων στον τομέα της επιμόρφωσης, επαγγελματικής κατάρτισης και εξειδίκευσης.

Μαθαίνουμε κανόνες προστασίας από τον ήλιο στο ΚΔΑΠ Kinesis

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Την εβδομάδα που μας πέρασε ασχοληθήκαμε με ένα θέμα αρκετά σημαντικό για την προσωπική μας προστασία. Μιας που το καλοκαίρι έχει έρθει για τα καλά, μάθαμε μερικούς τρόπους και κανόνες για να προστατευόμαστε από τον καλοκαιρινό ήλιο.

Ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς για τις θερινές εκπτώσεις έτους 2024

Δελτίο τύπου Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς 
Σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ. 1 ν. 4177/2013, οι θερινές εκπτώσεις έτους 2024, θα ξεκινήσουν την Δευτέρα, 8 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως και το Σάββατο, 31 Αυγούστου.

Συγχαρητήρια Στέφανου Παραστατίδη στους αθλητές Παυλίδη Δημήτρη και Κωνσταντίνο Ζάλτο

Υπογράφει ο Στέφανος Παραστατίδης
Βουλευτής Κιλκίς
Εκφράζω τα θερμά συγχαρητήρια μου στους αθλητές Παυλίδη Δημήτρη, του Αίαντα Κιλκίς και Κωνσταντίνο Ζάλτο, του Γ.Σ. Μανδρών για τις μεγάλες επιτυχίες που σημείωσαν στους αγώνες του Πανελλήνιου πρωταθλήματος κλασικού αθλητισμού ανδρών, οι οποίοι, διεξήχθησαν το Σάββατο 29.6.24, στο Πανθεσσαλικό στάδιο Βόλου. Ο Παυλίδης, ως πρωταθλητής Ελλάδας για πρώτη φορά στη δισκοβολία και ο Ζάλτος με την τρίτη θέση που κατέκτησε στη σφυροβολία, πλέον συγκαταλέγονται στους κορυφαίους Έλληνες αθλητές στα αγωνίσματά τους.

Οι Παίονες Γουμένισσας στο Πανηγύρι του Αγίου Πέτρου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Παιόνων Γουμένισσας ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Πέτρου, συμμετείχε στις πανηγυρικές εκδηλώσεις που διοργάνωσαν προς τιμή των «Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου» το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024, στις 9:45 το βράδυ. Η παρουσία τους λάμπρυνε και ξεχώρισε στις πανηγυρικές εκδηλώσεις της Κοινότητας.

Πετυχημένη η πρώτη θεατρική παράσταση της πειραματικής παιδικής Θεατρικής Σκηνής της Τέχνης

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Η πρώτη θεατρική παράσταση της πειραματικής παιδικής Θεατρικής Σκηνής της Τέχνης, από παιδιά για παιδιά ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο των παραστάσεων της.

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Ομιλία Γιώργου Φραγγίδη στη Συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ

Ομιλία Γιώργου Φραγγίδη στη Συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ

Συντρόφισσες-οι
Το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στις 9 Ιουνίου έφερε στην επιφάνεια μηνύματα πολλά και προς όλες τις κατευθύνσεις.

Ομιλία Έλλης Φρεγγίδου στη Συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ

Ομιλία του Μέλους Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Έλλης Φρεγγίδου, στη Συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου 2024
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
«Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!
Φταίει ο Θεός που μας μισεί!
Ποιος φταίει; Ποιος φταίει;
Κανένα στόμα
δεν το ‘βρε και δεν το ‘πε ακόμα»

Λέει ο σπουδαίος ποιητής Κώστας Βάρναλης στους Μοιραίους.
Διανύουμε, δυστυχώς, μια περίοδο εσωστρέφειας, αυτοαναφορικότητας και μοιρολατρείας. Αναζητούμε την ευθύνη γύρω μας, στο πρόσωπο του άλλου, χωρίς να προβαίνουμε πάντοτε στην απαιτούμενη αυτοκριτική.

(VIDEO) Γιατί να επιλέξω Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ)

Γιατί να επιλέξω Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ). Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2024.

Διακοπές ηλεκτροδότησης σε περιοχές του νομού Κιλκίς

Ανακοίνωση ΔΕΔΔΗΕ
1. Η ανάγκη εκτέλεσης συγκεκριμένων τεχνικών εργασιών στο δίκτυο που ηλεκτροδοτεί την περιοχή ΠΑΙΟΝΙΑΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥΜΠΑ (ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΣΤΑΘΗ), μας αναγκάζει να διακόψουμε την παροχή ρεύματος στις 03-07-2024 ΤΕΤΑΡΤΗ από ώρα 08:00 έως 14:30.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χρηματοδοτεί την αποκατάσταση και τον εκσυγχρονισμό του Δημοτικού Γηπέδου Σερρών

Λύση στο πρόβλημα του Δημοτικού Γηπέδου Σερρών δίνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της αποκατάστασης και του εκσυγχρονισμού του, με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Χορός ΝΙΚΗΣ Ευκαρπίας Κιλκίς



Αφιερωμένος στον Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗ, ο Ιούλιος του Ημερολογίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέσων Αποστόλων

Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Μέσων Αποστόλων
Καλό μήνα σε όλους και όλες, με πραγματική απόλαυση του ήλιου -με μέτρα προστατευτικά-, της θάλασσας και όμορφων, δροσερών συντροφιών. Το ημερολόγιο αυτού του μήνα είναι αφιερωμένο στον Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗ, μία εξέχουσα μορφή της Ελληνικής και Παγκόσμιας Ποίησης- έναν Οικουμενικό Έλληνα Ποιητή μας -με μεταφράσεις ποιημάτων του αρχικά σε γαλλικά, αγγλικά, γερμανικά και μετά σε πολλές άλλες γλώσσες του κόσμου.

Συγχαρητήρια Πέτρου Παππά στον Κιλκισιώτη αθλητή, Δημήτρη Παυλίδη

Δελτίο τύπου Πέτρου Παππά
Θερμά συγχαρητήρια στον Δημήτρη Παυλίδη που αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου που διεξήχθει στο Βόλο. 

Στέφανος Παραστατίδης: Σηκώνω το χέρι

Ομιλία Στέφανου Παραστατίδη στην Κεντρική Επιτροπή
Σύνοψη ομιλίας
Θεωρώ ότι πρέπει να προηγηθεί μία βαθιά πολιτική διαδικασία και να ακολουθήσει μία εκλογική διαδικασία η οποία δεν θα υπερβαίνει το τέλος αυτού του έτους.

Εμπειρίες για το Kinesis σε επίλεκτους αγώνες Kick Boxing

Δελτίο τύπου 
Kinesis Fight Club 

Στο 14ο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών, στον Σταυρό Χαλκιδικής, συμμετείχε το Kinesis Fight Club με 3 αθλητές.

Παρουσία Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Τμήματος Κιλκίς, στο Ιερό κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου στον Πεντάλοφο Κιλκίς

Δελτίο τύπου 
Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Τμήματος Κιλκίς

Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη συγκίνηση πραγματοποιήθηκε η αρτοκλασία υπέρ του προστάτη της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, Απόστολο των Εθνών Παύλο, το απόγευμα της Παρασκευής 28 Ιουνίου 2024 στο Ιερό κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου στον Πεντάλοφο Κιλκίς. 

Απάντηση Μηνά Παπαδόπουλου στη δήλωση της Καλλισθένης Πάκα

Υπογράφει ο Μηνάς Παπαδόπουλος
Πρόεδρος ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Νομού Κιλκίς
Είμαι υποχρεωμένος ως Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ν.Δ ν. Κιλκίς να απαντήσω στο πρόσφατο «διάγγελμα» της πολιτεύτριας της παράταξης.

Στην Ουάσιγκτον ο Γιώργος Γεωργαντάς

Στην Ουάσινγκτον μεταβαίνει την Κυριακή ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Γεωργαντάς προκειμένου να εκπροσωπήσει τη Βουλή των Ελλήνων στη Σύνοδο των Ηγετών των Κοινοβουλίων στο πλαίσιο των εργασιών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ. 

(VIDEO) Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας, στον Καμπάνη Κιλκίς

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας, στον Καμπάνη Κιλκίς. Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024.

Καλοκαιρινή Γιορτή Παιδιού 2024, στο Ίσωμα Κιλκίς



VIDEO - Εστία μόλυνσης και δυσωδίας, στην καρδιά της πόλης του Κιλκίς

Εστία μόλυνσης και δυσωδίας, στην καρδιά της πόλης του Κιλκίς. Οδός Θεσσαλονίκης και Πολυτεχνείου γωνία, Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024.